Θέλετε γερή καρδιά και μακροζωία; Η διατροφή που το διασφαλίζει

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 10:57 Θέλετε γερή καρδιά και μακροζωία; Η διατροφή που το διασφαλίζει

Ακόμη ένα σημαντικό όφελος για την υγεία διαπιστώθηκε από τους επιστήμονες ότι «κρύβεται» στο κορυφαίο διατροφικό πρότυπο παγκοσμίως, προστατεύοντας τις γυναίκες από τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, που ευθύνεται για το ένα τρίτο των γυναικείων θανάτων παγκοσμίως

Οι συνήθειες του τρόπου ζωής αναμφισβήτητα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού. Η διατροφή, το κάπνισμα, η έκθεση σε ρύπους, όλα παίζουν τον ρόλο τους. Κι ενώ είναι δύσκολο να ελέγξουμε το σύνολο των ανθυγιεινών παραγόντων, υπάρχουν ορισμένες καλές συνήθειες, που μπορούμε να υιοθετήσουμε, εξασφαλίζοντας πολύτιμα οφέλη για τον οργανισμό.

Μία από αυτές είναι φυσικά η διατροφή, η οποία μπορεί να επιδράσει σε μια σειρά από διάφορους παράγοντες υγείας, όπως έχει αναδείξει πλήθος μελετών. Νέα έρευνα, που επικεντρώνεται στην υγεία των γυναικών, υποστηρίζει ότι μία συγκεκριμένη διατροφή μπορεί να θωρακίσει την υγεία της καρδιάς, αλλά και να μειώσει τη θνησιμότητα. Ο λόγος για την διάσημη μεσογειακή διατροφή, που αναδεικνύεται σταθερά κορυφαίο διατροφικό πρότυπο παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση