Γρίπη, πνεμονιόκοκκος: Πότε πρέπει να εμβολιαστούμε

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 09:06 Γρίπη, πνεμονιόκοκκος: Πότε πρέπει να εμβολιαστούμε

Απαντήσεις για τα εμβόλια ενάντια στη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο έδωσε η Γαρυφαλλιά Πουλάκου, Παθολόγος -Λοιμωξιολόγος Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας της Γ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

«Έχουμε πολύ κορωνοϊό και έχουμε πολύ και στα λύματα, που σημαίνει ότι, θα έχουμε το επόμενο διάστημα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η Γαρυφαλλιά Πουλάκου.

Σημείωσε πως, «τώρα είναι η εποχή για να γίνει το αντιγριπικό εμβόλιο. Οι οδηγίες είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ώστε να αναπτύξουμε αντισώματα για το Δεκέμβριο που αρχίζει η έξαρσή της».

Για το ποιοι πρέπει να το κάνουν, απάντησε πως, υπάρχει το οριζόντιο μέτρο για τους άνω των 60 και τις ευάλωτες ομάδες, «και από εκεί και πέρα, για όποιον θέλει να προστατευτεί».

Για το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου

Σχετικά με το εμβόλιο κατά του πνευμονιόκκου επιβεβαίωσε πως, υπάρχει ένα καινούριο εμβόλιο, το οποίο για όποιον εμβολιάζεται για πρώτη φορά είναι άπαξ, δεν χρειάζεται να το κάνει ξανά.

Όσο για το πότε μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί, η καθηγήτρια είπε πως, «συστήνουμε να γίνουν όλα», εξηγώντας πως, «μπορούν να γίνουν και τα δύο την ίδια μέρα σε διαφορετικό χέρι».

Τέλος, για τα αντιγριπικά εμβόλια είπε ότι, «τα νέας τεχνολογίας είναι δύο, αλλά συστήνονται εναλλακτικά βάσει διαθεσιμότητας».

πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση