ΕΟΦ: «Καμπανάκι» για προϊόν που διαφημίζεται για ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 13:50 ΕΟΦ: «Καμπανάκι» για προϊόν που διαφημίζεται για ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας

Να μην χρησιμοποιηθεί.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράσουν ούτε να χρησιμοποιούν προϊόν το οποίο διαφημίζεται ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας. 

Η προειδοποίηση του ΕΟΦ αφορά το προϊόν «Magnum ΧΧL 9800» και εκδόθηκε έπειτα από ενημέρωση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ουσία που περιλαμβάνει το προϊόν συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό. 

Το συγκεκριμένο προϊόν, που προωθείται στο ίντερνετ ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας, είναι πιθανό να έχει διακινηθεί και στην Ελλάδα, μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, επισημαίνει ο ΕΟΦ. 

Εργαστηριακός έλεγχος έδειξε ότι το προϊόν περιέχει σιλδεναφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η εν λόγω φαρμακευτική ουσία «συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη», προειδοποιεί ο Οργανισμός. 

Παράλληλα, ο ΕΟΦ καλεί τους πολίτες να μην καταναλώσουν το προϊόν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό. Με αφορμή αυτό, ο ΕΟΦ υπενθυμίζει ότι η αγορά προϊόντων της αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση