Μυρίζει άσχημα η αναπνοή σας; Ποιες σοβαρές παθήσεις σας απειλούν

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 22:48 Μυρίζει άσχημα η αναπνοή σας; Ποιες σοβαρές παθήσεις σας απειλούν

Η δυσοσμία του στόματος και της αναπνοής δεν είναι ένα αθώο σύμπτωμα, αλλά μια ένδειξη ότι η καρδιά σας ίσως δεν λειτουργεί σωστά, σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά ευρήματα.

Ανήκετε σ’ εκείνους που πιστεύουν ότι δεν πειράζει και τόσο αν δεν πλένουν τακτικά τα δόντια τους; Ή ότι πρέπει να επισκέπτονται τον οδοντίατρο μόνο όταν συμβαίνει κάτι ενοχλητικό; Ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε, επισημαίνει μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο eLife.

Σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά ευρήματα, από το πόσο καλά φροντίζετε το εσωτερικό του στόματός σας μπορεί να εξαρτάται η υγεία της καρδιάς σας. Η μελέτη διαπιστώνει ότι τα στοματικά βακτήρια μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Οι επιστήμονες προτείνουν ότι τα διαδεδομένα βακτήρια που ευθύνονται για τη φλεγμονή στα ούλα, την πρόκληση στοματικού καρκίνου και τη δυσοσμία του στόματος μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση