• Εκτύπωση

Στον Δήμαρχο οι μαθητές και καθηγητές της Ευρώπης που φιλοξενούνται στη Λαμία


Το Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι στο γραφείο του μέλη αντιπροσωπειών που φιλοξενούνται στην πόλη μας (από 11/3/2012 έως 17/3/2012) από το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Λαμίας, στο πλαίσιο του προγράμματος πολυμερούς Σχολικής Σύμπραξης COMENIUS (που συμμετέχει το Σχολείο), προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για τις αναπτυξιακές προοπτικές και την ιστορία της πόλης και τους κάλεσε να επισκεφθούν όλα τα αξιοθέατα και τα Μουσεία της. Στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα με το Δήμαρχο.


Όπως είναι γνωστό, οι πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις του προγράμματος COMENIUS έχουν στόχο την ενεργή συμμετοχή τόσο των καθηγητών όσο και των μαθητών των σχολείων σε ένα Διαπολιτισμικό Διάλογο, ο οποίος μέσα από την πολιτισμική διαφορετικότητα κάθε χώρας θα οδηγήσει στην εύρεση κοινών χαρακτηριστικών και στην ενότητα, μέσω της προώθησης κοινών δραστηριοτήτων-συνεργασίας μεταξύ των Σχολείων της Ευρώπης με την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής διάστασης της Εκπαίδευσης.

Τα σχέδια (projects) δίνουν την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από διαφορετικές χώρες να συνεργαστούν σε ένα ή περισσότερα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος γιατί πρέπει να γίνει συνείδηση στους μαθητές, ότι δεν είναι απλά πολίτες της χώρας στην οποία ζουν αλλά πολίτες του κόσμου.



Οι Σχολικές Συμπράξεις βοηθούν επίσης τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να αποκτήσουν και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους όχι μόνο στο θέμα ή στο αντικείμενο του σχεδίου, αλλά και σε ζητήματα ομαδικής εργασίας, κοινωνικών σχέσεων, προγραμματισμού και ανάληψης δραστηριοτήτων και χρήσης τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Η συμμετοχή σε μια σύμπραξη με σχολεία από διαφορετικές χώρες, παρέχει επίσης την ευκαιρία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να εξασκηθούν σε ξένες γλώσσες και να αυξήσουν τα κίνητρά τους όσον αφορά στην εκμάθηση γλωσσών.



Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, που συμμετέχει το
3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Λαμίας προβλέπεται να γίνουν ανταλλαγές– επισκέψεις μαθητών από χώρα σε χώρα μεταξύ των Σχολείων από άλλα 6 κράτη που συμμετέχουν και τώρα φιλοξενούνται στη Λαμία:

 

· COLEGIUL NATIONAL NICOLAE TITULESCUΡΟΥΜΑΝΙΑ

 

· PIETARSAAREN LUKIO – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

 

· ANYKŠČIŲ ANTANO BARANAUSKO VIDURINĖ MOKYKLA - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

 

 

· Liselotte-Gymnasium Mannheim – ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

· Escola Básica 2 3 da Pontinha – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

      · DİSK TEKSTİL KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ – ΤΟΥΡΚΙΑ







 
Διαβάστε επίσης: Σχολεία της Ευρώπης στη Λαμία - Δείτε φώτο από εκδήλωση του 3ου ΕΠΑΛ


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB