• Εκτύπωση

Τέλος στο θρίλερ με τη μικρή Μαρία - Γεννήθηκε στη Λαμία και η 35χρονη βουλγάρα είναι η βιολογική της μητέρα




Επιχειρηματίας "αγόρασε" τη μικρή "Μαρία" και την επέστρεψε;

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της μικρής Μαρίας. Το απόγευμα της Παρασκευής ο Γ.Γ. του υπ. Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Σβετλοζάρ Λάζαροφ, ανακοίνωσε ότι η Σάσα Ρούσεβα και ο Ατανάς Ρούσεβ ταυτοποιήθηκαν ως βιολογικοί γονείς της Mαρίας, έπειτα από εξέταση DNA στην οποία υποβλήθηκαν.

Αυτό αποτελεί την απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του zougla.gr για την ταυτότητα των γονέων της μικρής, η οποία πρωταγωνιστεί σε μία υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ευρώπη.

Σε κέντρο φιλοξενίας η μικρή Μαρία στη Βουλγαρία
Όπως έγινε γνωστό η μικρή Μαρία θα δεχτεί τη φροντίδα ειδικών παιδοψυχολόγων σε Κέντρο Φιλοξενίας της Βουλγαρίας ή σε εξειδικευμένο οικογενειακό κέντρο. Ειδικότερα η διευθύντρια της Διεύθυνσης «Κοινωνικής Πρόνοιας», Γιάννα Κάνεβα, εξήγησε ότι το κορίτσι θα μεταφερθεί στην πόλη Στάρα Ζαγκόρα.

«Αργότερα θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του παιδιού και ενδεχομένως η μικρή να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια. Ξεκινήσαμε το συντομότερο δυνατόν έναν έλεγχο για τη γονική ικανότητα και γενικά για τις συνθήκες διαβίωσης στην οικογένεια», υποστήριξε.





Σύμφωνα πάντα με την ίδια, μετά από ενδελεχή ανάλυση και έρευνα θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η οικογένεια ζει σε σ' ένα μόνο δωμάτιο. Ο αδερφός της Μαρίας, Ιησούς, ανέφερε οτι η μητέρα του τους είχε πει ότι όταν βρίσκονταν στην Ελλάδα δεν είχαν λεφτά και δεν μπορούσαν να πάρουν τη Μαρία μαζί τους, επιστρέφοντας πίσω στη Βουλγαρία.


(Το σπίτι της οικογένειας...)

«Πήρε 500 λέβα για το παιδί», τόνισε από την πλευρά του ένας γείτονας, ωστόσο κάποιοι επιμένουν ότι δεν έχει λάβει λεφτά.

Στο αστυνομικό τμήμα της Σόφιας οι βιολογικοί γονείς

Οι γονείς της μικρής Μαρίας οδηγήθηκαν εκ νέου σε Αστυνομικό Τμήμα της Σόφιας. 
Μαζί τους μεταφέρθηκαν με περιπολικό της αστυνομίας και τρία από τα παιδιά τους. Πλέον, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε συνεννόηση τις βουλγαρικές αρχές, προκειμένου να μεταφερθεί στην πατρίδα της η μικρή Μαρία. Μάλιστα, η Περιφερειακή Εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε να αρχίσει προανάκριση της μάνας Σάσα Ρούσεβα για ενδεχόμενη συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών.


(Oι πραγματικοί γονείς της μικρής Μαρίας)

Επιχειρηματίας "αγόρασε" τη Μαρία;




Έλληνας επιχειρηματίας από τη Λάρισα φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση παράνομης υιοθεσίας της μικρής Μαρίας που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου της Λάρισας Γιώργου Μπαρτζώκη, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ζούγκλα», επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον τομέα του χάρτου, φέρεται να είχε πάρει την ανήλικη από ζευγάρι Ρομά και να την «επέστρεψε», λόγω του προβλήματος (στραβισμού) που αντιμετώπιζε στα μάτια της.

Η δήλωση του κ. Μπαρτζώκη ότι το παιδί κατέληξε στον επιχειρηματία στηρίζεται σε όσα του εκμυστηρεύτηκε πελάτης του, ο οποίος ήταν παρών στη συναλλαγή. Εάν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, τότε επαναλαμβάνεται το γνωστό μοτίβο της ελληνικής κοινωνίας σύμφωνα με το οποίο όλοι γνώριζαν, αλλά κανένας δεν μιλούσε.

Παρακολουθήστε το στιγμιότυπο με την καταγγελία:






Είναι, ωστόσο, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα παρέμεινε το παιδί στα χέρια του εν λόγω επιχειρηματία και κάτω από ποιες συνθήκες. Ο στραβισμός δεν είναι κάτι μη αντιμετωπίσιμο σήμερα και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή αιτία απόρριψης μίας υιοθεσίας από ζευγάρι που ποθούσε να αποκτήσει - έστω και με παράνομο τρόπο -  παιδιά. Κατά την εκδοχή του αυτόπτη μάρτυρα η μητέρα του παιδιού δεν είναι η Βουλγάρα η οποία συνελήφθη αλλά μία γυναίκα ξανθιά και αρκετά εμφανίσιμη.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο κρατικό κανάλι της Βουλγαρίας
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο κρατικό κανάλι της Βουλγαρίας
Αυτό ήταν άλλωστε και το θέμα προς συζήτηση στην πρωινή εκπομπή του κρατικού καναλιού της Βουλγαρίας BTV με προσκεκλημένο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο μετά τις αποκαλύψεις του zougla.gr και τον εντοπισμό της Βουλγάρας Σάσα Ρούσεβα που φέρεται ως η βιολογική μητέρα της Μαρίας.

«Θα επιστραφεί η Μαρία στους γονείς της;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι του καναλιού τον Μάκη, για να πάρουν την απάντηση ότι αυτό θα κριθεί από τα αποτελέσματα του τεστ DNA, στο οποίο φρόνιμο θα ήταν να υποβληθούν και τα υπόλοιπα παιδιά της εν λόγω οικογένειας και, φυσικά, έπειτα από συνεργασία των Αρχών μεταξύ των δύο χωρών.



 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB