• Εκτύπωση

Τι απαντά ο Δήμος στη ΠΕΠΛΑ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο - Ούτε λέξη για την "ταμπακέρα"



Με περίσσια "ευαισθησία και πόνο" απάντα ο Δήμος στην ανακοίνωση της ΠΕΠΛΑ για τα τεκταινόμενα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.


Επί της ουσίας δεν απαντά γιατί προσπάθησε να περάσει αυτήν την κατάπτυστη απ΄ ευθείας ανάθεση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντιθέτως κάνει λόγο για "κούφιες" καταγγελίες, για λαϊκισμό και παχιά λόγια....Διαβάστε την ανακοίνωση.

Σε σχέση με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Έχει πολύ κοντή μνήμη η Π.Ε.Π.ΛΑ., ή προτιμά να ξεχνά κατά περίπτωση;

Δεν ήταν ο εκπρόσωπός της που ψήφισε τον απολογισμό του 1ου Εξαμήνου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του 2013;

Επειδή ο λαϊκισμός και το ψέμα έχουν κοντά πόδια, παραπέμπουμε στην 351/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: ΒΛΛΡΩΛΚ-Λ2Κ) και στην 289/2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: ΒΛ9ΚΩΛΚ-2ΗΓ), όπου οι αναφορές περί «διαφάνειας» και «ελέγχου από την ίδια την κοινωνία» πέφτουν στο κενό.

Δεν ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο που αποφάσισε τον τρόπο προμήθειας;

Δεν ήταν τα όργανα του Δήμου που αποφάσισαν κάθε κίνηση για τις προμήθειες;

Μήπως υπήρξε ανάδοχος για μικροπρομήθειες και τον εξαίρεσαν οι επιτροπές του Δήμου;

Τι προσθέτει ή τι αφαιρεί με όσα επιχειρεί να πει η Π.Ε.Π.ΛΑ. με την ανακοίνωσή της;

Ο Δήμος Λαμιέων, χωρίς φωνασκίες και τυμπανοκρουσίες αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει και απ’ όπου και αν προέρχεται. Άλλωστε, μέχρι σήμερα εκτός από όλα όσα συγκεντρώνει, οργάνωσε και την διανομή τόνων προϊόντων από την Ε.Ε. και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως επίσης και χορηγίες από super market στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δεν περιμέναμε να μας το υπενθυμίσει η Π.Ε.Π.ΛΑ.. Επιμένουμε να αναζητούμε χορηγίες, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό στις μέρες που διανύουμε.

Όμως ο Δήμος Λαμιέων, διαπίστωσε ανεπάρκεια ειδών και προώθησε από το καλοκαίρι την προμήθεια τους χωρίς μέχρι σήμερα να υλοποιηθεί.

Δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις αντιφάσεις της Π.Ε.Π.ΛΑ.. Από την μια πλευρά, μας υπενθυμίζει την νομιμότητα λέγοντας: « εφόσον διαπιστώνεται ανεπάρκεια ειδών, είναι δυνατή η προμήθειά τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού Προμηθειών ΟΤΑ….» όπως αναφέρει και από την άλλη, μας εγκαλεί γιατί δεν υπάρχει: «συνεχής ροή προϊόντων και τη σταθερή κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων» και μας εγκαλεί επίσης, γιατί δεν προχωράμε στην: «προμήθεια αγροτικών παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων από μικρούς συνεταιρισμούς και αγρότες της περιοχής…….».

 Αλήθεια τι επιθυμεί τελικά; Την νομιμότητα ή την υπέρβαση της νομιμότητας;  Και τα δύο δεν μπορούν να γίνουν.

Αλήθεια, δεν είναι ο Δήμος Λαμιέων αυτός που κάνει και προμήθεια φαρμάκων με νόμιμες διαδικασίες για το Κοινωνικό Φαρμακείο, όταν δεν επαρκούν αυτά που συγκεντρώνονται;  Που είδε το έλλειμμα η Π.Ε.Π.ΛΑ.;

Ο Δήμος Λαμιέων μέχρι σήμερα, στηρίζει όλες αυτές τις κοινωνικές δομές με τον πλέον διαφανή τρόπο μα πρωτίστως, αξιολογώντας τις ανάγκες και προβλέποντας για το επόμενο διάστημα.

Ο Δήμος και η Δημοτική αρχή δεν κρίνονται από τα ’’παχιά λόγια’’ και τους αυτοαναιρούμενα σχέδια επί χάρτου.

Ο Δήμος και η Δημοτική αρχή, κρίνονται από την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που αυξάνουν τις πιθανότητες να μετριάσουν τον ανθρώπινο πόνο.

Δυστυχώς, με ’’παχιά λόγια’’ κανένα στομάχι δεν γεμίζει.

Δυστυχώς, οι έχοντες ανάγκη δεν τρέφονται με λαϊκισμό και με ευρηματικές ’’κούφιες’’ καταγγελίες. Κοντολογίς, όλοι θα πάρουν τις απαντήσεις τους γιατί οφείλουν να γνωρίζουν, ότι δεν μπορούν να παίζουν με τα κοινωνικά δράματα.


Από το Γραφείο Τύπου





Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB