Απεργία 20 Νοεμβρίου: Στάσεις εργασίας στο μετρό
Στην μεγάλη απεργία που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024, θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι του μετρό κάνοντας στάσεις εργασίας.
Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες Μετρό της Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) για την απεργία της Τετάρτης, θα γίνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας των μετρό έως 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας.
Οι στάσεις εργασίας αφορούν τις γραμμές 2 και 3 του μετρό, ενώ αναμένονται αποφάσεις για τη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) αλλά και για το τραμ.
Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ θα συμμετάσχουν κανονικά στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με στάσεις εργασίας και αυτοί.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (κατά πλειοψηφία) αποφάσισαν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας.
«Η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απεργοί διαδηλωτές και να μπορέσουν να μεταβούν μαζικά στα συλλαλητήρια» τονίζει το ΣΕΛΜΑ.
Η ανακοίνωση του σωματείου ΣΕΛΜΑ
Το ΣΕΛΜΑ συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη στις 20/11/2024.
Διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού για όλες τις κενές οργανικές θέσεις, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ουσιαστικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, δημόσια δωρεάν υγεία, δημόσια δωρεάν παιδεία, πάταξη της αισχροκέρδειας στα είδη πρώτης ανάγκης και διαβίωσης, επέκταση στις συμβάσεις των Εργαζομένων με το πρόγραμμα ΔΥΠΑ της ΣΤΑ.ΣΥ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους προκηρύσσουμε στάσεις εργασίας, από την έναρξη της κυκλοφορίας έως 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας το βράδυ.
(Η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απεργοί διαδηλωτές και να μπορέσουν να μεταβούν μαζικά στα συλλαλητήρια).
Παρακαλούνται οι υπηρεσίες της ΣΤΑ.ΣΥ να στείλουν στο email του σωματείου μας το προσωπικό ασφαλείας. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν, μπορούν να απεργήσουν ολόκληρο το 24ωρο με κάλυψη της ΓΣΕΕ.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Σπέτσες: Άγρια επίθεση σε πλοίαρχο κατά τη φόρτωση οχημάτων - Στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα το θύμα
Άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος ζητεί η ΠΕΜΕΝ για τους αυτουργούς του αιματηρού συμβάντος στις Σπέτσες.
Συνελήφθη στην Αρτέμιδα μεθυσμένος οδηγός που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς μετά από τροχαίο
Ο 25χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα.
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
«Η 41χρονη δηλητηρίασε την πεθερά της, η μητέρα του γιατρού έβλεπε ξανθιά γυναίκα στο νοσοκομείο και ήθελε να ορμήσει, την περνούσε για τη νύφη της» λέει συγγενής του 41χρονου.
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης