Ενοχή για τρεις προτείνει η εισαγγελέας για “γηροκομείο” των Σερρών - Σε άθλιες συνθήκες οι ηλικιωμένοι
Η δίκη διεκόπη για την επόμενη εβδομάδα οπότε αναμένεται η ετυμηγορία των δικαστών
Την ενοχή τριών ατόμων που κατηγορούνται ότι είχαν την ευθύνη για τη λειτουργία ενός άτυπου γηροκομείου στον Λιθότοπο Σερρών, όπου διαβιούσαν - κάτω από άθλιες συνθήκες - ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά προβλήματα, προτείνει η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση η οποία αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2020.
Ανάμεσα σε αυτούς για τους οποίους η εισαγγελική λειτουργός προτείνει την ενοχή τους είναι ο φερόμενος ιδιοκτήτης του «γηροκομείου», η σύντροφός του που φέρεται ως διευθύντρια και ο φερόμενος διαχειριστής του.
Οι δύο πρώτοι κρατούνται προσωρινά, ενώ ο τρίτος διαφεύγει και δικάζεται ερήμην. Η εισαγγελέας ζητεί να κηρυχθούν ένοχοι για τις πράξεις της διακίνησης ναρκωτικών (χάπια), της έκθεσης από την οποία προκλήθηκε θάνατος και της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (Covid-19).
Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμφθηκαν να δικαστούν - επίσης - δύο γιατροί και δύο ιδιοκτήτες γραφείων τελετών, με την εισαγγελέα να προτείνει την αθώωσή τους για τις πράξεις της έκδοσης ψευδούς ιατρικής πιστοποίησης και της υπόθαλψης εγκληματία (κατά περίπτωση).
Στις απολογίες τους οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι αποποιήθηκαν των ποινικών τους ευθυνών και "στοχοποίησαν" τον συγκατηγορούμενό τους που παραμένει άφαντος. Από την πλευρά τους, οι γιατροί αρνήθηκαν τις κατηγορίες τονίζοντας ότι δεν είχαν καμία σχέση με τη λειτουργία του χώρου όπου φιλοξενούνταν οι ηλικιωμένοι.
Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα, όταν εντοπίστηκε μία ηλικιωμένη να περιπλανιέται στους δρόμους του Λιθότοπου (χωριό του δήμου Ηράκλειας Σερρών).
Αστυνομικοί έφτασαν στο οίκημα όπου διέμενε η γυναίκα, ενώ στο ίδιο σημείο εντοπίστηκαν άλλα εννέα άτομα, είτε ηλικιωμένα είτε με κινητικά προβλήματα. Με μέριμνα των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών της περιοχής είχαν διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για την περίθαλψή τους.
Κατά την αστυνομική έφοδο στο οίκημα, μια 84χρονη είχε εντοπιστεί δεμένη σε κρεβάτι με ιμάντα και λουκέτο, στον αστράγαλο, ενώ όλοι οι τρόφιμοι ήταν σε κατάσταση αποδιοργάνωσης και αποπροσανατολισμού, κάποιοι δε εξ αυτών είχαν εμφανή σημάδια υποσιτισμού και αφυδάτωσης, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
«Η 41χρονη δηλητηρίασε την πεθερά της, η μητέρα του γιατρού έβλεπε ξανθιά γυναίκα στο νοσοκομείο και ήθελε να ορμήσει, την περνούσε για τη νύφη της» λέει συγγενής του 41χρονου.
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης
«Δαίδαλος»: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εθνικό υπερυπολογιστή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαστεργίου εγκαινίασαν τη νέα υποδομή στο Λαύριο, με υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops και εφαρμογές στην έρευνα και την Τεχνητή Νοημοσύνη.
"Άντε και στα δικά μας", εύχεται στέλεχος του Τσίπρα για τη Γαλλία - "Θέλουν και επιδιώκουν χάος" λένε Άδωνις-Μαρινάκης
"Τον Νοέμβριο βλέπω ότι μαθητές και φοιτητές θα βγουν στους δρόμους", είπε στέλεχος της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Γαλλία.