Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τον γυμναστή στην Πάτρα που ζητούσε «ψηλές και αδύνατες» μαθήτριες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Οι γονείς μαθητριών κατήγγειλαν το γεγονός.
Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας για τον γυμναστή του σχολείου του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος φέρεται να ζητούσε «ψηλές, αδύνατες και κατά προτίμηση καστανές» μαθήτριες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Το θέμα αποκάλυψε η «Πελοπόννησος», η οποία μετέφερε τις διαμαρτυρίες γονέων.
«Από τη στιγμή που έφτασε σε εμάς το θέμα επικοινώνησα αμέσως με τον διευθυντή του σχολείου και το διερευνούμε να δούμε τι ισχύει και τι όχι. Επίσης, ο εμπλεκόμενος καθηγητής έχει κληθεί σε έγγραφη απολογία. Από κει και πέρα εφόσον πράγματι έχουν ειπωθεί αυτά που έχουν διαρρεύσει θα πράξουμε τα δέοντα» δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευγενία Πιερρή.
Η υπόθεση πήρε διαστάσεις καθώς γονείς εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η επικέντρωση στην εξωτερική εμφάνιση, με την υποτίμηση άλλων χαρακτηριστικών όπως οι ικανότητες και τα επιτεύγματα των μαθητριών, μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην αυτοεκτίμηση των παιδιών, ενισχύοντας την αντίληψη ότι η αξία τους εξαρτάται από την εμφάνιση και όχι από το εσωτερικό τους μεγαλείο και τις δυνατότητές τους.
Μάλιστα, όταν οι γονείς προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή μαζί του για να ζητήσουν διευκρινίσεις, εκείνος φέρεται να δυσκολεύτηκε να δώσει μια σαφή εξήγηση για τη συμπεριφορά του.
Αυτό, φυσικά, ενίσχυσε τη δυσαρέσκεια των γονέων, οι οποίοι, μη βρίσκοντας ικανοποιητικές εξηγήσεις, απευθύνθηκαν και στον διευθυντή του σχολείου, ζητώντας να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πλάκα: Αγωνία για πέντε άτομα που αγνοούνται μετά την έκρηξη, ηλικιωμένο ζευγάρι έμενε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου
Οι Αρχές και οι συγγενείς τους προσπαθούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί τους, ωστόσο το κινητό τους είναι απενεργοποιημένο
«Η Ιωάννα Γάκα μου έλεγε πως ήμουν η βασίλισσα της χαμένης Ατλαντίδας στην προηγούμενη ζωή μου»: Νέα καταγγελία για το ιατρείο της Καρνεάδου
Η Καρολίνα Λαζάρου περιγράφει στο protothema.gr την επίσκεψή της στο ιατρείο, αναφέροντας πως η κατηγορούμενη γιατρός την είχε συνδέσει σε μηχανήματα, πως δεν της έβρισκε φλέβα και όταν της έβαλε ένα υγρό στο σώμα λιποθύμησε - Την συνόδευε η μητέρα της και την πήρε «σηκωτή από το ιατρείο»
Γιώργος Μαζωνάκης: Ο αφόρτιστος απινιδωτής, η γραμμή που έδωσε η γιατρός και το μήνυμα του υπνωτιστή «θα τον στριμώξω εγώ»
«Δεν είχα ιδέα ότι τα μηχανήματα ήταν παράνομα, νομίζαμε ότι όλα ήταν νόμιμα. Είπα στην πρώτη μου κατάθεση ότι ο Μαζωνάκης ήρθε στις 15:30 γιατί αυτή ήταν η γραμμή που μας έδωσε η γιατρός» υποστήριξε στον ανακριτή η 55χρονη νοσηλεύτρια
Φωτιά σε φορτηγό πλοίο βόρεια της Μυκόνου, καλά στην υγεία τους οι 29 επιβαίνοντες, μεταφέρονται στην Τήνο
28 μέλη του πληρώματος και ένας επιβάτης βρίσκονταν στο πλοίο - Μεταφέρθηκαν σε σκάφος του λιμενικού
Εικόνες καταστροφής από το κτήριο που κατέρρευσε μετά την έκρηξη στην Πλάκα - Έσπασαν τζαμαρίες σε γειτονικά σπίτια, ζημιές και σε ΙΧ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκρηξη οφείλεται πιθανότατα σε διαρροή αερίου - Απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες από γειτονικό κτήριο - Ένας ελαφρά τραυματίας - Παραμένει στο σημείο η Πυροσβεστική
«Η δική σου ανηφόρα βγήκε πολύ απότομη»: Συγκινεί η μητέρα της Μυρτώς από την Πάρο για την ονομαστική της εορτή
«Η ψυχή σου είναι αγγελική και ξέρει να δίνει μόνο αγάπη. Ίσως αυτό να είναι το χάρισμα που σου έδωσε η Παναγία για όσα έχασες σε μια στιγμή: την φωνή, την κίνηση, την ζωή...» γράφει η Μαίρη Κοτρώτσου για την κόρη της