Ντουμπάι: «Η φρίκη της φυλακής είναι ορατή» – 18χρονος Βρετανός έκανε σεξ με 17χρονη και κινδυνεύει με φυλάκιση 20 ετών
Φόβοι ότι δεν θα του επιτραπεί καν να μιλήσει στο δικαστήριο
Αντιμέτωπος με αύξηση της ποινής φυλάκισης έως και 20 έτη βρίσκεται ένας 18χρονος Βρετανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο Ντουμπάι καθώς έκανε σεξ με μία 17χρονη κατά τη διάρκεια διακοπών του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποιεί πως οι εισαγγελείς μπορεί να ζητήσουν για τον Marcus Fakana την υψηλότερη ποινή που αφορά στο συγκεκριμένο αδίκημα, σύμφωνα με τους αυστηρούς νόμους που επιβάλλονται στο Ντουμπάι.
Ο 18χρονος ήταν με την οικογένειά του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όταν έζησε ένα «ρομάντζο διακοπών» με μία κοπέλα – που είναι επίσης από το Λονδίνο και τώρα 18 ετών.
Ο Fakana συνελήφθη στο ξενοδοχείο που διέμενε με την οικογένειά του και κατηγορήθηκε αφού η μητέρα της κοπέλας βρήκε τις συνομιλίες και τις φωτογραφίες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καλώντας την αστυνομία του Ντουμπάι.
Της σύλληψης ακολούθησε , σύμφωνα με το newsit.gr, η κράτησή του για τρεις ημέρες στο αστυνομικό τμήμα Al Barsha, με τις αρχές να μην του επιτρέπουν καμία επικοινωνία με τους γονείς του ή κάποιο άλλο πρόσωπο.
BREAKING: 18-year-old Marcus Fakana has been jailed for one year in Dubai after having sex with a girl who was 17 at the time.
Read more: https://t.co/9YlH4ucZ7a
📺 Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/jDKQ9SvQ4X
— Sky News (@SkyNews) December 11, 2024
«Δεν θα του επιτραπεί να μιλήσει στο δικαστήριο»
«Το Ντουμπάι μόλις πρόσφατα νομιμοποίησε το σεξ εκτός γάμου για τουρίστες, αλλά εξακολουθεί να φιλοξενεί ένα αυστηρό ισλαμικό νομικό σύστημα», δήλωσε η Radha Stirling, διευθύνουσα σύμβουλος του Detained in Dubai.
«Η μέγιστη ποινή για μία τέτοια υπόθεση είναι 20 χρόνια. Πάντα θεωρείται ότι ο εισαγγελέας αποφασίζει πραγματικά την ποινή, αλλά ο ένας χρόνος που του επιβλήθηκε αρχικά είναι πολύ μικρή ποινή» είπε στη Mail on Sunday ο δικηγόρος του 18χρονου.
«Η ανησυχία της οικογένειας είναι ότι οι δικαστές δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι για να μην φανούν αδύναμοι. Μπορεί να θέλουν να δείξουν ότι εφαρμόζουν στο ακέραιο τους νόμους. Ο Μάρκους δεν θα παίξει σχεδόν κανένα ρόλο σε οποιαδήποτε απόφαση της εισαγγελίας» εξήγησε.
«Δεν θα του επιτραπεί να μιλήσει ή να απευθυνθεί στον δικαστή και ούτως ή άλλως όλα θα είναι στα αραβικά. Δεν θα υπάρχει μεταφραστής. Πιθανότατα θα τον μεταφέρουν στο δικαστήριο για ένα λεπτό και μετά θα τον βγάλουν έξω. Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες», σύμφωνα με τον δικηγόρο.
Ο 18χρονος έχει απευθύνει έκκληση στις αρμόδιες Αρχές στο Ντουmπάι για επιείκεια, με την οικογένεια να εναποθέτει τις ελπίδες της στον κυβερνήτη, σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, εκτιμώντας πως ίσως θα ανταποκριθεί στο αίτημα.
«Η φρίκη της φυλακής είναι προφανής. Θα είναι τρομερό – ιδίως επειδή είναι τόσο νέος και επειδή υπάρχει πολύς ρατσισμός σε αυτές τις φυλακές. Η οικογένεια ανησυχεί πολύ. Ελπίζουν σε ένα θαύμα», δήλωσε ο δικηγόρος.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οι εργοδότες φοβούνται για μαζικές άδειες λόγω του GTA 6: Ζητούν έως και 10 ημέρες εκτός γραφείου για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι
Η κυκλοφορία του νέου Grand Theft Auto στις 19 Νοεμβρίου έχει ήδη μπει στα προγράμματα αδειών εργαζομένων – Οι προπαραγγελίες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει τα 260 εκατ. δολάρια
Φίδι βρέθηκε να «ψωνίζει» στο διάδρομο με τα ψωμιά σε σούπερ μάρκετ
Το μικρό φίδι στην Αγγλία εντοπίστηκε ανάμεσα στα προϊόντα και κατέληξε σε οργάνωση διάσωσης, η οποία έχει ήδη αναλάβει περισσότερα από 20 φίδια μέσα στο 2026.
Αστυνομικοί στην Τουρκία έδωσαν μάχη και σκότωσαν τρομοκράτη του ISIS σε σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, δείτε βίντεο
Οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι ο 21χρονος Μπερκάν Τσιλ σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε τουρκικό έδαφος
Πολύνεκρο πλήγμα σε γάμο στο νότιο Ιράν: «Πιθανό απευθείας χτύπημα» από αμερικανικά πυρομαχικά, δείχνει ανάλυση του Reuters
Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποδεχθεί την ευθύνη - Ερευνούμε το περιστατικό, λέει ο Τζέι Ντι Βανς
Εμπρησμός στην Marfin: Εισαγγελικό «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης της 46χρονης κατηγορούμενης
Αρνητική είναι η εισαγγελική πρόταση αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε η 46χρονη κατηγορούμενη, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη στις αρχές Αυγούστου για την υπόθεση της τραγωδίας της Marfin.
Volkswagen σε ιστορική κρίση: Ο κινεζικός εφιάλτης χτυπά την καρδιά της γερμανικής βιομηχανίας, 100.000 θέσεις εργασίας στον αέρα
Ο άλλοτε κολοσσός του «Made in Germany» περνά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της ιστορίας του, καθώς η Κίνα από μεγαλύτερη αγορά του γίνεται ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής του.