Πόλεμος στην Ουκρανία: Νίκη για τη Ρωσία η άφιξη Πούτιν στην Αλάσκα, λέει ο Ζελένσκι
Η συνάντηση βγάζει τον Ρώσο πρόεδρο από την απομόνωσή του και καθυστερεί τις αμερικανικές κυρώσεις, λέει ο Ουκρανός πρόεδρος - «Δεν υποχωρούμε από το Ντονμπάς»
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη ότι η προγραμματισμένη για την Παρασκευή άφιξη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Άνκορατζ της Αλάσκας για να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του είναι μια «νίκη για το Κρεμλίνο».
«Πρώτον, αυτός [ενν. ο Πούτιν] θα έχει μια συνάντηση στο αμερικανικό έδαφος, κάτι που είναι, θεωρώ, για τον ίδιο μια προσωπική νίκη», δήλωσε την Τρίτη ο Ζελένσκι στους δημοσιογράφους.
Πρόσθεσε ότι η συνάντηση βγάζει τον Ρώσο πρόεδρο από την απομόνωσή του, όπως είπε, και καθυστερεί πιθανές αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το protothema.gr, ο Ουκρανός πρόεδρος απέκλεισε οποιαδήποτε απόσυρση των ουκρανικών δυνάμεων από το Ντονμπάς για τον τερματισμό του πολέμου με τη Μόσχα, ενόψει της συνόδου μεταξύ του Πούτιν και του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία εγείρει φόβους στο Κίεβο για μια συμφωνία σε βάρος του.
«Δεν θα αποσυρθούμε από το Ντονμπάς», το οποίο περιλαμβάνει τις ουκρανικές περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, δήλωσε ο Ζελένσκι στους δημοσιογράφους, εκτιμώντας ότι εάν αυτό το έδαφος τεθεί υπό τον έλεγχο της Μόσχας, θα χρησιμεύσει στη συνέχεια στο Κρεμλίνο ως εφαλτήριο για μια «μελλοντική επίθεση» κατά της Ουκρανίας.
Παραδοχή για ρωσική εισβολή σε τομείς του μετώπου
Ομάδες Ρώσων στρατιωτών προωθήθηκαν περίπου 10 χλμ. εντός ορισμένων τομέων του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, επιβεβαίωσε ο Ζελένσκι δηλώνοντας παράλληλα ότι οι μονάδες αυτές «θα καταστραφούν», καθώς η προώθηση αυτή εγείρει φόβους για μια σημαντική εξέλιξη.
Οι ομάδες αυτές «δεν έχουν βαρύ εξοπλισμό, μόνο τα όπλα στα χέρια τους. Κάποιες καταστράφηκαν, άλλες αιχμαλωτίστηκαν. Θα βρούμε τις υπόλοιπες και θα τις καταστρέψουμε σύντομα», δήλωσε στους δημοσιογράφους, εκτιμώντας ότι αυτές οι επιθέσεις στόχευαν στη δημιουργία του αφηγήματος ότι «η Ρωσία προελαύνει και η Ουκρανία ηττάται», ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Τραμπ.
Δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα προετοιμάζει «νέες επιχειρήσεις επίθεσης» σε τρεις τομείς του μετώπου Ζαπορίζια, Ποκρόβσκ και Νοβοπάβλιβκα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οι εργοδότες φοβούνται για μαζικές άδειες λόγω του GTA 6: Ζητούν έως και 10 ημέρες εκτός γραφείου για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι
Η κυκλοφορία του νέου Grand Theft Auto στις 19 Νοεμβρίου έχει ήδη μπει στα προγράμματα αδειών εργαζομένων – Οι προπαραγγελίες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει τα 260 εκατ. δολάρια
Φίδι βρέθηκε να «ψωνίζει» στο διάδρομο με τα ψωμιά σε σούπερ μάρκετ
Το μικρό φίδι στην Αγγλία εντοπίστηκε ανάμεσα στα προϊόντα και κατέληξε σε οργάνωση διάσωσης, η οποία έχει ήδη αναλάβει περισσότερα από 20 φίδια μέσα στο 2026.
Αστυνομικοί στην Τουρκία έδωσαν μάχη και σκότωσαν τρομοκράτη του ISIS σε σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, δείτε βίντεο
Οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι ο 21χρονος Μπερκάν Τσιλ σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε τουρκικό έδαφος
Πολύνεκρο πλήγμα σε γάμο στο νότιο Ιράν: «Πιθανό απευθείας χτύπημα» από αμερικανικά πυρομαχικά, δείχνει ανάλυση του Reuters
Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποδεχθεί την ευθύνη - Ερευνούμε το περιστατικό, λέει ο Τζέι Ντι Βανς
Εμπρησμός στην Marfin: Εισαγγελικό «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης της 46χρονης κατηγορούμενης
Αρνητική είναι η εισαγγελική πρόταση αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε η 46χρονη κατηγορούμενη, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη στις αρχές Αυγούστου για την υπόθεση της τραγωδίας της Marfin.
Volkswagen σε ιστορική κρίση: Ο κινεζικός εφιάλτης χτυπά την καρδιά της γερμανικής βιομηχανίας, 100.000 θέσεις εργασίας στον αέρα
Ο άλλοτε κολοσσός του «Made in Germany» περνά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της ιστορίας του, καθώς η Κίνα από μεγαλύτερη αγορά του γίνεται ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής του.