Σκότωσαν ράπερ σε υπόγειο πάρκινγκ στη Σουηδία - Ο δράστης τράβηξε σε βίντεο τη δολοφονία
Το βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η αστυνομία το εξετάζει για να εντοπίσει τον δράστη.
Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε αφότου τον πυροβόλησαν σε έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Νόρσεπινγκ, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Στοκχόλμης, με τα σουηδικά ΜΜΕ να αναγνωρίζουν το θύμα ως τον ράπερ Gaboro, που φέρεται να είχε διασυνδέσεις με συμμορίες.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο έχει προφανώς τραβήξει ο ένοπλος, διακρίνεται ένας άνθρωπος που κρατάει περίστροφο να πυροβολεί πολλές φορές εναντίον ενός άνδρα μέσα σε πάρκινγκ.
Η αστυνομία δήλωσε πως έχει γνώση του βίντεο και το χρησιμοποιεί για την έρευνά της.
Διευκρίνισε πως στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός άνδρα, ηλικίας περίπου 20 ετών, που είχε βρεθεί τραυματισμένος στο σημείο την Πέμπτη το βράδυ.
Σουηδικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως πρόκειται για τον ράπερ Gaboro, τα τραγούδια του οποίου έχουν ακουστεί εκατομμύρια φορές στο Spotify, τον σουηδικό κολοσσό streaming μουσικής.
Η Σουηδία πασχίζει να ανακόψει εδώ και χρόνια την αύξηση των περιστατικών με πυροβολισμούς και τις επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, που συνδέονται με το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων ομάδων για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών.
Διάσημοι καλλιτέχνες έχουν ήδη πέσει θύματα αυτής της βίας.
Swedish Rapper “#Gaboro” was shot multiple times and killed in a parking lot. He was seen begging for his life in Swedish: “I beg you.”#Swedenhttps://t.co/zZCdtvGA6H pic.twitter.com/KNXOrlZEzT
— Semsem Mado (@gV72zfQcbjgelej) December 20, 2024
Τον Ιούνιο, ο ράπερ C.Gambino, 26 ετών, με το πραγματικό όνομα Καράρ Ραμαντάν, σκοτώθηκε σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς κι ενώ είχε τιμηθεί με τον τίτλο του καλλιτέχνη της χρονιάς μουσικής χιπ χοπ στη Σουηδία, τον προηγούμενο μήνα.
Ένας άλλος Σουηδός ράπερ, ο Einar, έπεσε νεκρός από σφαίρες στη Στοκχόλμη, στο πλαίσιο μιας αντιπαλότητας μεταξύ συμμοριών τον Οκτώβριο του 2021.
Τον περασμένο χρόνο, 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 363 περιστατικά με πυροβολισμούς, συχνά σε δημόσιους χώρους, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις στοίχισαν τη ζωή σε αθώα θύματα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Οι εργοδότες φοβούνται για μαζικές άδειες λόγω του GTA 6: Ζητούν έως και 10 ημέρες εκτός γραφείου για το πολυαναμενόμενο παιχνίδι
Η κυκλοφορία του νέου Grand Theft Auto στις 19 Νοεμβρίου έχει ήδη μπει στα προγράμματα αδειών εργαζομένων – Οι προπαραγγελίες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει τα 260 εκατ. δολάρια
Φίδι βρέθηκε να «ψωνίζει» στο διάδρομο με τα ψωμιά σε σούπερ μάρκετ
Το μικρό φίδι στην Αγγλία εντοπίστηκε ανάμεσα στα προϊόντα και κατέληξε σε οργάνωση διάσωσης, η οποία έχει ήδη αναλάβει περισσότερα από 20 φίδια μέσα στο 2026.
Αστυνομικοί στην Τουρκία έδωσαν μάχη και σκότωσαν τρομοκράτη του ISIS σε σταθμό λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, δείτε βίντεο
Οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι ο 21χρονος Μπερκάν Τσιλ σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε τουρκικό έδαφος
Πολύνεκρο πλήγμα σε γάμο στο νότιο Ιράν: «Πιθανό απευθείας χτύπημα» από αμερικανικά πυρομαχικά, δείχνει ανάλυση του Reuters
Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποδεχθεί την ευθύνη - Ερευνούμε το περιστατικό, λέει ο Τζέι Ντι Βανς
Εμπρησμός στην Marfin: Εισαγγελικό «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης της 46χρονης κατηγορούμενης
Αρνητική είναι η εισαγγελική πρόταση αναφορικά με το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε η 46χρονη κατηγορούμενη, η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη στις αρχές Αυγούστου για την υπόθεση της τραγωδίας της Marfin.
Volkswagen σε ιστορική κρίση: Ο κινεζικός εφιάλτης χτυπά την καρδιά της γερμανικής βιομηχανίας, 100.000 θέσεις εργασίας στον αέρα
Ο άλλοτε κολοσσός του «Made in Germany» περνά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της ιστορίας του, καθώς η Κίνα από μεγαλύτερη αγορά του γίνεται ο πιο επικίνδυνος ανταγωνιστής του.