Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Άψογη η συνεργασία μας, δώσατε στον θεσμό τα δικά σας ξεχωριστά χαρακτηριστικά
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόταση για μία και 6ετή θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας - «Σήμερα είναι πολλές οι προκλήσεις που ξεπερνούν σύνορά μας», είπε κ. Σακελλαροπούλου - Δείτε βίντεο από τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρ
Ο πρωθυπουργός μετέβη το πρωί της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο συναντώντας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τελευταία φορά με την ιδιότητα της Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το ραντεβού αυτό είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα, όταν και Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού την ενημέρωσε, πρότεινε για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Κώστα Τασούλα.
Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου. «Θέλω να σας ευχαριστήσω, όχι μόνο σε θεσμικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο για την άψογη συνεργασία τα τελευταία πέντε χρόνια. Η ιστορία γράφει ότι ήσασταν η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ότι δώσατε στον θεσμό τα δικά σας ξεχωριστά χαρακτηριστικά σε κοινωνικά ζητήματα, τον πολιτισμό και τις τέχνες», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συζήτησης.
Δείτε βίντεο:
Aναφερόμενος στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είπε: «Αυτό το οποίο προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και να σφυρηλατηθεί η εθνική ενότητα με όρους ρεαλισμού και αλήθειας. Αυτό θα επιδιώξω να κάνω ως επικεφαλής της ΝΔ».
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρότασή του για μία και εξαετή θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε και πάλι την Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχίσει να συμμετέχει στο δημόσιο βίο.
Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε με τη σειρά της τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία, σημειώνοντας ότι η θεσμική επικοινωνία είναι πολύ σημαντική σε μια δημοκρατία.
«Σήμερα είναι πολλές οι προκλήσεις που ξεπερνούν σύνορά μας», είπε κ. Σακελλαροπούλου, ζητώντας ενότητα για το καλό του τόπου.
Η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιανουαρίου με την πρώτη ψηφοφορία, ενώ νωρίτερα, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, θα γίνει η «αλλαγή φρουράς» στη θέση του Προέδρου της Βουλής.
Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση 



πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Συνελήφθη στην Αρτέμιδα μεθυσμένος οδηγός που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς μετά από τροχαίο
Ο 25χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα.
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
«Η 41χρονη δηλητηρίασε την πεθερά της, η μητέρα του γιατρού έβλεπε ξανθιά γυναίκα στο νοσοκομείο και ήθελε να ορμήσει, την περνούσε για τη νύφη της» λέει συγγενής του 41χρονου.
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης
«Δαίδαλος»: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εθνικό υπερυπολογιστή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαστεργίου εγκαινίασαν τη νέα υποδομή στο Λαύριο, με υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops και εφαρμογές στην έρευνα και την Τεχνητή Νοημοσύνη.