Σταϊκούρας: Έρχονται νέοι συρμοί στη Γραμμή 1 του Μετρό Αθήνας
«Συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Eπίσκεψη στο εργοστάσιο της εταιρείας «NK trailers» στον Βόλο, όπου γίνεται η αναβάθμιση 14 συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό της Αθήνας, πραγματοποίησε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ κ. Αθανάσιο Κοτταρά.
«Συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι με την παράδοση των ανακαινισμένων συρμών θα μειωθούν οι χρονοαποστάσεις.
Αναλυτικότερα, όπως επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, «επισκεφθήκαμε, σήμερα, τις εγκαταστάσεις της εταιρίας όπου υλοποιείται το σημαντικό έργο της ανάταξης 14 συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό της Αθήνας. Είναι μία πολύ σημαντική παρέμβαση, η οποία, ήδη, έχει ξεκινήσει. Το πρότυπο βαγόνι είναι έτοιμο στην Ισπανία και εδώ κατασκευάζονται και ανασκευάζονται τα υπόλοιπα βαγόνια αυτού του συρμού.»
Στη συνέχεια, ο υπουργός, τόνισε ότι «στόχος να έχουμε τον πρώτο συρμό έτοιμο και λειτουργικό μέχρι τον Νοέμβριο και να μπορέσουμε, όπως έχουμε δεσμευτεί, μέχρι το τέλος του 2026, να έχουμε 14 νέους συρμούς στην Αθήνα, εκ των οποίων οι 8 ήταν εκτός λειτουργίας. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα βελτιώσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά ταυτόχρονα θα βελτιώσουμε και τα δρομολόγια, δηλαδή θα μειώσουμε τις χρονοαποστάσεις.
Συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη.
Στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας προγραμματίζουμε και δρομολογούμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις και αναζητούμε χρηματοδότηση, για να πάρουμε και νέους συρμούς. Ταυτόχρονα, προχωρούν οι εργασίες στη Γραμμή 4 του Μετρό στην Αθήνα και όπως έχουμε δεσμευτεί, μέχρι το τέλος του 2026, οι μετροπόντικες θα έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους.»
Δείτε φωτογραφίες:
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Καιρός: Επιστρέφουν και πάλι οι υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα χαλάσει ο καιρός
Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η ερχόμενη εβδομάδα, που όμως προς το τέλος της θα έχουμε πάλι αστάθεια και Φθινοπωρινό σκηνικό.
Δήμος Λαμιέων: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο με έξι θέματα
Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν παιδικούς σταθμούς, αθλητικά σωματεία και τις ιαματικές πηγές
Πέθανε η μητέρα της Εύης Γατίδου που δολοφονήθηκε με 104 μαχαιριές το 1997, ο δολοφόνος της φοιτήτριας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος
«Καλό ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων αγαπημένη Ροδή μου. Εκεί θα συναντήσεις την Εύη σου και θα σου πει ποιος είναι ο δολοφόνος» έγραψε η δικηγόρος της οικογένειας - Για τη δολοφονία της 21χρονης είχε συλληφθεί 43χρονος, ο οποίος είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος, αλλά αθωώθηκε οριστικά στο Εφετείο
Άγριος ξυλοδαρμός 22χρονης εγκύου από τον σύντροφό της – Σωτήρια η παρέμβαση γειτόνισσας
Της επιτέθηκε με κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα – Παραδέχθηκε την πράξη του στο δικαστήριο ο 28χρονος και ζήτησε ποινική διαμεσολάβηση.
ΕΠΑΣ Λαμίας: 250 θέσεις εισακτέων και ζήτηση για τεχνίτες – Το κενό στις πραγματικές θέσεις μαθητείας
Ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας σήμερα;