Αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών στη Λαμία - Ψάχνουν τους εμπρηστές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 08:24 Αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών στη Λαμία - Ψάχνουν τους εμπρηστές

Η παρέμβαση Εισαγγελέα για την υπόθεση και η σκληρή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών για την εμπρηστική επίθεση στη Λαμία...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την άνανδρη επίθεση στην πυλωτή του σπιτιού του πρώην Αρχιφύλακα Δομοκού, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί από πυρκαγιά το αυτοκίνητό του, να υποστούν υλικές ζημιές άλλα δύο οχήματα που ήταν επίσης παρκαρισμένα στο σημείο και να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα κάποιοι ένοικοι της πολυκατοικίας.

Αρχικά την υπόθεση ανέλαβε το Μετά την εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Αγορής Παπακώστα, η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ το γεγονός ότι υπάρχει καταγεγραμμένη καταγγελία του πρώην Αρχιφύλακα, ότι δεχόταν απειλές και ότι αποτελεί στόχο, στην προανάκριση συμμετέχει και το Τμήμα Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Προηγήθηκε βέβαια η έκθεση αυτοψίας από τους ειδικούς της Πυροσβεστικής, που κατέδειξε την πράξη εμπρησμού, μαζί με τη συλλογή στοιχείων από τον τόπο της επίθεσης.

Γιατί βέβαια χρειάστηκε να γίνει το κακό για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός που διαθέτει η ΕΛΑΣ για τέτοιες περιπτώσεις, είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το αρμόδιο υπουργείο και την πολιτική ηγεσία του. Εκεί όπου παρατηρείται «άκρα του τάφου σιγή» για να χρησιμοποιήσουμε την έκφραση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ) που εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για το συγκεκριμένο γεγονός.

Η ΟΣΥΕ εξέδωσε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση την Τετάρτη 15 Ιουλίου, αφού πρώτα περίμενε έστω μια τυπική εκδήλωση συμπαράστασης από την πολιτική ηγεσία προς τον συνάδελφό τους. Σε αυτή εκτός των άλλων υπενθυμίζει τη θέση της για τις «καρατομήσεις» και τις κομματικές τοποθετήσεις προϊσταμένων στις Φυλακές της χώρας, καθώς η επίθεση έπληξε έναν συνάδελφό τους που «καρατομήθηκε» μόλις 3,5 μήνες νωρίτερα!

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ):

«Στο αμέσως προηγούμενο Δελτίο Τύπου μας (αριθμ. 125/16-6-2020) με αφορμή τις «κομματικές» τοποθετήσεις Προϊσταμένων στις Φυλακές της Χώρας προειδοποιήσαμε ότι: «σε κάποιες συγκεκριμένες φυλακές ας είναι προετοιμασμένοι για όλα. Εμείς παρακαλάμε να βάλει ο Θεός το χέρι του». Σε ότι αφορά την Φυλακή του Δομοκού φαίνεται ότι δεν το έβαλε ή το έβαλε περιορίζοντας τις συνέπειες μόνο σε υλικές.

Χθες τα ξημερώματα 14/7/2020 κάποιοι άνανδροι τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και έκαψαν εντός της πιλοτής της οικίας του το αυτοκίνητο συναδέλφου μας και πρώην Αρχιφύλακα στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.

Ο συνάδελφος Γιώργος αποτελεί υπόδειγμα εξαιρετικού και ικανότατου υπαλλήλου, άρτιου υπηρεσιακά ως Αρχιφύλακα στην Φυλακή Δομοκού και σε μία δύσκολη μάλιστα χρονική περίοδο μετά την δολοφονία το 2015 του αείμνηστου συναδέλφου μας, Αρχιφύλακα του Κ.Κ. Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που προ ολίγων μηνών με δημόσια τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησης στην Φυλακή Δομοκού και συγκεκριμένα στην υπερπλήρωση κρατουμένων και στην έλλειψη στρωμάτων που είχε σαν αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να κοιμούνται στο δάπεδο. Από ότι φαίνεται η αναφορά του αυτή δεν του «συγχωρέθηκε» ποτέ και λίγο καιρό αργότερα «καρατομήθηκε» και υποβιβάστηκε παρανόμως σε απλό υπάλληλο.

Η χθεσινή πράξη αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η βία μέσα ή έξω από τις Φυλακές συνεχίζει να υπάρχει. Η έλλειψη πολιτικού σχεδίου και οι άκριτες αξιολογήσεις, είτε των προβλημάτων είτε του στελεχιακού δυναμικού της υπηρεσίας μας, όχι μόνο δεν προϊδεάζουν για την εξάλειψη ή τον περιορισμό αυτής της βίας, αλλά αντιθέτως την ενισχύουν.

Τέλος, εσκεμμένα επιλέξαμε να καθυστερήσουμε την έκδοση Δελτίου Τύπου για το συγκεκριμένο γεγονός, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στην πολιτική ηγεσία για μία φορά τουλάχιστον να εκφράσει αυτή πρώτη την συμπαράσταση και το ενδιαφέρον της για τον συνάδελφό μας. Δυο μέρες τώρα και εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας «άκρα του τάφου σιγή». Ούτε καν μία δήλωση ή ένα σχόλιο στο facebook ή στο twitter που από ότι φαίνεται είναι το αγαπημένο μέσο επικοινωνίας. Αναρωτιόμαστε είναι τυχαία ή σκόπιμη η σιωπή αυτή; Ο χρόνος θα δείξει.

Συμπαραστεκόμαστε απόλυτα και με όλη την δύναμή μας στον συνάδελφο και την οικογένειά του και είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να καμφθεί το φρόνημά του και θα συνεχίσει να είναι ο συνάδελφος Γιώργος που όλοι ξέρουμε. Το ίδιο ισχύει άλλωστε για όλους τους συναδέλφους μας που εύορκα και ευσυνείδητα κάνουν το καθήκον τους και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν, παραμένοντας πιστά ταγμένοι στο ''Κάλλιο δορυάλωτοι, παρά προσκυνημένοι''»!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση