Λαμία: Διατάχθηκε ΕΔΕ για το θάνατο της 14χρονης μαθήτριας - Τι λένε οι δικοί της

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 08:18 Λαμία: Διατάχθηκε ΕΔΕ για το θάνατο της 14χρονης μαθήτριας - Τι λένε οι δικοί της

Προανάκριση διενεργεί και η Αστυνομία με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας - Αύριο θα γίνει η νεκροψία νεκροτομή - Θρήνος στη Λαμία και όλη τη Φθιώτιδα για την 14χρονη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, σε συνεννόηση με τον Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, διέταξε ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η ζωή του 14χρονου κοριτσιού στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Μάλιστα την ΕΔΕ θα κάνει ανώτατος γιατρός, με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή, ο οποίος θα είναι από άλλο νοσοκομείο, εκτός Λαμίας, της 5ης ΥΠΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι το 14χρονο κορίτσι, που νοσούσε από κορωνοϊό από 29/11, διακομίστηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας στις 9:30΄ το πρωί του Σαββάτου και στις 5:30΄το απόγευμα άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στα Επείγοντα μετά από ανακοπή καρδιάς (δείτε εδώ).

Προανάκριση και από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Λαμίας, μετά από εντολή της Εισαγγελίας, έχουν ξεκινήσει προανάκριση και έχουν πάρει τις πρώτες καταθέσεις για το τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lamiareport, η νεκροψία - νεκροτομή θα γίνει σήμερα Δευτέρα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά, αφού για μια ακόμη φορά η Ιατροδικαστική της Λαμίας δεν λειτουργεί, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή της οικογένειας της 14χρονης, που εκτός από τον πόνο της έχει να αντιμετωπίσει και τις παθογένειες του συστήματος.

Τι είπε ο πατέρας και η θεία της 14χρονης

Το γεγονός πως τόσο η 14χρονη που πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού στη Λαμία όσο και οι γονείς της δεν ήταν εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού επιβεβαίωσε η θεία της άτυχης κοπέλας

Με δηλώσεις της στο DEBATER, η θεία της ανήλικης αναφέρει πως «το παιδί δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Ούτε οι γονείς ήταν εμβολιασμένοι. Δεν σημαίνει ότι ήταν και αρνητές».

«Είμαστε συγκλονισμένοι. Δεν είμαστε σε κατάσταση να μιλήσουμε. Το κοριτσάκι μου έφυγε τόσο άδικα. Όλα έγιναν ξαφνικά…», δήλωσε το πρωί της Κυριακής στο DEBATER ο πατέρας της 14χρονης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της 14χρονης, ενώ όπως λέει «πιστεύω ότι καθυστέρησαν να δουν το παιδί μου».

Θρήνος παντού

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη μη μπορώντας να πιστέψει πως «έσβησε» ένα κοριτσάκι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα το απόγευμα του Σαββάτου σκορπώντας παντού τη θλίψη και ένα γιατί στα χείλη όλων.

Οι δικοί της άνθρωποι είναι συντετριμμένοι, όπως και οι φίλες της και συμμαθήτριες - συμμαθητές στο 4ο Γυμνάσιο, καθώς και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Βαρύ ήταν το κλίμα και στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, ήταν επίσης σοκαρισμένο από την απώλεια της 14χρονης μαθήτριας.

Το θέμα θα απασχολήσει και τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας τις επόμενες ημέρες, όπως είπε στο LamiaReport ο πρόεδρος του Ι.Σ.Φ. Χρήστος Γεωργίου, όταν το Δ.Σ. θα έχει στη διάθεσή του, όλον τον ιατρικό φάκελο και το ιστορικό της άτυχης 14χρονης. 

Όλοι περιμένουν με αγωνία την ιατροδικαστική έκθεση για να δουν ποια ήταν η αιτία θανάτου της 14χρονης, που ταξίδεψε τόσο πρόωρα στην γειτονιά των αγγέλων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση