Τι ήταν τα δύο δυνατά «μπαμ» που ακούστηκαν στη Λαμία;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 08:48 Τι ήταν τα δύο δυνατά «μπαμ» που ακούστηκαν στη Λαμία;

Δύο δυνατοί θόρυβοι που συνοδεύτηκαν από τρίξιμο τζαμιών αλλά και μια αίσθηση ότι κουνήθηκαν τα σπίτια, αναστάτωσαν το απόγευμα του Σαββάτου στις 16:20’ ολόκληρη τη Λαμία.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά το LamiaReport δέχτηκε δεκάδες τηλέφωνα αναστατωμένων πολιτών που έψαχναν να δουν τι είχε συμβεί, κάποιοι υποστηρίζοντας ότι κουνιέται ακόμη το σπίτι τους.

Στις περιοχές εκτός κέντρου που είναι αρκετά ανοιχτό το περιβάλλον από μεγάλα κτίρια, κάποιος θα μπορούσε εύκολα να διαπιστώσει την προοδευτική εξασθένιση του ήχου με έναν όμως συνεχή θόρυβο που προέρχεται από τις μηχανές των υπερηχητικών αεροπλάνων που πέρασαν εκείνη την ώρα πάνω από την πόλη!

Πρόκειται με άλλα λόγια για το σπάσιμο του «φράγματος του ήχου» ή το «sonic boom» επί το επιστημονικότερο. Η «ηχητική έκρηξη», είναι ο ήχος που σχετίζεται με τα κρουστικά κύματα που δημιουργούνται από ένα αντικείμενο που ταξιδεύει μέσω του αέρα πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου.

Βέβαια κάποιες φορές προκαλεί όχι απλά θόρυβο αλλά ταλάντωση τζαμιών και κτιρίων και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει ακόμη κι εκτεταμένες ζημιές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση