MENU
weather-icon 14 oC
Αναζήτηση:

«Έφοδος» για τις ρευματοκλοπές στην Ανθήλη

«Έφοδος» για τις ρευματοκλοπές στην Ανθήλη

Απομακρύνθηκαν πολλά μέτρα καλωδίων που είχαν συνδεθεί παρανόμως με το ηλεκτρικό δίκτυο, ενώ έγιναν και προσαγωγές ατόμων που είχαν κάνει ρευματοκλοπή.

Μια εβδομάδα μετά το ρεπορτάζ του LamiaReport για τη συστηματική ρευματοκλοπή από τους Ρομά στην περιοχή της Ανθήλης, το πρωί της Παρασκευής (29/3), η επίσημη πολιτεία αντέδρασε με ευρεία αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό, παρουσία δικαστικού λειτουργού και συνεργείου της «ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ».

Οι τεχνικοί του Διαχειριστή Ηλεκτρικής Ενέργειας, προχώρησαν σε διακοπές ηλεκτροδότησης και απομάκρυνση πολλών μέτρων παράνομων καλωδίων, ενώ έγιναν και περίπου πέντε προσαγωγές ιδιοκτητών από την αστυνομία, στο σπίτι των οποίων εντοπίστηκε ρευματοκλοπή.

Οι κάτοικοι της Ανθήλης είχαν τονίσει την ύπαρξη δύο μέτρων και δύο σταθμών, στη συμπεριφορά του κράτους απέναντι στους παραβατικούς Ρομά και σε ανθρώπους που απλά δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα τους.

«Οι έλεγχοι πρέπει να είναι συνεχείς και να έχουν αποτέλεσμα. Όχι όταν φωνάζουμε εμείς ότι εδώ καθημερινά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές . Αν οι Αρχές δεν πάρουν δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα , δυστυχώς μετά από μια εβδομάδα πάλι τα ίδια θα έχουμε . Οι κάτοικοι της Ανθήλης θέλουμε να σταματήσει κάθε παραβατική συμπεριφορά στο χωριό μας και να συνυπάρξουμε με εκείνους τους ρομά που πραγματικά θέλουν να ενταχθούν στην κοινωνία….», είπε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ανθήλης Μάριος Μπούτσης στο LamiaReport .

Δείτε φωτογραφίες:

«Έφυγε» ο πρώην Δήμαρχος Τιθορέας Λουκάς Παπαγεωργίου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ «Έφυγε» ο πρώην Δήμαρχος Τιθορέας Λουκάς Παπαγεωργίου
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί: Voucher αυξημένα κατά 10% και νέα ευκαιρία για χιλιάδες γονείς – Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση
Ανοίγει η αυλαία του τριήμερου συνεδρίου της ΚΕΔΕ - Τα αιτήματα των δήμων και το πρόγραμμα