“Καρέλλειο” και “Αγία Ερμιόνη” ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Alzheimer με τη στήριξη της Ι. Μητρόπολης Φθιώτιδος
Στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στη Βασιλική Στυλίδος, συνεχίστηκε η Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη νόσο Alzheimer, που υλοποιεί το “Καρέλλειο”, η Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” με την ευλογία και την προτροπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου Β΄.
Το επιστημονικό προσωπικό του “Καρέλλειου” παρουσίασε στους συμμετέχοντες το έργο και τις δράσεις της Δομής, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε δωρεάν τεστ μνήμης σε 59 άτομα άνω των 60 ετών.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο οποίος χαιρέτισε τη δράση λέγοντας: “Μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς πραγματοποιείται στο Οικοτροφείο Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων “Αγία Ερμιόνη”, σε συνεργασία με την Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer “Καρέλλειο”. Δομές που λειτουργούν με αγάπη και φροντίδα από το επιστημονικό προσωπικό της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”, δίνοντας τη δυνατότητα ενημέρωσης και πρόληψης για μια ασθένεια που καλπάζει και σε νεότερες ηλικίες. Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία αποτελούν Δώρα του Θεού που υλοποιούνται μέσα από δράσεις σαν κι αυτές”.
Η εκστρατεία ενημέρωσης της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” για το Alzheimer ξεκίνησε το 2015 και συνεχίζεται δυναμικά σε ακριτικές περιοχές και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ανακούφιση των συνανθρώπων μας.
Λίγα λόγια για τις Δομές της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”
Το “Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer” αποτελεί ολοκληρωμένη μονάδα αντιμετώπισης της νόσου και συναφών παθήσεων, προσφέροντας καθημερινά υπηρεσίες φιλοξενίας, νοσηλευτικής φροντίδας, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς και οικογένειες. Παράλληλα λειτουργεί Κέντρο Ημέρας και Ιατρείο Μνήμης, παρέχοντας δωρεάν τεστ μνήμης και προγράμματα πρόληψης για την κοινότητα.
Το Οικοτροφείο “Αγία Ερμιόνη” στη Στυλίδα, που λειτουργεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, προσφέρει μόνιμη και βραχεία φιλοξενία σε άτομα με Alzheimer και συναφείς παθήσεις, σε ένα περιβάλλον φροντίδας, σεβασμού και ασφάλειας. Στελεχωμένο με εξειδικευμένο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αποτελεί πρότυπο δομής υποστήριξης για την τρίτη ηλικία και τις οικογένειές τους.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Καιρός: Επιστρέφουν και πάλι οι υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα χαλάσει ο καιρός
Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα ξεκινήσει η ερχόμενη εβδομάδα, που όμως προς το τέλος της θα έχουμε πάλι αστάθεια και Φθινοπωρινό σκηνικό.
Δήμος Λαμιέων: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο με έξι θέματα
Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν παιδικούς σταθμούς, αθλητικά σωματεία και τις ιαματικές πηγές
Πέθανε η μητέρα της Εύης Γατίδου που δολοφονήθηκε με 104 μαχαιριές το 1997, ο δολοφόνος της φοιτήτριας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος
«Καλό ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων αγαπημένη Ροδή μου. Εκεί θα συναντήσεις την Εύη σου και θα σου πει ποιος είναι ο δολοφόνος» έγραψε η δικηγόρος της οικογένειας - Για τη δολοφονία της 21χρονης είχε συλληφθεί 43χρονος, ο οποίος είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος, αλλά αθωώθηκε οριστικά στο Εφετείο
Άγριος ξυλοδαρμός 22χρονης εγκύου από τον σύντροφό της – Σωτήρια η παρέμβαση γειτόνισσας
Της επιτέθηκε με κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα – Παραδέχθηκε την πράξη του στο δικαστήριο ο 28χρονος και ζήτησε ποινική διαμεσολάβηση.
ΕΠΑΣ Λαμίας: 250 θέσεις εισακτέων και ζήτηση για τεχνίτες – Το κενό στις πραγματικές θέσεις μαθητείας
Ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας σήμερα;