17ο Φεστιβάλ Οίτης: Μια σχέση αγάπης που μεγαλώνει και δυναμώνει! Δείτε ΟΛΟ το πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 07:14 17ο Φεστιβάλ Οίτης: Μια σχέση αγάπης που μεγαλώνει και δυναμώνει! Δείτε ΟΛΟ το πρόγραμμα

Το 17ο Φεστιβάλ Οίτης ξεκίνησε δυναμικά με την Ιουλία Καραπατάκη και παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις φετινές εκδηλώσεις που θα οδηγήσουν τα βήματά μας και το φετινό καλοκαίρι στην αγαπημένη σκιά της Οίτης:

Και να που έφτασε και το 17ο!

Πώς περνάν οι ώρες… πώς περνάν οι μέρες… πώς περνάν τα χρόνια…

Μετά από 17 χρόνια, λοιπόν, αυτή η σχέση αγάπης και αλληλεγγύης μεγαλώνει και δυναμώνει και μαζί με τους παλιούς φίλους, παλιούς γνώριμους και παλιούς συνταξιδιώτες θεωρούμε πλέον χρέος μας να εντάξουμε στα βαγόνια αυτού του τρένου και νέους συνταξιδιώτες, ειδικά από τη στιγμή που  έχουν ξεπηδήσει και ξεφυτρώσει ταλέντα, σχήματα, παρέες και ομάδες που το έργο τους αξίζει να προβληθεί και να τους δώσουμε βήμα έκφρασης μιας και αυτές οι παρέες είναι που θα πάνε ένα βήμα παραπέρα και ένα σκαλοπάτι παραπάνω τον πολιτισμό μας και την κοινωνία μας.

Αυτό το “Τόπο στα νιάτα “, πάντα επίκαιρο…

Δείτε το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του 17ου Φεστιβάλ Οίτης:

ΙΟΥΝΙΟΣ

19 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ

Η χαμογελαστή και γεμάτη θετική ενέργεια Ιουλία έρχεται, μαζί με την μπάντα της, για μια μοναδική εμφάνιση.

22 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: PAGAN

Οι PAGAN, «οι άνθρωποι της υπαίθρου», έρχονται να μας συνδέσουν με την αρχέγονη ρίζα μας σε μία μυσταγωγική παράσταση με τίτλο “Erothanatos” γεμάτη έκσταση και θεατρικότητα.

26 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΜΠΕΣΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ

Ο Πασχάλης, συνεχίζει το μακρύ ταξίδι της  μουσικής του σταδιοδρομίας, με ένα πρόγραμμα – party – γεμάτο επιτυχίες από τις δεκαετίες 60′ 70′ 80′ και μέχρι σήμερα. Η Μπέσσυ Αργυράκη, γεμάτη ζωντάνια, χαμόγελο, μεγάλη καρδιά και με μια φωνή που δεν σταματάει πουθενά, έχει καταφέρει δεκαετίες τώρα να κρατά μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας.

28 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ

Υπόσχεται φέτος άκρως παρεΐστικες βραδιές ντυμένες με λαϊκά, παραδοσιακά και ethnic κομμάτια.

30 IOYNIOY – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣ “MINIMALS PLUGGED”

Μια μουσική παράσταση που χαρακτηρίζεται από ένα πιο ηλεκτρικό ηχητικό περιβάλλον, πάντα με το συναίσθημα στην ερμηνεία και τη θεατρικότητα που διακρίνουν τον καλλιτέχνη.

ΙΟΥΛΙΟΣ

3 ΙΟΥΛΙΟΥ – «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΙΑΣΟ ΣΚΙΩΝ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

O Αλκιβιάδης βρίσκει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα μουσικά όργανα μέσα από τους αγαπημένους ήρωες της λαϊκής μας παράδοσης με ζωντανή μουσική και φρέσκια ματιά.

5 ΙΟΥΛΙΟΥ  – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Δύο από τους πιο καταλυτικούς δημιουργούς της δεκαετίας του ‘80 και του ‘90 που εξακολουθούν να παράγουν και τα τραγούδια τους αναπνέουν ως σήμερα, συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή.

10 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ & LIVE ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΤΣΟΥΚΙΑ

Νέοι παραγωγοί και δημιουργοί εκθέτουν μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα, διακοσμητικά είδη αλλά και ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ καθώς και τοπικά προϊόντα διατροφής.  LIVE με τον Στέλιο Τσουκιά, με τραγούδια από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή, με δικά του τραγούδια και με ήχους από την παράδοση, την αμερικάνικη folk και τα blues. Είσοδος ελεύθερη.

12 IOYΛIOY – «ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ… ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ»: ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΔΑΒΑΝΕΛΟΥ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΝΔΡΕΑΤΟ

Μια ζωντανή, ραδιοφωνική διαδρομή στα ποιοτικά ελαφρό-λαϊκά της δεκαετίας του ’70 με κορυφαίους μουσικής της πόλης μας και καλεσμένο τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

13 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ

Η μουσική παράδοση μπλέκεται γλυκά με το ροκ ύφος, το οποίο με την σειρά του συναντάει το λαϊκό τραγούδι. Η κρητική λύρα που παίρνει φωτιά στα χέρια της Γεωργίας, χαρίζει μοναδική χροιά στο τελικό αποτέλεσμα!

14 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ: «ΒΟΥΡΚΟΛΑΚΑΣ» ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΕΦΤΑΛΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΥΤΟΙ»

Ο “Βουρκόλακας” αποτελεί ένα κείμενο βαθιά εμπνευσμένο από τον πλούτο των δημοτικών τραγουδιών, το οποίο αποτυπώνεται σε μια σύγχρονη διασκευή που συνδιαλέγεται με τη λαϊκή παράδοση αλλά αγγίζει το σήμερα.

17 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ: «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΤΡΕΛΗΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ

Βασισμένο στον ομώνυμο θρυλικό θεατρικό μονόλογο του Νικολάι Γκόγκολ και με φόντο την Αθήνα του 2023, το έργο μεταφέρεται από την τσαρική Ρωσία του 19ου αιώνα, στη σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης ομοφοβικής και σεξιστικής κοινωνίας μας, σε μια παράσταση που θέλει να μιλήσει για τους ανθρώπους που αυτή η κοινωνία έχει τοποθετήσει στο περιθώριο.

19 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ & Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Με αφετηρία το σύγχρονο έντεχνο τραγούδι θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της παράδοσης και των λαϊκών ακουσμάτων.

21 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ROUS – OPENING ACT: REVMA

O Γιώργος Ρους ξεκινά ένα νέο ταξίδι σε ήχους και στίχους, με μουσικές εκπλήξεις και δίνοντας το σύνθημα πως όλα είναι μια αρχή! Τη συναυλία ανοίγουν οι Revma. Ένα πενταμελές Alternative/hiphop/rock συγκρότημα που εκπροσωπούν την πόλη της Λαμίας από το 2011.

24 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ: «ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗ

Το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του, αναδεικνύοντας μοναδικά τους προβληματισμούς και τα κοινωνικά ζητήματα, που μόνο ο Γιώργος Καπουτζίδης ξέρει να θίγει τόσο εύστοχα. Με την Κατιάνα Μπαλανίκα στο ρόλο της μαμάς.

25, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ-ΖΩ. Ο ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΩΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΓΑΛΙΑΝΟΥ

Στο σεμινάριο θα προσεγγίσουμε από κοινού τις τέχνες της μουσικής και του χορού αξιοποιώντας τεχνικές από τις μουσικοκινητικές προσεγγίσεις και το κίνημα του body music. Δεν είναι απαραίτητη καμία συγκεκριμένη γνώση ή εμπειρία.

26 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: GIDIKI

Η παρέα αυτή είναι ο Τάσος, ο Κωνσταντίνος, ο Κωνσταντής και ο Θοδωρής, έχουν για σήμα τον κόκορα και ζούνε για να ταξιδεύουν και να στήνουν γλέντια. Αν θέλετε να γίνετε κομμάτι αυτού του ταξιδιού / γιορτής είστε όλες και όλοι ευπρόσδεκτοι!!!

27 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: STRINGLESS

Οι Stringless, το a cappella σύνολο από τη Θεσσαλονίκη μετρά δέκα χρόνια καλλιτεχνικής πορείας. Έξι γυναίκες τραγουδούν και ανιστορούν όλες εκείνες τις στιγμές που τις έδεσαν μαζί. Το μοίρασμα τους γίνεται με μοναδικό όργανο τη φωνή και τους ήχους που παράγει το ανθρώπινο σώμα, αυτό που ξέρει πιστά να εκφράζει τα βάθη της ψυχής.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «TALES FROM THE BOX» ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΑΝΟ ΣΤΑΥΡΙΔΗ & ΣΤΕΛΛΑ ΤΕΜΠΡΕΛΗ

Με ένα ακορντεόν και ένα βιολοντσέλο, οι δύο μουσικοί παρουσιάζουν ένα κράμα εικόνων, ήχων, αναμνήσεων και βιωμάτων, φέρνοντας στο νου κλασικά έργα, παλιό ελληνικό κινηματογράφο και ακούσματα περασμένων δεκαετιών.

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Σεμινάριο παραδοσιακού τραγουδιού και χορού από την Κατερίνα Παπαδοπούλου και τον Χαρίτωνα Χαριτωνίδη. «Μια μουσική παράσταση με λόγο, μελωδία, εικόνα, κίνηση, λουσμένη στο ανέσπερο φως του Αιγαίου».

 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια με τη μοναδική φωνή της Κατερίνας Παπαδοπούλου. Είσοδος ελεύθερη.

6, 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ… ΣΤΗ «ΧΩΡΑ»

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει και μας παρουσιάζει τις βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες της 46ης του διοργάνωσης.  Είσοδος Ελεύθερη.

8, 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – VIDEO ART “Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ VIDEO CLIP”

Εικόνες που θα ζήλευαν ζωγράφοι, ποιητές, λογοτέχνες έρχονται στη «Χώρα»! Στο πλαίσιο της BelleArteLamia. Είσοδος Ελεύθερη.

10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «SOLO FLAMENCO» ΜΕ ΤΗΝ YOTA BARON 

Η παράσταση SOLO FLAMENCO, έχει ως σκοπό να φέρει το κοινό σε επαφή με την φλαμένκο κουλτούρα και τη μουσική. Σε αυτήν την παράσταση, παρουσιάζεται η βασική φόρμα του φλαμένκο: κιθάρα, φωνή, χορός και κρουστά.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τα τραγούδια μπλέκουν με τις ιστορίες που τα δημιούργησαν ενώ το χιούμορ η επαφή και η αλληλεπίδραση με το κοινό θέτουν την εμφάνιση μακριά από την τετριμμένη δομή μίας ζωντανής συναυλίας. Είσοδος Ελεύθερη.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΝΙΝΙΡΑΚΗ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρουσιάζονται τραγούδια της ερμηνεύτριας πλαισιωμένα από άλλα αγαπημένα -σύγχρονα και παραδοσιακά- ακούσματα, μέσα από μια προσωπική μουσική ματιά και με ενδιαφέρουσα αυτοσχεδιαστική διάθεση. Ακουστικοί και ηλεκτρικοί ήχοι μπλέκονται, δημιουργώντας κάθε φορά κάτι νέο!

12, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΜΕ: ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΩΝ»

Από τα μικρά  κουδουνάκια κατσίκας από την Ελλάδα ως τα Κένογκ της Ινδονησίας η έκθεση/εργαστήριο ”Καμπάνες του Κόσμου”, αν και μοιάζει μια έκθεση μουσικών οργάνων είναι στην ουσία μια αφορμή για να μιλήσουμε και να βρούμε τα στοιχεία που ενώνουν τους πολιτισμούς και τους ανθρώπους! Σεμινάριο, οι ιστορίες που κρύβονται στα αντικείμενα ή ιχνηλάτες ιστοριών! Προωθεί την διαπολιτισμική αγωγή και την δημιουργικότητα, την δυνατότητα μας να αφηγούμαστε και να ακούμε.

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ZERZELE PATIRTI

“Οι “Τζερτζελέ Πατιρντί” (“Zerzele Patirti”) (Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Ούτι-Τραγούδι, Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου, Τσέλο-Τραγούδι, Φωκίωνας Αποστολόπουλος, Κρουστά) είναι ένα μουσικό σχήμα που μας προσκαλεί σε ένα Διονυσιακό σεργιάνι στον μουσικό κόσμο της Ανατολικής Μεσογείου. Είσοδος Ελεύθερη.

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: BLEND MISHKIN & PANOS DIMITRAKOPOULOS “THE LOST CONTINENT”

Δύο καλλιτέχνες με διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο και εμπειρίες ενώθηκαν για να δημιουργήσουν ένα συναρπαστικό άλμπουμ που συνδυάζει world, jazz, ambient, dub και παραδοσιακή μουσική με πρωταγωνιστη το κανονακι, ένα έγχορδο όργανο της Μέσης Ανατολής, γνωστο στην Ελλαδα απο την αρχαιοτητα με πολυ μεγαλη παρουσια στην μικρασιατικη μουσικη.

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΑΒ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ & ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

Τι συμβαίνει όταν ο Λευτέρης Ελευθερίου συναντά τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο ή αλλιώς όταν ο Αλφαβητούλης συναντά τον Άνθρωπο Ορχήστρα; Οι δύο πληθωρικοί καλλιτέχνες συναντιούνται ξανά σε μία παιδική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ & ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Και οι δύο καλλιτέχνες έχουν ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του σπάνιου ταλέντου τους με τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις τους. Θα παρουσιάσουν αγαπημένα κλασικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια που τους έχουν καθιερώσει ως πρεσβευτές αυτής της μεγάλης μουσικής μας παράδοσης στο νεανικό κοινό και μας υπόσχονται αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές.

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «FOR WOMEN» ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ 5tet

Η μουσική παράσταση FOR WOMEN δημιουργήθηκε από την Αγγελική Τουμπανάκη και τους συνεργάτες της με στόχο να τιμήσει και να αφηγηθεί τις ιστορίες ξεχωριστών Γυναικών που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο και γίναν τραγούδια στις μουσικές παραδόσεις των λαών.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις του 17ου Φεστιβάλ Οίτης στην επίσημη ιστοσελίδα του στο:  www.xwra.gr

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων:
Τηλεφωνικά στα: 22310 43333 & 22310 51075

Info:
17ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 22310 51075, 22310 43333
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.xwra.gr

Σε συνδιοργάνωση με:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.)

Δήμος Λαμιέων

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση