Λαμία: Οι μικροί αρχιτέκτονες του Arkki κατασκευάζουν γέφυρες στο κέντρο της πόλης!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 08:14 Λαμία: Οι μικροί αρχιτέκτονες του Arkki κατασκευάζουν γέφυρες στο κέντρο της πόλης!

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου το κέντρο της Λαμίας, ντύθηκε με το φωτεινό πράσινο χρώμα του Arkki!

Το Arkki (Σχολείο Αρχιτεκτονικής για Παιδιά και Νέους) «γεφύρωσε» την προηγούμενη και τη φετινή σχολική χρονιά, διοργανώνοντας ένα υπαίθριο event, ανοιχτό στο κοινό της πόλης, σε αποκλειστική συνεργασία με το Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης «ΟΝΕΙΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ»

Τα παιδιά της Λαμίας, με την καθοδήγηση των αρχιτεκτόνων-παιδαγωγών του Arkki, κατασκεύασαν λυόμενες ξύλινες γέφυρες, σε σχέδια του διάσημου Leonardo da Vinci και δημιούργησαν μία εντυπωσιακή υπαίθρια κατασκευή που τράβηξε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων!

Ο πεζόδρομος της οδού Ρήγα Φεραίου φιλοξένησε μία υπαίθρια έκθεση με τις πρωτότυπες κατασκευές των παιδιών του Arkki, ενώ οι άνθρωποι του «ΟΝΕΙΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ» μαζί με τον κ. Σταύρο Μαρτίνο (Συντονιστή Εκπαίδευσης του Arkki για την Ελλάδα και την Κύπρο), ήταν παρόντες για να ενημερώσουν το κοινό για το πρωτοποριακό πρόγραμμα, που έχει φανατικούς φίλους σε ολόκληρο τον Κόσμο.

Ο Kόσμος μας πρόκειται να αλλάξει ριζικά στο μέλλον, και τώρα είναι η στιγμή να προσφέρουμε στα παιδιά τα εφόδια, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του υπό διαμόρφωση νέου περιβάλλοντος. Η Αρχιτεκτονική, αντικείμενο εξ’ ορισμού διαθεματικό, παρέχει την ιδιαίτερη εκείνη παιδαγωγία που μπορεί να εφοδιάσει τα παιδιά με τα απαραίτητα προσόντα για τον 21ο αιώνα: Κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, ικανότητα για ομαδική εργασία, ενισχυμένες δεξιότητες επικοινωνίας. Η Αρχιτεκτονική, ειδικά, προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες στην τεχνολογική εκπαίδευση από πολύ μικρή ηλικία, καθώς συνδυάζει με ολιστικό τρόπο την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, τις τέχνες και τα μαθηματικά, μέσα από βιωματικά εργαστήρια.

Το "ΟΝΕΙΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ", αποκλειστικός συνεργάτης του Arkki στη Λαμία, υποδέχεται για δεύτερη χρονιά τους μικρούς μας Αρχιτέκτονες και ξεκινά τους νέους κύκλους εργαστηρίων τη Δευτέρα 15 και την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018.

Πληροφορίες - Εγγραφές: Βιβή Σεβαστού | 2231038261 & 6979013890.

www.oneiroplasteio.gr

ΟΝΕΙΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ | Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης (Ηρώων Πολυτεχνείου 53, Νεάπολη, Λαμία)

Arkkiprofile

Το Arkki λειτουργεί στη Φινλανδία από το 1993, και από το 2014 παρέχει μηνιαίους ή ετήσιους κύκλους εργαστηρίων σε έξι επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Λαμία! Το Arkki στην Ελλάδα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Νηπιαγωγείου (4-6) και Δημοτικού (7-13), και σύντομα θα επεκταθεί στο Γυμνάσιο, δίνοντας έμφαση στις τεχνολογίες αιχμής. Πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης παρέχει αυτή τη στιγμή το Arkki μόνο στη Φινλανδία, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, την Τσεχία και στο Βιετνάμ, ενώ σύντομα πρόκειται να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, και επίσης, στην εκτεταμένη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το Arkki, πρωτοπόρο στον τομέα του εδώ και 25 χρόνια, καλλιεργεί στα παιδιά τη διάθεση για πειραματισμό μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων και την τρισδιάστατη κατασκευαστική αντίληψη.

Αποστολή του είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και η ενθάρρυνση της εξατομικευμένης και συνεργατικής μάθησης. Τη στιγμή όπου το 65% των επαγγελμάτων του μέλλοντος μάς είναι ακόμα άγνωστα, αυτό για το οποίο η παιδαγωγική πρωτοπορία φροντίζει από σήμερα, είναι η διά βίου μάθηση, και η ικανότητα να δημιουργούμε και να καινοτομούμε.

Πληροφορίες - Εγγραφές: Βιβή Σεβαστού | 2231038261 & 6979013890.

ΟΝΕΙΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ | Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης (Ηρώων Πολυτεχνείου 53, Νεάπολη, Λαμία)

www.oneiroplasteio.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση