Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια στο Γοργοπόταμο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 13:04 Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια στο Γοργοπόταμο

Τρεις «τολμηροί» βούτηξαν στα παγωμένα νερά για το Σταυρό…

Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια και τον καιρό σύμμαχο, γιορτάστηκαν και φέτος στον Γοργοπόταμο τα Άγια Θεοφάνια και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, και στη συνέχεια κατά την οικεία τάξη και υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας ακολούθησε πομπή για την τελετή αγιασμού των υδάτων στον Γοργοπόταμο.

Τρεις «τολμηροί» πιστοί βούτηξαν στα πραγματικά παγωμένα νερά του πιο γνωστού παραποτάμου του Σπερχειού για να πιάσουν το σταυρό, που κατέδυσε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Αρχιμανδρίτης Ηρωδίωνας Ρίζος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο νέος Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Ηλίας Καλτσάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής Λαμιέων, ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Δήμαρχος Θύμιος Καραϊσκος και μέλη του συνδυασμού του, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γοργοποτάμου Γιάννης Μαστρογιάννης και μέλη της Κοινότητας, ο πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας Αποστόλης Καραναστάσης, λοιποί αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, φορέων καθώς και πλήθος πιστών.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου μαζί με τις ευχές του σε όσους γιορτάζουν, ευχήθηκε για Θεία φώτιση και κάθαρση σε όλους με στόχο ένα καλύτερο αύριο.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε πολλές φωτογραφίες από τον εορτασμό στο Γοργοπόταμο:

lr-1

lr-2

lr-4

lr-5

lr-6

lr-7

lr-8

lr-9

lr-10

lr-11

lr-12

lr-13

lr-14

lr-15

lr-16

lr-17

lr-18

lr-19

lr-20

lr-21

lr-23

lr-24

lr-25

lr-26

lr-28

lr-29

lr-30

lr-31

lr-32

lr-33

lr-34

lr-35

lr-36

lr-37

lr-38

lr-39

lr-40

lr-41

lr-43

lr-44

lr-45

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση