Απόψε: Η Νατάσσα Μποφίλιου στη "Χώρα" - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 08:52 Απόψε: Η Νατάσσα Μποφίλιου στη "Χώρα" - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται σήμερα Δευτέρα (και ευτυχώς ο καιρός θα είναι καλός) στο Φεστιβάλ Οίτης, στις 21.30 το βράδυ! Φέτος το χειμώνα παρουσίασε τη ΒΑΒΕΛ και στην κυριολεξία δεν έπεφτε καρφίτσα!!! Την ίδια ακριβώς παραγωγή θα απολαύσουμε όσοι βρεθούμε απόψε στον τόπο τεχνών Χώρα!

Για να κεδρίσεις προσκλήσεις για τη συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου στη "Χώρα" πάτησε εδώ

Συνομιλήσαμε με την Νατάσα λίγο πριν έρθει Λαμία

Συνέντευξη για το LamiaReport Γιώργος Παπασταμούλος

"Τους καλλιτέχνες τους χτίζει η αξία τους, η πίστη τους σε αυτό που κάνουν, ο χαρακτήρας τους και πόσο αντέχουν την αντιξοότητα αυτής της προσπάθειας."

- Γιατί Βαβέλ;

Δώσαμε στην παράστασή μας τον τίτλο του νέου μας άλμπουμ, που προκύπτει με σκοπό να εκφράσει την αίσθηση τη στιχουργική αλλά και τη μουσική της νέας μας δουλειάς. Προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε σ' αυτήν τις προσωπικές μας ανησυχίες και τον τρόπο που σκεφτόμαστε, με ποικιλία στον ήχο και τις διαθέσεις.

Σε τι πιστεύεις οϕείλεται η μεγάλη επιτυχία του «Βαβέλ»; Σε δύσκολους καιρούς δεν έπεϕτε καρϕίτσα στη δική σου παράσταση…

Ήταν μια υπέροχη συγκυρία και μια υπέροχη συνθήκη η επιτύχια αυτών των παραστάσεων. Περάσαμε πολύ όμορφα και είναι βαθιά συγκινητικη η αποδοχή του κόσμου και η στηριξή του στις καλλιτεχνικές μας αναζητήσεις. Θεώρω πως το να προσπαθούμε να μην υποκύπτουμε στις ευκολίες μας, να είμαστε δημιουργικοί, να εξελισσόμαστε και να φτιαχνούμε παραστάσεις και άλμπουμ βασισμένα στο συναίσθημα και την αλήθεια μας, είναι ο μεγαλύτερος μας σύμμαχος στην επιτυχία του τελικού αποτελέσματος.

- Πως θα χαρακτήριζες τα τραγούδια του Θέμη – έντεχνο, ποπ, λαικά, αγαπησιάρικα… - Θα σε ενδιέϕερε μια τέτοια ερώτηση; Είσαι της «ταμπέλας» και των «τύπων»;

Εχουμε και οι 3 μας αναφορές από το σύνολο του ελληνικού αλλα και του ξένου ρεπερτορίου. Αγαπάμε πολλά ειδή μουσικής και τα αφήνουμε να μας επηρεάζουν αρκεί να μας συγκινούν. Ο Θέμης ως συνθέτης πειραματίζεται, δημιουργεί και ενορχηστρώνει ελεύθερα χωρις στενές υφολογικές φόρμες.

- Θα ήθελα την άποψή σου για τα διάϕορα ϕεστιβάλ ανα επικράτεια! Πολλοί μιλούν για «στημένα» των μεγάλων παραγωγών μιας και «μεγάλο» θεωρείται όταν έχει Μάλαμα, Αρβανιτάκη, Αλεξίου, Μποϕίλιου, Νταλάρα, Σαββόπουλο, Ζουγανέλη, Παπακωνσταντίνου κ.ά…. Τα ϕεστιβάλ δεν πρέπει να προωθούν νέα ονόματα; Εσύ κάπως έτσι δεν «έχτισες» το ονομά σου;
 
Εμείς χτίσαμε το όνομα μας έχοντας μία σταθερά πορεία απο το 2004, δουλεύοντας σκληρά σε όλες τις συνθήκες, από τα πολύ μικρά μαγαζιά και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα μέχρι τη συμμετοχή μας σε μεγαλύτερα. Σαφώς και πρέπει και τα μεγάλα φεστιβάλ να είναι ανοιχτά στους νέους καλλιτέχνες, είναι ευτυχές και σημαντικό για τους ακροατές, αλλά θα έλεγα στους ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στον χώρο πως κανέναν καλλιτέχνη δεν το χτίζουν τα μεγάλα φεστιβάλ και οι μεγαλοπαραγωγές. Τους καλλιτέχνες τους χτίζει η αξία τους, η πίστη τους σε αυτό που κάνουν, ο χαρακτήρας τους και πόσο αντέχουν την αντιξοότητα αυτής της προσπάθειας.

- Θα θέλαμε την άποψή σου για την ΑΕΠΙ. Σύντομα αλλάζει ο νόμος! Ποιά η άποψή σου;

Ας μιλήσουν καλύτερα οι συνθέτες και οι στιχουργοί επί του θέματος.

- Πως πάει η περιοδεία εκτός των «τειχών»;

Έχουμε ξενικήσει πολύ δυναμικά, με όρεξη και πολλή αγάπη! Ευχόμαι έτσι όμορφα να κυλίσει όλο μας το καλοκαίρι.

- Στο Φεστιβάλ Οίτης κάθε δύο χρόνια μας επισκέπτεσαι με μεγάλη προσέλευση του κόσμου πάντα. Τι να περιμένουμε τη βραδιά της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2016;

Θα σας παρουσιάσουμε τη συναυλιακή εκδοχή της παραστασής μας του χειμώνα. Τα νέα μας τραγούδια, τραγούδια από το σύνολο του ρεπερτορίου μας καθώς και μερικές επιλεγμένες διασκευές.

Σας ευχαριστώ πολύ

 

«ΒΑΒΕΛ» on tour : Nατάσσα Μποφίλιου – Θέμης Καραμουρατίδης – Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Ύστερα από τις sold out παραστάσεις του χειμώνα που συζητήθηκαν όσο λίγες στην Αθήνα, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν την ξεχωριστή ΒΑΒΕΛ , στο Φεστιβάλ Οίτης! Η πιο δυναμική τριάδα της σύγχρονης μουσικής και μία από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις της χρονιάς, δίνουν ραντεβού με τους φίλους τους , τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στο 10ο Φεστιβάλ Οίτης, στη «Χώρα».

Θα συστήσουν τα νέα τραγούδια του ομώνυμου δίσκου στους χιλιάδες θαυμαστές τους  αλλά θα παρουσιάσουν και όλες οι μεγάλες επιτυχίες της πορείας τους καθώς και σοφά επιλεγμένες διασκευές σπουδαίων τραγουδιών, δημιουργώντας συνειρμικά μικρές θεματικές ενότητες, σε ένα πρόγραμμα που έκλεψε καθολικά τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών την σεζόν που μας πέρασε.

Τί είναι όμως η ΒΑΒΕΛ;

Σύμφωνα με τα λόγια της ερμηνεύτριας και των δύο δημιουργών:

«Η ΒΑΒΕΛ είναι η Ελλάδα του 2016 όπως την είδαμε με τα μάτια μας τα χρόνια που μεσολάβησαν από τις “Ημέρες του Φωτός”. Είναι οι νέες εμπειρίες, οι αναθεωρήσεις, οι αποχαιρετισμοί και τα καλωσορίσματα. Είναι η ωριμότητα μας και η εξέλιξη της σχέση μας με το τραγούδι ως φόρμα, μορφή έκφρασης και μέσο ψυχαγωγίας. Είναι ο τρόπος που ξαναγνωρίσαμε ο ένας τον άλλον κι ανανεώσαμε τους όρκους αιώνιας πίστης. Είναι μια παράσταση στημένη ακριβώς όπως φανταστήκαμε ότι θέλουμε να παρουσιάσουμε τα νέα τραγούδια μας στους φίλους μας. Σε αυτό μας το εγχείρημα καλωσορίζουμε τον Άγγελο Τριανταφύλλου, που μας άκουσε με υπομονή και ανέλαβε να δώσει στο όραμα μας την ατμόσφαιρα και τις εικόνες που ζητούσε για να αποκτήσει σώμα, αλλά και μια νέα ομάδα μουσικών που πλάι στους σταθερούς μας συνεργάτες θα ανανεώσει τον ήχο αυτής της παράξενης καινούργιας πολιτείας. Στη δική μας ΒΑΒΕΛ εξαργυρώνονται όλες οι γλώσσες, αρκεί να μιλάνε αληθινά. Ανυπομονούμε να σας ξεναγήσουμε στον καινούργιο μας κόσμο».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μουσικοί:

Θέμης Καραμουρατίδης (πιάνο, ενορχηστρώσεις)

Άρης Ζέρβας (τσέλο, βοηθός ενορχηστρωτή)

Γιάννης Δημητριάδης (πλήκτρα, ακορντεόν)

Γιώργος Μπουλντής (μπάσο ηλεκτρικό και κοντραμπάσο)

Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα)

Περικλής Αλιώπης (τρομπέτα)

Γιώργος Κάστανος (κλαρινέτο-σαξόφωνο)

Nίκος Μέρμηγκας (λαούτο, λάφτα, μπουζούκι, μαντολίνο)

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ :  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ : ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗ : ΑΡΗΣ ΖΕΡΒΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΙΣΜΩΝ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

HΧΟΛΗΠΤΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ VIDEO: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΝΗΣ

ARTWORK: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΛΟΣ

 

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση 13€
Ταμείο : γενική είσοδος 15€, παιδικό (έως 12 ετών)/φοιτητικό/ανέργων/πολυτέκνων/ΑΜΕΑ: 13€ (με την επίδειξη των κατάλληλων δικαιολογητικών στην είσοδο)
Προπώληση εισιτηρίων :
SEVEN spots ( Πλ.Λαού, Λαμία τηλ. 22310 66320 ανοικτό καθημερινά από 11.00 π.μ. έως 11.00 μ.μ)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Το Φεστιβάλ Οίτης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμιέων και της EFFE:Europe for Festivals-Festivals for Europe

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση