Πρότυπο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών με εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 08:23 Πρότυπο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών με εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα

Το Κέντρο Λογοθεραπείας και Μαθησιακής Παρέμβασης που  λειτουργεί  από το 1997 στην πόλη μας έχει σταθεί σύμμαχος και αρωγός στο πλευρό των παιδιών και των γονιών τους όλα αυτά τα χρόνια για κάθε προβληματισμό και ανησυχία τους σε σχέση με την παιδαγωγική διαδικασία αλλά γενικότερα  με την ανάπτυξη  των παιδιών. Παράλληλα, ενημερώνει και κατευθύνει τους γονείς σε κάθε βήμα τους.

Το Κέντρο μας ουσιαστικά αποτελεί ένα σύγχρονο Κέντρο Πρόληψης, Διάγνωσης, Θεραπείας και Αποκατάστασης. Είναι στελεχωμένο από ειδικούς επιστήμονες, απόφοιτους ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ψυχικής υγείας και της ειδικής  αγωγής. Η διεπιστημονική του ομάδα  αποτελείται από Παιδοψυχίατρο, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Ψυχολόγο, Παιδοψυχολόγο-Οικογενειακό σύμβουλο και  Ειδικό παιδαγωγό.

Στο Κέντρο παρέχονται υπηρεσίες: 

•  Παιδοψυχιατρικής Εκτίμησης

Αγωγής Δυσλεξίας - Μαθησιακών Δυσκολιών : αξιολόγηση και αποκατάσταση δυσλεξίας, δυσορθογραφίας, δυσαριθμησίας

Λογοθεραπείας : αξιολόγηση και θεραπεία προβλημάτων λόγου και ομιλίας

Εργοθεραπείας : αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση που στοχεύει στην επίτευξη των δεξιοτήτων όπως προβλέπει η τυπική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων       ( κινητική ανάπτυξη , κοινωνικοποίηση, παιχνίδι )

Ειδικής Διαπαιδαγώγησης : Υπερκινητικότητα, Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή – Αυτισμός, Σύνδρομο Asperger, Ψυχοκινητική καθυστέρηση, Αναπτυξιακά σύνδρομα

Αντιμετώπισης προβλημάτων συμπεριφοράς και συναισθηματικών δυσκολιών παιδιών  και εφήβων.

Πρώιμη παρέμβαση : διαπίστωση του βαθμού σχολικής ετοιμότητας και προετοιμασία των παιδιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ώστε να φτάσουν σ’ ένα αποδεκτό επίπεδο μαθησιακής ετοιμότητας πριν την εισαγωγή τους στο οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα του δημοτικού σχολείου.

Συναισθηματικής στήριξης οικογένειας και συμβουλευτικής γονέων (ατομικές και ομαδικές συναντήσεις).

Συμβουλευτικής ζευγαριών

Ψυχοθεραπείας (ατομικής, ομαδικής και οικογενειακής)

•  Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, Εκπαιδευτικούς και Φοιτητές αντίστοιχων σχολών.

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε στο  Κέντρο γίνονται δεκτές από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, με αποτέλεσμα οι γονείς να εξασφαλίζουν την χρηματική αποζημίωση που δικαιούνται για τα παιδιά τους.                                               Δεχόμαστε κατόπιν οργάνωσης συγκεκριμένου ραντεβού.

Είμαστε δίπλα σας για να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό σας γιατί πρωταρχικός μας στόχος είναι να παρέμβουμε στην δυσκολία, και να χτίσουμε πάνω στις δεξιότητες και ικανότητες του παιδιού σας. Έτσι, θα υπερνικήσουμε τυχόν  δυσκολίες και θα ενισχύσουμε το δυναμικό του παιδιού σας.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, που μας δείχνετε.

ΤΣΙΚΕΡΔΗ ΑΝΤΑ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ MSc

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΣ  MSc

ΚΛΕΤΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Π/ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΟΙΚ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ MSc

ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 37, 3ος όροφος
Τηλ – fax 22310 46036

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση