Οι άνθρωποι της επαρχίας (της Κατερίνας Τσαπούρα)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 20:11 Οι άνθρωποι της επαρχίας  (της Κατερίνας Τσαπούρα) (φώτο αρχείου)

Όταν πήρα την απόφαση να παντρευτώ και να ζήσω στην ελληνική επαρχία νόμιζα πως έκανα ένα από τα όνειρά μου πραγματικότητα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα στην Φιλοθέη, δούλευα στο κέντρο της Αθήνας για χρόνια, ζούσα τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, έβλεπα χιλιάδες άγνωστους δίπλα μου καθημερινά και με λίγα λόγια ζούσα όπως κάθε άνθρωπος που ζει στην Αθήνα.

Η αγάπη μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου στη δυτική Φθιώτιδα, ορεινά της Λαμίας με έκανε να πάρω την απόφαση να παντρευτώ και να ξεκινήσω την ζωή μου εκεί στην μικρή πόλη της Σπερχειάδας.

Στα 4 χρόνια που ζω εδώ έχω γνωρίσει λογιών λογιών ανθρώπους,τους χωρίζω στο μυαλό μου σε τρεις κατηγορίες.

Η πρώτη "κατηγορία" είναι οι σωστοί, φιλότιμοι, εργατικοί, ευγενικοί και χαμογελαστοί άνθρωποι, αυτοί που έχουν πάντα ανοιχτό το σπίτι τους, που θα τρέξουν δίπλα σου και στα καλά και στα ζόρια!

Η δεύτερη "κατηγορία", και δυστυχώς είναι πολλοί, είναι οι αγενείς οι κοινωνικά αμόρφωτοι άνθρωποι, εκείνοι που νομίζουν πώς μπορούν να μιλάνε και φέρονται όπως γουστάρουν, γεμάτοι καμάρι για τον δήθεν τσαμπουκά τους!

Τρίτη "κατηγορία" και φυσικά η χειρότερη εκδοχή όλων, είναι οι κουτσομπόληδες, εκείνοι που έχουν την τάση να θέλουν να μαθαίνουν τα πάντα για την ζωή σου, να κλέβουν τις στιγμές σου, να σχολιάζουν τι κάνεις, τι φοράς, ποιον χαιρέτησες, αν τίναξες το χαλί της κουζίνας και πόσα πλυντήρια έβαλες.... Εκείνοι που ζουν μέσα από τις ζωές των άλλων αδιαφορώντας για την δική τους. Εκείνοι που μια ανάρτηση ή μια φωτογραφία στα σόσιαλ μίντια αποτελεί θέμα συζήτησης για μέρες.

Μην με παρεξηγήσετε η ζωή μου εδώ είναι πολύ όμορφη έχω δίπλα μου ανθρώπους που με βοηθάνε και με στηρίζουν καθημερινά, ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή με έκαναν να αισθανθώ ότι τους γνωρίζω χρόνια, ανθρώπους, οικογένεια, που του; ευχαριστώ πολύ για όλα! Για τις υπόλοιπες κατηγορίες έμαθα να αδιαφορώ και να τις προσπερνώ διατηρώντας έτσι την αξιοπρέπεια μου και τον χαρακτήρα μου.

Τελικά το όνειρο μου για μια πιο ήσυχη και ποιοτική ζωή στην επαρχία, όντως πραγματοποιήθηκε!!

Κατερίνα Τσαπούρα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση