Ο νόμος της ζωής (Αθ. Κάππου)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 18:49 Ο νόμος της ζωής (Αθ. Κάππου)
 Ότι ανθεί μαραίνεται
κι ότι γεννά πεθαίνει,
είναι ο νόμος της ζωής
κι αυτό μας περιμένει…

 

 Υπάρχουν στιγμές στη ζωή του καθενός ανθρώπου πολύ σκληρές και τραγικές, στιγμές που σημαδεύουν .  Αν τις βιώσεις  όταν είσαι μικρός, τότε αυτές χαράζουν  την πορεία σου,  σου φτιάχνουν χαρακτήρα.

            Ο κάθε άνθρωπος που γεννιέται πάνω στη γη, θα πρέπει να ξέρει πως έχει κάποια αποστολή, για κάτι είναι φτιαγμένος.  Μία από τις σκληρότερες στιγμές είναι όταν χάνεις ένα δικό σου άνθρωπο.  Τότε νιώθεις ότι κάτι ξεκολλάει από μέσα σου,  καίνε τα σωθικά σου.  Όμως αυτός είναι ο νόμος της ζωής, ένας νόμος που θα πρέπει να αποδεχτείς και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ανά πάσα στιγμή να τον αντιμετωπίσεις.  Έτσι μας έφτιαξε ο θεός, παίρνοντας λίγο πηλό φτιαγμένον από χώμα.

 Σημασία έχει όταν αυτός ο πηλός αποκτήσει ζωή, να ψάξει να βρει το δρόμο του, να βρει το ριζικό του. Ο δρόμος όμως για να βρεθεί θα πρέπει να προσέξει.  Γύρω του καιροφυλακτούν εχθροί, σειρήνες που σαγηνεύουν.  Άλλες ηχούν χαρμόσυνα σαν σφύριγμα  ανέμου, και άλλες  ηχούνε θλιβερά, σταλμένες απ’ τον Άδη.

            Όλα αυτά είναι οι προκλήσεις της ζωής, οι εφήμερες απολαύσεις.  Αυτά θα πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις στη ζωή, σ’ αυτή τη ξελογιάστρα.

 Ένα είναι το βέβαιο που πρέπει να εμπεδώσεις.  Να ξέρεις ότι εφόσον γεννήθηκες, θα πρέπει να τρέξεις να προλάβεις να τελειώσεις την αποστολή που σου ανατέθηκε, με μυαλωμένα βήματα, γιατί ο χρόνος τρέχει.

            Στην πορεία σου θα συναντήσεις ανθρώπους αξιόλογους,  αλλά και φθονερούς ακόμα. Θα ακούσεις λόγια ευχάριστα που θα σε εκθειάσουν,  θα ακούσεις όμως και κακόβουλα  που θα σε στενοχωρήσουν.  Εκεί θα πρέπει να ξέρεις να κάνεις την επιλογή, ποια λόγια θα ακούσεις, γιατί άλλοι τα λένε γιατί σε αγαπούν και άλλοι να σε πλανέψουν.  

Ζούμε σε μία κοινωνία αλλοπρόσαλλη που κινείται σε αχαρτογράφητα νερά και που στοχεύει στο κέρδος.  Αυτός είναι ο γρίφος της ζωής  που πρέπει για να λύσεις.  Από τη μια υπάρχει το κέρδος το εφήμερο και ζεις τις απολαύσεις και από την άλλη το κέρδος που δεν φαίνεται, αλλά σε περιμένει…

            Εκεί βρίσκεται η λεπτή διαχωριστική γραμμή που πρέπει να διαλέξεις.  Η ζωή είναι ένας Γολγοθάς, μία βόλτα μες στη ζούγκλα.  Αυτός όμως ο μικρός περίπατος, μια μέρα θα τελειώσει.  Πίσω θα μείνουν τα χνάρια σου, ο ίσκιος που θα αφήσεις.  Αυτό έχει σημασία στη ζωή και αυτό να προσπαθήσεις.

Αθανάσιος Κάππος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση