Ισχυρή Ευρώπη για όλους (της Πίστης Κρυσταλλίδου)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 10:05 Ισχυρή Ευρώπη για όλους (της Πίστης Κρυσταλλίδου)

Γράφει η Πίστη Κρυσταλλίδου, Γραμματέας Εθελοντισμού της ΝΔ και υποψήφια Ευρωβουλευτής.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο 15ο συνέδριό μας στο Ζάππειο έθεσε με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο τα διακυβεύματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου για το Ευρωκοινοβούλιο.

Είναι απαραίτητο και αποτελεί ευθύνη όλων μας, η χώρα να μπει ξανά στις γνωστές περιπέτειες της περιόδου της οικονομικής κρίσης, παύοντας τις φωνές του λαϊκισμού, των λεφτόδεντρων, των θεωριών συνομωσίας και ότι άλλο προκύπτει μέσα από ένα περιτύλιγμα αναρτήσεων με… «φίλτρα» στο Instagram.

Αποστολή όσων συμμετέχουμε στη μάχη των Ευρωεκλογών είναι να μεταδώσουμε το μήνυμα για μια ισχυρή Ευρώπη, μια Ευρώπη που μας χρειάζεται, ώστε να παραμείνει η χώρα μας στο επίκεντρο όλων των μεγάλων και σημαντικών αποφάσεων τις οποίες καλείται να λάβει η Ε.Ε. την ερχόμενη πενταετία.

Η ισχυροποίηση της εκπροσώπησης της Ελλάδας τόσο μέσω της ενδυνάμωσης της ΝΔ στην κάλπη του Ιουνίου, όσο και με την ανάδειξη υπεύθυνων φωνών στο Ευρωκοινοβούλιο, διασφαλίζει πως η χώρα μας θα έχει παρεμβατικό και ουσιαστικό ρόλο στις νέες προκλήσεις της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, όπως αυτές προκύπτουν από τα κράτη- μέλη και τους Ευρωπαίους πολίτες.

Κλιματική κρίση, Πολιτική Προστασία, νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, ενεργειακή κρίση, μεταναστευτικό, εξασφάλιση εργασίας, καινοτομία, έρευνα και εκπαίδευση, αποτελούν βασικά προτάγματα στην ατζέντα της Ε.Ε., ενώ μέσα από την αντιμετώπιση της πανδημίας προέκυψε το υψηλό αίσθημα παροχής υπηρεσιών υγείας, βάση και των νέων δεδομένων και αναγκών που προκύπτουν.

Σε αυτό το περιβάλλον, η νέα Ευρωβουλή που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία, καλείται να επισφραγίσει και να επικαιροποιήσει την συνέχιση της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια ώστε να αναληφθούν επιπλέον δράσεις που θα εστιάσουν και σε άλλα πεδία τα οποία δεν αναδείχθηκαν ακόμη επαρκώς.

Η ανίχνευση των κληρονομικών καρκίνων, η θεσμοθέτηση του Δικαιώματος στη λήθη για όλη την ΕΕ, η στήριξη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, η άρση των ανισοτήτων στην πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπευτικές τεχνολογίες, η διαλειτουργικότητα των συστημάτων υγείας, η διασυνοριακή περίθαλψη, η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και η ασφάλεια των ασθενών, η κάλυψη των αναγκών των ασθενών με σπάνιους καρκίνους και σπάνιες ασθένειες, η αναγνώριση του ρόλου των φροντιστών που επιτελούν ανεκτίμητης αξίας έργο.

Στόχος μου να προασπίσω τα συμφέροντα όλων των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους, να θέσω στην ατζέντα της ΕΕ τα ζητήματα που τους αφορούν και παράλληλα να λειτουργήσω ως ο σύνδεσμος που θα μεταφέρει τις καλές πρακτικές και την πρόοδο που συναντάται σε προηγμένα κράτη και στη χώρα μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να επωφεληθούν από αυτές.

Πίστη Κρυσταλλίδου
Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ
 
 
Ποια είναι Πίστη Κρυσταλλίδου

Η Πίστη Κρυσταλλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα και από το 2016 κατοικεί στον Πειραιά.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας .
Έχει σπουδάσει επίσης «Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας» στο  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττική

Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας και ήταν πρόεδρος στο ΝΠΔΔ του Δήμου με αρμοδιότητες την κοινωνική πολιτική και τον πολιτισμό.
Ήταν ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Πτολεμαΐδας
Διετέλεσε  μελος της επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ και της επιτροπής ισότητας των φύλων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δραστηριοποιείται πολιτικά από τα μαθητικά της χρόνια πάντα μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Μια μακρά διαδρομή που ξεκίνησε από τη ΜΑΚΙ, συνεχίστηκε στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ. Το 2018 εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και από το 2019 έως σήμερα είναι Γραμματέας Εθελοντισμού του κόμματος.

Είναι πρόεδρος στην ΑΜΚΕ «WinCancer»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση