Οι φορολάγνοι και το βαρομετρικό χαμηλό της αυταπάτης (του Σπύρου Καπράλου)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 20:00 Οι φορολάγνοι και το βαρομετρικό χαμηλό της αυταπάτης (του Σπύρου Καπράλου)

Άρθρο παρέμβαση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρου Καπράλου στο LamiaReport.

Οι φορολάγνοι και το βαρομετρικό χαμηλό της αυταπάτης

Το βαρομετρικό χαμηλό του ψέματος και της αυταπάτης έχει «χτυπήσει» εδώ και πολύ καιρό το Μέγαρο Μαξίμου.  Δεν μπορούν με κανένα τρόπο να συμβιβαστούν με την αλήθεια! Και αυτό καταδεικνύεται καθημερινά τόσο στις επίσημες ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του, όσο και στις δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα,  το ανησυχητικό σημείο σε όλη αυτή τη δυσμενή κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες είναι ότι ένα μεγάλο κόμματι των κυβερνώντων αντιμετωπίζει την υπερφορολόγηση ως φυσιολογικό φαινόμενο. Τέτοιους φορολάγνους δεν έχει γνωρίσει ξανά η χώρα!

Από το «Δεν θα αλλάξουμε κανένα φορολογικό συντελεστή» του αρμοδίου τότε για θέματα ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Γιώργου Σταθάκη το Φεβρουάριο του 2014, φθάσαμε τη μέρα που ψηφίζονταν τα συμπληρωματικά μέτρα  στη Βουλή το Μάιο του 2016, να ακούν εμβρόντητοι οι πολίτες βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι οι φόροι επιβαρύνουν όσους πίνουν, καπνίζουν και βγαίνουν για καφέ! Μάλλον διαφεύγει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα ότι οι έμμεσοι φόροι επιβαρύνουν όλα τα νοικοκυριά, πρωτίστως τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Οφείλουμε πάντως να παραδεχτούμε ότι πριν περάσουν την πόρτα της εξουσίας, δεκάδες στελέχη τους είχαν προϊδεάσει τους πολίτες από τα τηλεοπτικά πάνελ και στις δημόσιες εμφανίσεις τους για τη φορολογική επιδρομή που προετοίμαζαν. Φαίνεται ότι είχαν προσχεδιάσει την αύξηση των κρατικών δαπανών (προσλήψεις ημετέρων κλπ). Δυστυχώς, οι ψηφοφόροι δεν τους πήραν στα σοβαρά….

 Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι η κυβέρνηση τους είναι εκείνη που:

ασκεί την πιο φορομπηχτική πολιτική που γνώρισε ποτέ ο τόπος,
βάζει στο στόχαστρο τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας,
αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές,
διαλύει τα ταμεία,
μειώνει τις συντάξεις σε εκείνους που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη, κόβει το ΕΚΑΣ,
εγκλωβίζει τη χώρα σε δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια.

Μήπως δεν γνωρίζουν οι πολίτες ότι επί των ημερών τους: η Υγεία βρίσκεται στον Προκρούστη, η Παιδεία διαλύεται και χιλιάδες παιδιά έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
Επιπλέον, οι ευέλικτες μορφές εργασίας έγιναν πλειοψηφία τα δύο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιξη που συνιστά ιστορική ανατροπή.

Και οι δυσάρεστες εκπλήξεις αυτής της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους δεν έχουν τελειωμό.

Στην Ελλάδα της κυβέρνησης Τσίπρα, οι συντάξεις των χιλίων ευρώ κατέστησαν σπάνιο φαινόμενο (νόμος 4387/2016)!

Ταυτόχρονα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές Τσίπρα από 26,95% έως 37%. Σημειώνεται ότι οι έναντι καταβολές που υποσχέθηκε η κ. Αχτσιόγλου για τις εισφορές έχουν «καπέλο» (επιτόκιο) 8,05%.  

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες έφθασαν στα 5,6 δις ευρώ το Νοέμβριο του 2016, αυξημένες κατά 46% από το τέλος του 2014! 
 Και την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση καθυστερεί τη δεύτερη αξιολόγηση, (η καθυστέρηση της πρώτης έφερε το συμπληρωματικό μνημόνιο), ο λογαριασμός για τους πολίτες ανεβαίνει.

Κοντολογίς, κυβέρνηση Τσίπρα και κανονικότητα είναι έννοιες ασύμβατες.  
Δεν μένει παρά να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου άμεσα για να δει η χώρα μας ξανά άσπρη μέρα!
Η συμφωνία αλήθειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μόνη διέξοδος για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και τα μνημόνια! Και θα το καταλάβουν και οι ίδιοι, όταν πολύ σύντομα τη δουν να γίνεται πράξη!

Σπύρος Καπράλος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση