Καταργούνται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις!!!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 18:31 Καταργούνται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις!!!
Του Κων/νου Ζιάκα
Διευθυντή των Φροντιστηρίων ΔΟΜΗ
 
Από το 1988 που εργάζομαι στη Φροντιστηριακή Εκπαίδευση , όλες οι Κυβερνήσεις και όλοι οι Υπουργοί το ίδιο εξαγγέλλουν και στον ίδιο χρόνο.

Το ίδιο γίνεται και τώρα. Καταργούνται  ! Τι ακριβώς θα συμβεί; Θα αλλάξουν όνομα! Γιατί δεν θα καταργηθούν; Πολύ συνοπτικά για  τους εξής λόγους:

    1) Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένα αδιάβλητο και αξιόπιστο σύστημα αξιολόγησης στην εκπαιδευτική κινητικότητα .

    Δεν γίνεται ο καθένας να πηγαίνει όπου θέλει!

   2) Το Δημόσιο σχολείο για πολλούς λόγους δεν διαθέτει το κύρος, την αξιοπιστία και τη διαδικασία για μια αντικειμενική αξιολόγηση.

   3) Η οικονομία δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας στον Πρωτογενή και Δευτερογενή Τομέα για να μειωθεί η ζήτηση για Πανεπιστημιακές σπουδές.

   4) Δεν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια που με άλλα κριτήρια θα απορροφήσουν ένα μέρος των υποψηφίων.

   5) Γύρω από τις Πανελλήνιες εξετάσεις έχει στηθεί ένα ισχυρό σύστημα συμφερόντων που οι κυβερνήσεις δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αγνοήσουν ή να συγκρουστούν.

   Υπάρχουν κι άλλοι γενικοί και ειδικοί λόγοι στους οποίους θα μπορούσα να αναφερθώ. Τους παραπάνω τους θεωρώ τους σημαντικότερους.

   Θα κάνει  λοιπόν και αυτή η Κυβέρνηση τη δική της «μεταρρύθμιση» στην Εκπαίδευση για να έρθει η επόμενη να ξαναμεταρρυθμίσει.

     Αγαπητοί γονείς, φίλοι μαθητές,

Όλοι σας χαϊδεύουν τα αυτιά. Σας λένε αυτά που θέλετε να ακούσετε. Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη.

Όλοι μας θα πρέπει να πιστεύουμε και να υπερασπιζόμαστε την αξιόπιστη και αντικειμενική αξιολόγηση όχι μόνο στην εκπαιδευτική κινητικότητα αλλά και στην επαγγελματική και να αποτελεί αυτή αξία στη ζωή μας.

Όπου υπάρχει αντικειμενική αξιολόγηση υπάρχει πρόοδος, όπου δεν υπάρχει κυριαρχεί το ρουσφέτι που είναι η βασική αιτία για τη διαπλοκή, τη διαφθορά , την απαξίωση και ό,τι άλλο ζούμε σήμερα στη χώρα μας.

    Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία.

Να προσέλθετε στις εξετάσεις με πίστη στον εαυτό σας και στο στόχο που έχετε θέσει. Να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας και θα δικαιωθείτε. Είναι σημαντικές οι εξετάσεις σας. Όμως  η ζωή είναι μπροστά σας  και είναι δική σας !

Κωνσταντίνος Ζιάκας
Διευθυντής των Φροντιστηρίων «ΔΟΜΗ»
Προσαρμοσμένη αναζήτηση