Η ανάπτυξη έρχεται η Κοινωνία καταρρέει

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 16:45 Η ανάπτυξη έρχεται η Κοινωνία καταρρέει

Του Κώστα Ντούζγου*

Μετά τις δύσκολες - πολύωρες διαπραγματεύσεις και τις αξιολογήσεις των τοκογλύφων δανειστών σειρά έχουν τα αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια της κυβέρνησης  προκειμένου να μας πείσει ότι πορευόμαστε «καλώς».

 Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη μας, μαζί με τους συνεργάτες του (τοπικούς βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς), στην γενέτειρα του Άρη Βελουχιώτη, πρέπει σημειολογικά  να τους υπενθυμίσει την πρώτη του ομιλία στους υπόδουλους Έλληνες  πως πρέπει να αντισταθούν και να ανατρέψουν τους κατακτητές.

Η  νέα κατοχή που έχει επιβληθεί μέσω των μνημονίων πρέπει να ανατραπεί αν  πραγματικά θέλουμε να αναπτύξουμε τον τόπο μας. Οι ηγέτες αναγνωρίζουν τα λάθη τους και τα διορθώνουν, αυτό περιμένουμε από την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

§  Δεν είναι δυνατόν, να συζητάμε για οποιαδήποτε ανάπτυξη, όταν  ο λαός και οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά την ταπείνωση. Χωρίς κυριαρχικά ,εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.

§  Δεν είναι δυνατόν, να  επικαλούμαστε το τέρας των αγορών και τις καλές κουβέντες των δανειστών ότι άλλαξε το κλίμα και  οδηγείται η χώρα στην ανάπτυξη.

§  Δεν είναι δυνατόν, αυτοί που «έσκαψαν τον λάκκο» στον ελληνικό λαό να σχεδιάσουν και να προωθήσουν την ανάπτυξη της χώρας , να ανασυγκροτήσουν  την κοινωνία.

§  Δεν έχουν το ηθικό ανάστημα, να  απευθύνονται στον ελληνικό λαό γιατί με τις ενέργειες τους τον καταδίκασαν στη φτώχεια και την υποταγή.

Θα  μπορούσε πραγματικά η επίσκεψη του πρωθυπουργού να είναι χρήσιμη για τον ελληνικό λαό αν αποφάσιζε  να του ζητήσει συγγνώμη  και να συμπαραταχτεί μαζί του, όπως παλαιοτέρα. Για να ανατρέψουμε όλοι μαζί τις  πολιτικές  και τις εξαρτήσεις  που έχουν  σπείρει στην κοινωνία την απογοήτευση.

Η κυβέρνηση και οι επίδοξοι  παλιοί και νέοι σωτήρες δεν μπορούν πλέον  να βρουν  σύμμαχο σε καμία κοινωνική  ομάδα, παρά μόνο στους  τραπεζίτες και στις αγορές.

Οι   εργαζόμενοι  ας είναι  σε  επαγρύπνηση  και  με   συνεχείς  αγώνες   να ανατρέψουμε την νέα κατοχή των αγορών και της «ανάπτυξης» των λίγων.

*Πρ. Νομ.τμ. ΑΔΕΔΥ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση