Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου: Τσιάμης και Ανδρικόπουλος έκλεισαν ραντεβού στον τελικό του τριπλούν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 10:34 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου: Τσιάμης και Ανδρικόπουλος έκλεισαν ραντεβού στον τελικό του τριπλούν (φωτο intime)

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου ήρθε στο τριπλούν και μάλιστα ήταν… διπλή.

Ο Δημήτρης Τσιάμης και ο Νίκος Ανδρικόπουλος προκρίθηκαν στον τελικό του αγωνίσματος, καθώς ο προκριματικός -με εξαίρεση τον Πορτογάλο Πιτσάρδο- κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Τσιάμης, «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης το 2018, στο πρώτο του άλμα έκανε επίδοση στα 16,22μ. και στη συνέχεια στα 16,26μ. που τον έφεραν στην 7η θέση του προκριματικού.

Στην οκτάδα του τελικού πέρασε και ο Ανδρικόπουλος χάρη στο τελευταίο του άλμα στον προκριματικό, το οποίο ήταν στα 16,39μ., που είναι και φετινό ρεκόρ.

Το 8ο και τελευταίο εισιτήριο κρίθηκε στα 16,20μ., ενώ ο τρίτος Ελληνας του προκριματικού, ο Ανδρέας Πανταζής, έκανε άλμα στα 16,06μ. και έμεινε στη 12η θέση της κατάταξης.

Ο Πιτσάρδο έκανε εθνικό ρεκόρ με 17,48μ. και αναμένεται να πάρει εύκολα το χρυσό στον αυριανό (3/3, 19:35 ώρα Ελλάδος) τελικό του αγωνίσματος, με τις άλλες δύο θέσεις στο βάθρο να είναι ανοιχτές.

Αποκλεισμός για Μαρινάκου

Στα προκριματικά των 3.000 μέτρων αγωνίστηκε η Αναστασία Μαρινάκου, στην τελευταία ελληνική παρουσία της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος, καθώς έμεινε προτελευταία στην προκριματική σειρά της, με χρόνο 9:22.35.

Αύριο (3/3) το πρωί τα βλέμματα στρέφονται στον Μίλτο Τεντόγλου, αλλά και τις Στεφανίδη και Κυριακοπούλου, που ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών. Μαζί τους θα αγωνιστούν σε προκριματικούς και οι Εμμανουηλίδου, Σπανουδάκη (60μ.), Φέρρα, Βασιλείου (400μ.), Καρύδη (τριπλούν), ενώ το απόγευμα αγωνίζεται και ο Αντώνης Μέρλος στον προκριματικό του ύψους.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση