Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1: Ζωντανός στη μάχη του τίτλου με θρυλική ανατροπή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 23:04 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1: Ζωντανός στη μάχη του τίτλου με θρυλική ανατροπή

Ο Ολυμπιακός είχε να δώσει.. απαντήσεις και τα κατάφερε. Αν και δέχθηκε το “σφυροκόπημα” των γηπεδούχων, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε από το… πουθενά μέσα στο “Καραϊσκάκης”. Η ομάδα του Ανιγκό, όμως, έδειξε “χαρακτήρα” και έφτασε στην μεγάλη ανατροπή (3-1) σε ματς για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Με γκολάρα του Μπακαμπού ξεκίνησε η “αντεπίθεση” των Πειραιωτών. Στόχος το Κύπελλο, πλέον, για τους Θεσσαλονικείς.

Τη δεύτερή του νίκη στα φετινά πλέι οφ της Super League πήρε ο Ολυμπιακός. Λίγες ώρες μετά την παραίτηση Μίτσελ και την απίστευτη “γκέλα” με τον Άρη, οι Πειραιώτες πήραν μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-1. Το “τρίποντο” αυτό διατήρησε τους “ερυθρόλευκους” στο -3 από τους πρωτοπόρους, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πει “αντίο” στο πρωτάθλημα (παρέμεινε στους 57 και βρίσκεται στο -9 από την κορυφή) και να στραφεί στην διεκδίκηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Γρήγορη κυκλοφορία, πίεση και φάσεις στα καρέ του Κοτάρσκι. Το γήπεδο… κατηφόρισε στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, αλλά έλειψε μόνο το γκολ. Τα πλασέ των Βαλμπουενά και Φορτούνη έστειλαν την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ, ενώ στο 13′ ο Κροάτης πορτιέρε των Θεσσαλονικέων έβγαλε με εκπληκτικό τρόπο την προβολή του Μπακαμπού. Ο Κονγκολέζος επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 17′, αλλά ακυρώθηκερ ως οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ “πολιορκήθηκε” και όχι μόνο άντεξε, αλλά -κόντρα στη ροή του αγώνα- έφτασε στο 0-1. στο 22′ ο Σάστρε έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπράντον Τόμας χώθηκε ανάμεσα στα στόπερ του Ολυμπιακού και -παρά το μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλου- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το “σοκ”. Οι Θεσσαλονικείς πήραν τα… πάνω τους, κυκλοφόρησαν την μπάλα και στο 29′ είδαν τον Πασχαλάκη να τεντώνεται στο δεξί του “παραθυράκι” και να βγάζει το φαλτσαριστό σουτ του Ζίβκοβιτς. Η ομάδα του Ανιγκό επέστρεψε στις… χαμένες ευκαιρίες στο 36′, με τον Μπακαμπού να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα πάνω στον Κοτάρσκι. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, με τον Κροάτη πορτιέρε να βγαίνει νικητής σε τετ-α-τετ με τον Ρέαμπτσιουκ στο 45′.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει με… φόρα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Φορτούνη να “τραβάει” την ομάδα στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν αυτός που “άγγιξε” το γκολ στο 51′, με τον Πασχαλάκη να βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Αουγκούστο. Οι Πειραιώτες πάντως έδειξαν να ανεβάζουν “στροφές” και στο 59′ έφτασαν στην ισοφάριση με μια γκολάρα! Ο Μπακαμπού υποδέχθηκε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Κοτάρσκι για το 1-1.

Ο Ανιγκό έκανε στη συνέχεια… φουλ επιθετικό το σχήμα του Ολυμπιακού, βάζοντας τον Χάμες Ροντρίγκες στη θέση του Βαλμπουενά. Οι Πειραιώτες είχαν το πάνω χέρι, αλλά ο ΠΑΟΚ συνέχισε την τακτική των αντεπιθέσεων. Στο ματς μπήκαν στη συνέχεια και οι Ελ Αραμπί, Βρουσάι και Μασούρας. Ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς (77′) ο Έλληνας επιθετικός πέτυχε την ανατροπή του Ολυμπιακού. Ο Ελ Αραμπί έκανε το γύρισμα, ο Χάμες την κεφαλιά – πάσα, ο Κουλιεράκης έκανε “τσαφ” προσπαθώντας να διώξει, η μπάλα πήρε ύψος και πορεία προς τη μικρή περιοχή και ο Μασούρας έπιασε την κοντινή κεφαλιά και νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πάρει… ψυχολογία και έφτασε στο τελικό 3-1. Σε προσπάθεια να διώξει στο 87′ μια μπαλιά με το κεφάλι, προ του Βρουσάι, ο Ζίβκοβιτς βρήκε την μπάλα με το χέρι, μέσα στην μεγάλη περιοχή του “δικέφαλου του Βορρά”. Ο διαιτητής αρχικά δεν έδωσε κάτι, αλλά ενημερώθηκε στο ακουστικό, είδε τη φάση στο onfield review, έδωσε πέναλτι και ο Ελ Αραμπί σκόραρε με εκτέλεση αλά… Πανένκα (ο Κοτάρσκι βρήκε την μπάλα λίγο με τα πόδια, αλλά δεν πρόλαβε να την διώξει σε δεύτερο χρόνο).

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση