ΕΠΟ για την υπόθεση κυκλώματος με στημένους αγώνες: «Επίσπευση των ερευνών και ειδική συνεδρίαση για να αποφασισθεί το νομικό πλαίσιο»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 14:10 ΕΠΟ για την υπόθεση κυκλώματος με στημένους αγώνες: «Επίσπευση των ερευνών και ειδική συνεδρίαση για να αποφασισθεί το νομικό πλαίσιο»

Η ενημέρωση της Επιτροπής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνεδρίασή της, για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» -με εμπλοκή ομάδων και παραγόντων της Super League και Super League 2- που απασχολεί το ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ ενημέρωσε για τις αποφάσεις της μετά τη σημερινή συνεδρίασή της, όπου έδωσε το “παρών” και ο Γιάννης Αλαφούζος.

Το “παρών” στα γραφεία της ΕΠΟ έδωσαν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς.

Να αναφέρουμε ότι η πλευρά του “δικεφάλου του Βορρά” ζήτησε να τιμωρηθούν με τις προβλεπόμενες ποινές οι εμπλεκόμενες ομάδες (υποβιβασμός) και οι παράγοντες (ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο) εφόσον αποδειχθεί η ενοχή τους με βάση την έρευνα που γίνεται”.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να στείλει επιστολές με τις οποίες θα ζητά την επίσπευση των διεξαγόμενων ερευνών για χειραγώγηση και παράνομο στοιχηματισμό αγώνων ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Οι επιστολές θα σταλούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Λάζαρο Μαυρόπουλο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου και την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.).

Επίσης, αποφασίστηκε η διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στις 2 Αυγούστου προκειμένου να αποφασισθεί το προτεινόμενο νομικό πλαίσιο που θα διέπει μελλοντικά την πειθαρχική εξέταση υποθέσεων παράνομου στοιχηματισμού.

Παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν και ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα με την ληφθείσα απόφαση.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση