Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το Παναθηναϊκός – Ντνίπρο: «Έτσι θα έρθει η πρόκριση»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 18:20 Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το Παναθηναϊκός – Ντνίπρο: «Έτσι θα έρθει η πρόκριση»

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τη ρεβάνς της νίκης 3-1 επί της Ντνίπρο, στη Λεωφόρο και ο προπονητής του “τριφυλλιού”, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μίλησε για το ματς στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Γιοβάνοβιτς επιβεβαίωσε επίσης την απουσία του Μπαρτ Σένκεφελντ, ενώ αποκάλυψε ότι ο Παναθηναϊκός αναζητά και νέους παίκτες για να ενισχύει το ρόστερ ενόψει μιας μεγάλης σεζόν με αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς

Για την εικόνα που πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς: «Κάθε ματς το καλοκαίρι στην προκριματική φάση κρύβει παγίδες και είναι φυσιολογικό γιατί ο βαθμός ετοιμότητας της ομάδας είναι τα πρώτα επίσημα που είναι διαφορετικά από τα ματς της προετοιμασίας. Πάντα θέλει προσοχή και συγκέντρωση στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης άλλες συνθήκες καιρικές είχαμε στην Σλοβακία και άλλη στην Αθήνα. Κάναμε καλή ανάλυση του παιχνιδιού, που είχαμε και καλό αποτέλεσμα και καλή εμφάνιση. Ήμασταν εύστοχοι, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Ντνίπρο είναι μια καλή ομάδα, που θέλει την μπάλα, θέλει να αγωνίζεται και στα λάθη που κάναμε ο αντίπαλος είναι ικανός να κάνει φάσεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και θα είμαστε μπροστά στον κόσμο μας».

Για τη φετινή ομάδα σε σχέση με πέρυσι: «Σίγουρα σε πιο καλό επίπεδο από πέρσι ίδια περίοδο. Είναι φυσιολογικό. Είμαστε πιο ενισχυμένοι στο ρόστερ και πιο πλούσιοι σε προπονήσεις και παιχνίδια μαζί. Είναι πολλά πιο θετικά πράγματα σε σχέση με πριν ένα χρόνο. Αλλά επειδή είναι αρχή σεζόν και σημαντικό παιχνίδι πρέπει να είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι. Έτσι θα έρθει η πρόκριση που είναι ο μεγάλος στόχος».

Για το αν θα αλλάξει τακτική τη φετινή σεζόν: «Ο στόχος που έχουμε και η σημασία των παιχνιδιών δεν αφήνει περιθώρια για διαφορετικές σκέψεις. Για αλλαγές στη φιλοσοφία και την τακτική προσήλωση. Τα παιχνίδια είναι μεγάλης σημασίας, στην προετοιμασία δουλέψαμε πολλά πράγματα και για διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, όμως αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι να πάμε με το πιο ασφαλές παιχνίδι που ήταν και αποτελεσματικό, από το να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Αυτό που παίζει ρόλο είναι η διάθεση των παικτών για επιτυχία και να φέρει τον Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκούς ομίλους».

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να φθάσει μέχρι τα πλέι οφ: «Είναι νωρίς. Το μόνο που σκεφτόμαστε τώρα είναι το ματς με την Ντνίπρο και η πρόκριση».

Για το αν θα υπάρξει αλλαγή στην ενδεκάδα πλην Σένκεφελντ: «Δεν υπάρχει περίπτωση τώρα να πω τι σκέφτομαι. Πάντα οι προπονητές ανάλογα παιχνίδι και συνθήκες δεν είμαστε κολλημένοι σε κάτι συγκεκριμένο. Προσπαθούμε πάντα να δούμε κάτι πως μπορεί να εξελιχθεί. Τα πάντα είναι ανοιχτά για την σύνθεση. Όσο αφορά το αυριανό παιχνίδι δώστε μου άλλες 24 ώρες να το επεξεργαστούμε».

Για την εικόνα του Γεντβάι: «Ένα παιχνίδι και μια εβδομάδα προπονήσεων παραπάνω βοηθάει. Ελπίζω και πιστεύω θα ανταποκριθεί πλήρως στο ρόλο που έχει αν και μπήκε γρήγορα και νωρίς. Δεν έχω αμφιβολία πως θα παίξει το ρόλο που έχει».

Για την ετοιμότητα των Βιλένα και Γεντβάι και πότε θα είναι στο 100%: «Έχουν ακόμη δρόμο. Είναι φυσιολογικό. Έχουν ποιότητα και εμπειρία αλλά έχουν δρόμο για να είναι σε καλύτερη κατάσταση και από τα συνεχόμενα επίσημα παιχνίδια θα έρθουν σε αυτή».

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να βγάλει μια μεγάλη σεζόν με ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Οι μεγάλες ομάδες είναι οι ομάδες που παίζουν τα πιο πολλά ματς στη σεζόν. Υπάρχουν σκέψεις ακόμη για ενίσχυση, αλλά και τώρα είμαστε μια ομάδα που είναι χαρά μας να παίζουμε όσο το δυνατό περισσότερα παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Έχουμε τα στοιχεία για να ανταποκριθούμε σε όλες τις προκλήσεις».

Για το αν περιμένει μια χαλαρή εικόνα λόγω της νίκης με 3-1 στο πρώτο ματς: «Είμαι εδώ δυο χρονιά. Ποτέ δεν μπήκαμε στο ματς με σκεπτικό να δώσουμε μπάλα στον αντίπαλο. Απλά πολλές φορές είναι και θέμα μέρας και αντιπάλου που θέλει να επιβάλλει το ρυθμό του. Δεν υπάρχει περίπτωση στο αυριανό ματς και σε κανένα ματς να περιμένουμε τον αντίπαλο, τα λάθη του ή να δείξουμε υπερβολικό σεβασμό. Πάλι θέλουμε την μπάλα και να έχουμε τον έλεγχο για να πετύχουμε τους στόχους μας».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση