Ελλάδα - Γερμανία 71-84: Ήττα στην πρόβα πριν το Μουντομπάσκετ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 21:26 Ελλάδα - Γερμανία 71-84: Ήττα στην πρόβα πριν το Μουντομπάσκετ

Η Ελλάδα δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή της και ηττήθηκε με 84-71 από τη Γερμανία μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της στο Μουντομπάσκετ

Η αναμέτρηση με τη Γερμανία στο Άμπου Ντάμπι ήταν η πρόβα τζενεράλε για την Εθνική πριν από την έναρξη των υποχρεώσεών της στο Mundobasket 2023. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη γνώρισε την ήττα με 71-84 και ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας με απολογισμό τις δυο νίκες με τη Σλοβενία και τέσσερις ήττες από Ιταλία, Σερβία, Team USA και τους Γερμανούς.

Η Ελλάδα έκανε καλή εμφάνιση ως τα μέσα της τρίτης περιόδου όμως παρουσίασε αδυναμίες όπως η κακή άμυνα στο πικ-εν-ρολ και κακή αντιμετώπιση στα close-outs. Και μέσα σε όλα αυτά, οι αποφάσεις των διαιτητών στην τρίτη περίοδο χάλασαν το... μυαλό των παικτών που πλέον στρέφονται στον αγώνα με την Ιορδανία στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ.

Ο αγώνας

 

Η Ελλάδα παρατάχθηκε κόντρα στη Γερμανία με βασικούς τους Γουόκαπ, Λούντζη, Παπανικολάου, Μήτογλου και Παπαγιάννη, προσπαθώντας να βρει τις πρώτες συνεργασίες στην επίθεση, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στον αντίποδα, ο Φραντς Βάγκνερ σκόραρε για το 7-10 των Γερμανών που «χτύπησαν» στη ρακέτα της Εθνικής. Η Γερμανία πίεσε πολύ τους Έλληνες γκαρντ, καθυστερώντας την ανάπτυξη της ελληνικής επίθεσης που αντιμετώπισε πρόβλημα στην περιφερειακή εκτέλεση. Ακολούθως, ο Ιτούδης πέρασε στην πεντάδα τους Γουόκαπ, Λούντζη και Μποχωρίδη στο "3", κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο 14-20. Η τριπλέτα των Τάις, Σρούντερ και Φραντς Βάγκνερ κουβάλησε επιθετικά τη Γερμανία σε αυτό το διάστημα απέναντι στην Ελλάδα που ήταν άστοχη πίσω από τα 6μ.75.

Όταν υπάρχει τρίποντο, όλα αλλάζουν
Τα αμυντικά τρικ του Ιτούδη στα πρώτα 5-8 δευτερόλεπτα δημιούργησαν προβλήματα στην επίθεση των Γερμανών ενώ το σερί της Ελλάδας έφτασε στο 8-0 για το 20-20, έχοντας όμως 0/2 βολές και 0/7 τρίποντα! Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Φραντς Βάγκνερ, σημειώνοντας επτά αναπάντητους για τη Γερμανία ενώ ο Φόγκτμαν τελείωσε τη φάση για το 9-0 των τυπικά φιλοξενούμενων (20-29). Με τους Λαρεντζάκη, Καλαϊτζάκη και Μωραϊτη στον πάγκο, η Εθνική βρήκε λύσεις πίσω από τα 6μ.75, σημειώνοντας τρία συνεχόμενα τρίποντα με τους Γουόκαπ, Ρογκαβόπουλο και Μποχωρίδη για το 29-33 στο 18' έπειτα από το αρχικό 0/8! Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανία άντεξε στην πίεση και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 30-33.

Οι διαιτητές το έκαναν άνω-κάτω

Η τρίτη περίοδος άρχισε ιδανικά για την Εθνική, με τον Τόμας Γουόκαπ να σκοράρει έξι σερί πόντους για το 38-38 και τον Ντίνο Μήτογλου να δίνει το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα με τρίποντο, κάνοντας το 41-40 στο 22'. Η Ελλάδα έβγαλε πείσμα και πάθος στο παιχνίδι της ενώ οι διαιτητές έχασαν τον έλεγχο στα μισά της τρίτης περιόδου χωρίς προφανή λόγο και προκαλώντας γκρίνια εκατέρωθεν. Αρχικώς, απέβαλλαν τον Γιώργο Παπαγιάννη με δεύτερη τεχνική ποινή έπειτα από μια μικρή αψιμαχία με τον Τάις ενώ ο Δημήτρης Ιτούδης έφτασε ως το κέντρο του γηπέδου για να διαμαρτυρηθεί. Στο επόμενο λεπτό αποβλήθηκε με πέμπτο φάουλ ο Τάος ενώ και ο Γουόκαπ τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Οι παίκτες εκνευρίστηκαν και η Γερμανία έχτισε διψήφια διαφορά με τον Σρούντερ (47-58, 28') και κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο 55-64.

Ξέφυγε η διαφορά

Το ματς ξέφυγε στο τέταρτο δεκάλεπτο, εκεί όπου ο Λο σκόραρε για το +18 της Γερμανίας, κάνοντας το 56-74. Οι Σρούντερ, Τάις και Φραντς Βάγκνερ συνέχισαν να σκοράρουν για τους Γερμανούς που διατηρούσαν σταθερά διψήφιες διαφορές, επικρατώντας με 71-84.

 

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-33, 55-64, 71-84.

Ελλάδα (Ιτούδης): Παπανικολάου, Μήτογλου 16 (1), Παπαγιάννης 4, Λούντζης 2, Γουόκαπ 12 (3), Μποχωρίδης 6 (1), Ρογκαβόπουλος 15 (3), Χατζηδάκης 5, Παπαπέτρου 2, Λαρεντζάκης 6 (2), Μωραϊτης 3 (1)

ΠΗΓΉ: www.gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση