Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Ντέρμπι στη Λεωφόρο για το αήττητο και την αντίδραση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 11:44 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Ντέρμπι στη Λεωφόρο για το αήττητο και την αντίδραση

Θα “σπάσει” το αήττητο του Παναθηναϊκού στη Super League ή θα χάσει κι άλλο… έδαφος η ΑΕΚ. Οι απαντήσεις θα δοθούν απόψε (25.09 / 21:00 COSMOTE SPORT 1 HD) στο αθηναϊκό ντέρμπι, που ρίχνει αυλαία στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Λίγες ημέρες μετά την επιτυχημένη τους πρεμιέρα στο Europa League, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «πράσινοι» έχουν το απόλυτο μέχρι στιγμής, με 3/3 στη Super League, κρατώντας μάλιστα απαραβίαστη την εστία τους. Από την άλλη, η νταμπλούχος μετρά ήδη δύο απώλειες –και οι δυο εντός έδρας – και ενδεχόμενη ήττα θα την αφήσει αρκετά μακριά από την κορυφή.

Σημαντικό ρόλο, ωστόσο, θα παίξει και η κούραση, αλλά και η ψυχολογία, στους παίκτες των δυο ομάδων, έπειτα από τις νικηφόρες αναμετρήσεις τους απέναντι σε Βιγιαρεάλ και Μπράιτον, αντίστοιχα, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός έχει εννέα βαθμούς και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -4μ από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο -1 από τον δεύτερο, ΠΑΟΚ. Με μια νίκη και δυο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έχει φτάσει τους πέντε βαθμούς. Και οι δυο ομάδες, όμως, έχουν ένα ματς λιγότερο από τον.. ανταγωνισμό, μιας και δεν αγωνίστηκαν την πρώτη αγωνιστική της Super League.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα ακολούθησε θεραπεία λόγω ενοχλήσεων στο δάκτυλο του ποδιού κι έμεινε εκτός του ντέρμπι. Από την… εξέδρα θα δουν το “μεγάλο” ματς και οι Βέρμπιτς – Βαγιαννίδης.

Με τα γνωστά προβλήματα και τις σημαντικές απουσίες των Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής και η προετοιμασία της ΑΕΚ. Απ’ την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα, συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στην αποστολή της ΑΕΚ τον νεοαποκτηθέντα Αλεξάντερ Κάλενς, ο οποίος αναμένεται να δώσει μία επιπλέον επιλογή στα μετόπισθεν.

Οι πιθανές ενδεκάδες του ντέρμπι:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουανκάρ – Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ – Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Μοχαμαντί – Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον – Τσούμπερ – Λιβάι Γκαρσία.

Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλία)

Βοηθοί: Μπέρτι, ΝτελΤζόβανε (Ιταλία)

4ος: Αντρέα Κολόμπο (Ιταλία)

VAR: Αμπίσο Ροσάριο (Ιταλία)

AVAR: Λούκα Ζουφερλί (Ιταλία)

Παρατηρητής: Αντώνης Καρατζίκας (Ελλάδα)

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση