Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-3: Ο Νίκλας Ελίασον της έδωσε τη νίκη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 18:52 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-3: Ο Νίκλας Ελίασον της έδωσε τη νίκη

Στο περσινό ματς της ΑΕΚ στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης, ο Νίκλας Ελίασον είχε υποστεί κάταγμα περόνης, από μαρκάρισμα του Τζουγκάνοβιτς. Ο Σουηδός επέστρεψε φέτος στο “Θ. Κολοκοτρώνης” και είχε γκολ και ασίστ, στο «διπλό» της Ένωσης με 3-0, για την 8η αγωνιστική της Super League. Ο Μοχαμαντί πέτυχε το πρώτο τέρμα στην καριέρα του, με κεφαλιά! Σκόραρε και ο εκ των κορυφαίων, Τσούμπερ. Δοκάρι και χαμένο τετ-α-τετ οι γηπεδούχοι στο 0-0.

Με τη νίκη της στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης (3-0), η ΑΕΚ έφτασε τους 17 βαθμούς, ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τα ΠΑΟΚ – Ατρόμητος και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός να ακολουθούν.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά. Η ΑΕΚ «έχτισε» αρκετές προσπάθειες από την πλευρά του Ελίασον, την ώρα που ο Αστέρας Τρίπολης προσπαθούσε να βρει τα «πατήματά» του στο χώρο του κέντρου.

Μετά το πέρας των πρώτων δέκα λεπτών, ο Αστέρας Τρίπολης έγινε πιο δραστήριος στην επίθεση και στο 23’ είδε δοκάρι σε σουτ του Καλτσά, μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Χατζισαφί. Δυο λεπτά μετά, είχαμε μια ανάλογη στιγμή, με το σουτ του Έλληνα μεσοεπιθετικού -από το ίδιο σημείο- να στέλνει την μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ δεν περιόρισε τα λάθη στην μεσοαμυντική της γραμμή (ο Μάνταλος έδειξε να μαρκάρει περισσότερο από τα αμυντικά χαφ της ομάδας), αλλά για καλή της τύχη στο 31’ ο Στάνκοβιτς έδιωξε -με τη μύτη του παπουτσιού του- το τετ-α-τετ που είχε με τον Ρεγκίς.

Οι Αρκάδες είχαν για αρκετά λεπτά το… πάνω χέρι, αλλά στο φινάλε του πρώτου μέρους η ΑΕΚ έβγαλε νεύρο (ξεχώρισαν και σε αυτό το σημείο, Μάνταλος και Τσούμπερ) κι έφτασε στο γκολ, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Τσούμπερ «πάτησε» στην αντίπαλη περιοχή από θέση αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Ελίασον πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή έκανε το 0-1.

Οι δύο ομάδες έκαναν από μια αλλαγή με την έναρξη της επανάληψης. Ο Πινέδα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Αραούχο, που έβαλε πάγο στο πόδι του. Μέσα και ο Αλάγκμπε αντί του Γκρόζντανιτς.

Ο Αστέρας Τρίπολης, όμως, δέχθηκε στο 52’ ο Καστάνιο δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Τσούμπερ και άφησε τους Αρκάδες με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, τόσο ο Ελβετός, όσο και ο Χατζισαφί, έδειξαν να ταλαιπωρούνται από κάποιο πρόβλημα (ο πρώτος δεν έγινε τελικά αλλαγή, ενώ ο δεύτερος αντικαταστάθηκε στο 71′ από τον Μοχαμαντί).

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού κι έψαξε για ένα ακόμα γκολ, με τον Αλμέιδα να βάζει στο ματς Ζίνι και Γαλανόπουλο στις θέσεις των Μάνταλου και Σιμάνσκι. Το 0-2 ήρθε στο 77′, με τον Ελίασον να εκτελεί το κόρνερ και τον Μοχαμαντί να σκοράρει και να πετυχαίνει το πρώτο το πρώτο γκολ στην καριέρα του με κεφαλιά, ενώ το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 86′ με συρτό σουτ του Στίβεν Τσούμπερ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-3

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση