Άρης – Ατρόμητος 1-3: Δεύτερη σερί νίκη με τον Ίλιτς στον πάγκο του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2023 22:34 Άρης – Ατρόμητος 1-3: Δεύτερη σερί νίκη με τον Ίλιτς στον πάγκο του

Ο Ατρόμητος επικράτησε του Άρη με 3-1 στη Θεσσαλονίκη για τη 10η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Σάσα Ίλιτς πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα, ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις.

Ο Ατρόμητος άλλαξε προπονητή και πετάει! Οι Περιστεριώτες πανηγύρισαν τη δεύτερη σερί νίκη τους στη Super League, “προσγειώνοντας” απότομα τον Άρη.

Ο Ατρόμητος μέσα σε δύο αγωνιστικές έκανε άλμα από την τελευταία θέση στη δέκατη με εννιά βαθμούς, ενώ ο Άρης παρέμεινε στους 14, δίνοντας μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Περιστερίου προηγήθηκε με τον Φριντζόνσον στο 25ο λεπτό. Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν στο 39ο λεπτό με τον Φαμπιάνο. Ο Τσιντώτας έπεσε σωστά και σταμάτησε την εκτέλεση πέναλτι του παίκτη του Άρη, όμως ο Βραζιλιάνος πήρε το ριμπάουντ και τον νίκησε με τη δεύτερη προσπάθεια.

Στο δεύτερο μέρος οι Περιστεριώτες ήταν ανώτεροι. και πέτυχαν δύο γκολ. Αρχικά ο Βαλένσια ευστόχησε με πέναλτι για το 1-2 και ο Αγκιμπού Καμαρά διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-3) στο 77′. 

Ο αγώνας

Το παιχνίδι άργησε να βρει ρυθμό. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 19ο λεπτό, με τον Παναγιώτη Τσιντώτα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Σάπι Σουλεϊμάνοφ. Δύο λεπτά αργότερα, στην απέναντι εστία, ο Καμαρά βρήκε σε επίκαιρη θέση τον Γκαετάν Ρομπάιγ που, όμως, δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Χουλιάν Κουέστα. Ο Γάλλος εξιλεώθηκε, ωστόσο, στο 25’, βγάζοντας υπέροχη πάσα στον Φριντζόνσον που δε λάθεψε για το 0-1.

Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν. Κι αφού στο 32’ η προβολή του Γιάκουμπ Μπράμπετς πέρασε παράλληλα με το τέρμα του Ατρόμητου, τέσσερα λεπτά μετά, ήρθε η ισοφάριση. Σε μια φάση που θα συζητηθεί και προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από τους φιλοξενούμενους, ο Παναγίδης ανατράπηκε από τον Ουαζντί Κεσχρίντα στα όρια της μεγάλης περιοχής.

Επειτα από τη χρήση του VAR, ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Τσιντώτας αρχικά απέκρουσε την εκτέλεση του Φαμπιάνο, αλλά ο Βραζιλιάνος αμυντικός ευστόχησε στην επαναφορά για το 1-1.

Γκολ που αντί να πτοήσει, μάλλον συσπείρωσε τον Ατρόμητο. Που αφού απείλησε με την κεφαλιά του Δημήτρη Τσακμάκη στο 50’, κέρδισε πέναλτι τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Μπίγκερ Βερστράτε χρησιμοποίησε το χέρι του σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Εντερ Γκονζάλες εντός περιοχής.

Ο Βαλένσια ευστόχησε για το 1-2, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν δευτερόλεπτα μετά σπουδαία ευκαιρία για τρίτο γκολ, όταν ο Κουέστα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Βαλένσια.

Οι «κίτρινοι» έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν. Κι αν το γκολ του Καμαρά στο 73’ ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Κεσχρίντα στο ξεκίνημα της φάσης, αυτό του πρώην άσου του Ολυμπιακού τέσσερα λεπτά αργότερα, μέτρησε κανονικά για το 1-3 – όμορφο τελείωμα έπειτα από κακή απομάκρυνση του Μπράμπετς.

Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε, ουσιαστικά το ματς, αφού το μόνο αξιοσημείωτο ήταν οι δυο επεμβάσεις του Τσιντώτα στο δυνατό σουτ του Βλάντιμιρ Νταρίντα (88’) και στο γυριστό του Φαμπιάνο (90’+6).

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχασε την ευκαιρία να φτάσει σε τρίτη σερί εντός έδρας νίκη, με τους οπαδούς να αποδοκιμάζουν απογοητευμένοι στα τελευταία λεπτά. Για τους φιλοξενούμενους του Σάσα Ιλιτς ήταν μια πιστοποίηση της βελτίωσης, έπειτα από την παρθενική φετινή νίκη την περασμένη αγωνιστική (3-2 τον Παναιτωλικό).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Φερράρι, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Βερστράτε (83’ Τζούρασεκ), Παναγίδης (68’ Κάρλσον), Σουλεϊμάνοφ (83’ Πάρδο), Μενέντες (58’ Ζαμόρα), Μορόν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ιλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Ιμερέκοφ (46’ Τσακμάκης), Ασεβέδο, Γκονζάλες (89’ Κούεν), Κούντε, Καμαρά, Ρομπάιγ (70’ Ερλινγκμαρκ), Φριντζόνσον (70’ Αντζιέλσκι), Βαλένσια.

πηγλη: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση