Basket League: Παναθηναϊκός - Απόλλων Π. 112-57: Σαρωτικός με τρίποντη «καταιγίδα» - Δείτε βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 22:20 Basket League: Παναθηναϊκός - Απόλλων Π. 112-57: Σαρωτικός με τρίποντη «καταιγίδα» - Δείτε βίντεο

Ο Παναθηναϊκός έκανε φύλλο και φτερό τον Απόλλωνα Πάτρας πριν από ταξίδι στο Βερολίνο κερδίζοντας εύκολα με 112-60 στο ματς που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής - Οι «πράσινοι» έδωσαν ρεσιτάλ έξω από τα 6.75 μέτρα με 19/33 τρίποντα

Η ήττα και η κακή -σε γενικές γραμμές- εμφάνιση με την Μπαρτσελόνα ανήκει στο παρελθόν. Οι «πράσινοι» ήθελαν μια καλή προπόνηση απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας για τη Basket League, αφενός για να αποκτήσουν ρυθμό και αφετέρου να ανεβάσει στροφές και ο Κώστας Σλούκας ο οποίος είχε απουσιάσει από το προηγούμενο ματς λόγω γαστρεντερίτιδας.
 

 

Το παιχνίδι δεν χρίζει κριτικής. Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί στο ΟΑΚΑ φτάνοντας την διαφορά και σε αστρονομικές διαστάσεις. Μάλιστα έφτασε και στο +55 (103-48) στα μέσα της τελευταίας περιόδου, έχοντας να επιδείξουν ουσία και θέαμα απέναντι στην ανήμπορη να αντιδράσει, ομάδα της Πάτρας.

Ο Παναθηναϊκός είχε επτά (!) παίκτες διψήφιους, ενώ ο Εργκίν Αταμάν βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει και τον Ματίας Λεσόρ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου στο ματς. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» ήταν πολύ εύστοχοι έξω από τα 6.75 μέτρα καθώς τελείωσαν το παιχνίδι έχοντας 19/33 τρίποντα. Κι όλα αυτά λίγο πριν από το ταξίδι στο Βερολίνο για τη δοκιμασία της 7ης αγωνιστικής στην Euroleague κόντρα στην Άλμπα.

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε το παιχνίδι στο κλειστό του ΟΑΚΑ πριν... καλά-καλά αρχίσει. Μετά το αρχικό 5-5 οι «πράσινοι» πάτησαν το πόδι στο γκάζι, άρχισαν να σκοράρουν με συνέπεια από κοντινή και (κυρίως) μακρινή απόσταση με αποτέλεσμα ο δείκτης του σκορ να φτάσει στο +20 (28-8) από το πρώτο δεκάλεπτο. Η περίοδος έκλεισε στο +21 για τον Παναθηναϊκό (33-12) που είχε επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του στο παιχνίδι. Άλλωστε μια ματιά στην στατιστική φτάνει και περισσεύει για να αποτυπώσει τα όσα συνέβαιναν στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» είχαν κλείσει το δεκάλεπτο με 7/11 δίποντα και 6/9 τρίποντα, ενώ οι Πατρινοί είχαν στο σύνολο 5/15 σουτ εντός παιδιάς.

Μια από τα.. ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο. Η διαφορά ολοένα και έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις, με τον Εργκίν Αταμάν να ανακατεύει συνέχεια την τράπουλα και να δοκιμάζει διάφορα σχήματα. Αντετοκούνμπο και Μπαλτσερόφσκι έκαναν... πάρτι στη ρακέτα του Απόλλωνα Πάτρας έχοντας πετύχει από 9 και 11 πόντους αντίστοιχα με 9/11 εντός παιδιάς, ενώ συνολικά οι «πράσινοι» έκλεισαν το πρώτο μισό του αγώνα έχοντας 10/18 τρίποντα και 15/24 δίποντα. Ο Κώστας Σλούκας επέστρεψε στην ενεργό δράση και ήταν «ορεξάτος» ενώ καλή ήταν και η παρουσία του Χουάντσο. Ο Απόλλωνας είχε στο ημίχρονο μόλις 10/30 σουτ!

 

Μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται και με +41 πόντους (71-30), δείγμα και της εικόνας που επικρατούσε στο παρκέ. Και δεν σταμάτησε εκεί. Η ευστοχία στα τρίποντα συνεχιζόταν με αμείωτο ρυθμό με αποτέλεσμα να η διαφορά να φτάσει και στο +47 (89-42) με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως το 30' οι γηπεδούχοι είχαν 14/25 τρίποντα και τον Μωραΐτη να κλέβει την παράσταση (10π., 3/3τρ.), τον Χουάντσο να είχε συμπληρώσει double double έως εκείνο το σημείο (11π., 11ριμπ.) και τον Παναθηναϊκό να είχε στο σύνολο 14/25 τρίποντα.

Ο δείκτης του σκορ άγγιξε και σε επίπεδα... ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό καθώς βρέθηκε να προηγείται και με +55 πόντους έως και το τέλος του αγώνα αλλά το τρίποντο του Καφεζα με τη λήξη του αγώνα στέρησε από τους «πράσινους» να βρεθούν στην 3η μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία τους στην Α1 μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 33-12, 62-27, 89-42, 112-60.

Πηγή: Gazzetta

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση