Γερμανία: Πρόστιμο-μαμούθ στην Κολωνία, 595 χιλ. ευρώ για καπνογόνα στο ντέρμπι με την Γκλάντμπαχ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 11:47 Γερμανία: Πρόστιμο-μαμούθ στην Κολωνία, 595 χιλ. ευρώ για καπνογόνα στο ντέρμπι με την Γκλάντμπαχ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κολωνία από το Μενχενγκλάντμπαχ απέχουν μόλις 50 χιλιόμετρα. Δεν είναι τυχαίο ότι το παιχνίδια μεταξύ των ομάδων των δύο πόλεων είναι ένα από τα πιο μεγάλα ντέρμπι στη Γερμανία.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων περιμένουν πώς και πώς πότε θα έρθει η μεγάλη ώρα για τα ματς αυτά. Κάτι ανάλογο συνέβη και τον προηγούμενο Οκτώβριο, στις 22 του μήνα για την ακρίβεια, όταν η Κολωνία υποδέχθηκε την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, με τους ultras των γηπεδούχων να δημιουργούν μια τρομερή ατμόσφαιρα.

Ωστόσο, το σόου με τα καπνογόνα που ετοίμασαν οι οπαδοί των «τράγων», έφερε και τιμωρία για τον σύλλογο, η οποία ανέρχεται στο ποσό-μαμούθ των 595.000 ευρώ.

Πολυάριθμα καπνογόνα άναψαν στη νότια κερκίδα του γηπέδου της Κολωνίας πριν και κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την Γκλάντμπαχ, που -για την ιστορία- κέρδισαν οι γηπεδούχοι με 3-1. Ο καπνός που εξαπλώθηκε παντού, είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να καθυστερεί να ξεκινήσει για περισσότερο από 6 λεπτά.

«Για την ενεργό οπαδική σκηνή, η χρήση πυροτεχνικών ειδών είναι μέρος του ποδοσφαίρου και της οπαδικής κουλτούρας. Αλλά, δεν πρέπει να ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Κολωνίας, Κρίστιαν Κέλερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η ασφάλεια των θεατών πρέπει πάντα να είναι εγγυημένη και δεν πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις στα αθλητικά γεγονότα. Αυτά τα όρια ξεπεράστηκαν σαφώς απέναντι στη Γκλάντμπαχ. Αυτό έχει επίσης ως αποτέλεσμα τεράστια οικονομική ζημιά. Το υψηλό πρόστιμο πλήττει πολύ σκληρά την Κολωνία στην πορεία της προς την οικονομική ανάκαμψη όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Η Κολωνία θα υποβάλει αίτηση στην Επιτροπή Ελέγχου της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB), ζητώντας τη μείωση της ποινής, ανέφερε ο σύλλογος. «Η επιβολή ποινών με αυτή τη μορφή απέχει πολύ από την πραγματικότητα του γερμανικού ποδοσφαίρου και την κουλτούρα των φιλάθλων»,πρόσθεσε ο Κέλερ.

Πηγή: The #Sports Library YT

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση