ΑΕΚ – Άρης 0-0: «Παγωμένη» η Ένωση, δεν μπόρεσαν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης οι Θεσσαλονικείς στο Κύπελλο Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 22:07 ΑΕΚ – Άρης 0-0: «Παγωμένη» η Ένωση, δεν μπόρεσαν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης οι Θεσσαλονικείς στο Κύπελλο Ελλάδας

Η ΑΕΚ τα βρήκε… σκούρα στην άδεια OPAP Arena, αφού είδε τον Άρη να έχει καλύτερη εικόνα και να χάνει ευκαιρίες για γκολ. Το 0-0 αφήνει μια… πικρή γεύση στους Θεσσαλονικείς. Η πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί σε μια εβδομάδα στο «Βικελίδης».

Ο Άρης κέρδισε τις εντυπώσεις στην OPAP Arena αλλά δεν μπόρεσε να πάρει και το προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Το 0-0 όμως στην έδρα της ΑΕΚ, αφήνει τα πάντα ανοικτά, ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει σε μια εβδομάδα στο «Κλ. Βικελίδης».

Το παιχνίδι…

Η ΑΕΚ πίεσε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ψηλά, προσπαθώντας να προκαλέσει… μοιραίο λάθος στην άμυνα του Άρη,με τον Πινέδα να έχει ρόλο οργανωτή. Οι Θεσσαλονικείς, παρά τη νευρικότητα που έδειξαν σε κάποιες στιγμές, είχαν την απαραίτητη ψυχραιμία, για να διώξουν, ενώ στην επίθεση έψαξαν να βρουν Μορόν και Σουλεϊμάνοφ. Πάντως, στα δεξιά της άμυνάς τους πέρασαν αρκετές κάθετες, με τον Ελίασον να προκαλεί προβλήματα.

Το ματς συνεχίστηκε, έχοντας την εξής εικόνα. Ο Άρης «πατούσε» καλά αμυντικά, αλλά μπροστά ήταν ακίνδυνος, με τον Μορόν να είναι καλά μαρκαρισμένος και τους Θεσσαλονικείς να έχουν κακές αντεπιθέσεις. Η ΑΕΚ κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά δεν έβρισκε κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων, παρά την άνοδο στην απόδοση του Τσούμπερ (ο Πισάρο δεν μπόρεσε να βοηθήσει, παίζοντας πιο κεντρικά).

Η πρώτη φάση στο ματς ήρθε στο 28’ από τον Άρη. Ο Οντουμπάτζο βγηκε νικητής στις μάχες του με Πήλιο και Γιόνσον, «πάτησε» περιοχή, έκανε το σουτ από δεξιά, αλλά ο Σιμάνσκι έβαλε την κόντρα. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε μια ελαφρά, αλλά ανούσια υπεροχή. Δυο σουτ από Πινεδα (43’) και Τσούμπερ (44’) ήταν οι καλύτερες στιγμές της ΑΕΚ στο 45λεπτο.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε τον Γκατσίνοβιτς στη θέση του Σιντιμπέ, βάζοντας τον Πινέδα να παίξει δεξί μπακ! Μόλις στο 48’ η ΑΕΚ είχε την πρώτη σημαντική της στιγμή στο ματς, με την μπάλα να περνάει για λίγο άουτ, στο πλασέ του Πόνσε, ακριβώς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Άρη.

Οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν πίεση και έπαιξαν πιο αμυντικά. Έχοντας περισσότερους μεσοεπιθετικούς στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα προς τα καρέ του Κουέστα (το πέναλτι που ζήτησαν στο 57’ για σπρώξιμο στον Σιμάνσκι δεν είχε… παράβαση). Ο Αλμέιδα έριξε στο ματς στο 60’ και τους Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο και Άμραμπατ.

Η ΑΕΚ πίεζε, αλλά ο Άρης είχε μεγάλη στιγμή να σκοράρει στο 68’, με το σουτ του Μορόν από τη μεγάλη περιοχή, να στέλνει την μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους, με τον Φερνάντες να περνάει στη θέση του Πισάρο. Στο επόμενο λεπτό, ο Αραούχο έπιασε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή των Θεσσαλονικέων, αλλά ο Οντουμπάτζο έβαλε την κόντρα.

Ο Άρης ήταν και πάλι η ομάδα που άγγιξε το γκολ στο 74’ με τον Αθανασιάδη να διώχνει με το ένα χέρι το σουτ του Ζιλ, με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού και να αποχωρεί στη συνέχεια, αφού τραυματίστηκε στη φάση.

Ο Άρης ολοκλήρωσε και αυτός τις αλλαγές του, ρίχνοντας στο φινάλε του ματς τους Φετφατζίδη και Ζαμόρα. Δυο λεπτά μετά, ο Φαμπιάνο έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, με γυριστή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Το ματς έφτασε στη λήξη του, με την ΑΕΚ να μην έχει -και πάλι- καλές επιθετικές επιλογές και τον Άρη να παίρνει εύκολα αυτό το 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση