Κηφισιά – Ολυμπιακός 2-3: Επιστροφή στις νίκες με λυτρωτή Ελ Αραμπί

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024 20:45 Κηφισιά – Ολυμπιακός 2-3: Επιστροφή στις νίκες με λυτρωτή Ελ Αραμπί

Δύο αποβολές και δύο γκολ που ακυρώθηκαν

Ο Ολυμπιακός μετρούσε τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές χωρίς νίκη και ήταν κοντά στο να τις κάνει τέσσερις αλλά τελικά στο 85′ ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έγραψε το 2-3 κόντρα στην Κηφισιά και τού έδωσε το τρίποντο, σε ένα παιχνίδι στο οποίο αποβλήθηκαν οι Ρέτσος και Σάντος ενώ ακυρώθηκαν και δύο γκολ, ένα του Μασούρα και ένα του Μαροκινού φορ που «χτύπησε» στο τέλος.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν υποχρεωμένοι να νικήσουν για να μη χάσουν κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία και άρχισαν το παιχνίδι έχοντας τελική προσπάθεια στο 1ο λεπτό με την κεφαλιά του Μοπιανκόν που μπλόκαρε ο Κρίστινσον, ο οποίος όμως στο 11′ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο τρομερό σουτ του Μασούρα με το αριστερό για το 0-1.

Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ πήρε, επομένως, από νωρίς το προβάδισμα και στη συνέχεια είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, όχι όμως και φάσεις. Παρ’ όλα αυτά, στο 37′ τα πράγματα φάνηκε να απλοποιούνται αφού το χέρι του Σάντος σε κεφαλιά του Καρβάλιο είχε ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Ναβάρο έκανε το 0-2 στο 38′ με το πρώτο του γκολ.

Εκείνη τη στιγμή όλοι πίστευαν ότι το παιχνίδι, βασικά, κρίθηκε, αλλά λίγα λεπτά μετά φάνηκε ότι δεν ήταν έτσι, αφού στο 45′ τα δεδομένα άλλαξαν… Ο λόγος; Η αποβολή του Ρέτσου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μια εναέρια μονομαχία με τον Οζέγκοβιτς, με την απόφαση του διαιτητή να μη μοιάζει και τόσο σωστή πάντως.

Οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του ρέφερι αλλά αυτή δεν άλλαξε και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, στο 45’+2′ συγκεκριμένα, ο Μιλίτσεβιτς με πολύ μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη για το 1-2 βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την Κηφισιά.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να μπουν δυνατά στην επανάληψη με στόχο την επανάληψη, έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά στο 52′ η μπάλα κατέληξε στα δικά τους δίχτυα από την κεφαλιά του Ροντινέι και την κόντρα στον Μασούρα, με τον διαιτητή όμως, έπειτα από εξέταση του VAR, να μη μετράει το γκολ για χέρι του διεθνή μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού.

Έτσι, το σκορ παρέμεινε στο 1-2, η Κηφισιά ήταν ακόμη ζωντανή και στο 61′ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπιανκόν σε μονομαχία με τον Μπιφουμά και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Οζέγκοβιτς να εκτελεί στο 64′ και να κάνει το 2-2.

Με την εξέλιξη του παιχνιδιού να μην είναι καλή, ο Καρβαλιάλ έβγαλε στο επόμενο λεπτό τον Ναβάρο για να βάλει τον Ελ Αραμπί και στο 69′ ο Μαροκινός με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Καρβαλιάλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ.

Το ματς, με λίγα λόγια, είχε γίνει πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έβλεπε τη γκέλα να πλησιάζει, αλλά ο Ελ Αραμπί έδωσε τη λύση: Στο 85′ ο Μαροκινός φορ με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ζέλσον Μαρτίνς έγραψε το 2-3 και έδωσε τους τρεις βαθμούς στους Ερυθρόλευκους, με την Κηφισιά, από την άλλη πλευρά, να χάνει στο 93′ τον Σάντος με δεύτερη κίτρινη μετά το φάουλ στον Ζέλσον Μαρτίνς.

Κηφισιά (Ντέιβιντ Νίλσεν): Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Γκόμπελιτς, Μιλίτσεβιτς, Πέιος, Ιπαλίμπο (96′ Νίνης), Ίλιεφ (65′ Κλωναρίδης, 78′ Κωνσταντακόπουλος), Μπιφούμα, Σάντος, Οζέγκοβιτς.

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Τζολάκης, Ροντινέι (84′ Μαρτίνς), Ρέτσος, Μπιανκόν, Κίνι, Καμαρά (84′ Αλεξανδρόπουλος), Καρβάλιο, Μασούρας, Φορτούνης (88′ Ορτέγκα), Ποντένσε (46′ Ντόη), Ναβάρο (65′ Ελ Αραμπί).

 

 

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση