Άρης – ΑΕΚ (1-1 και 4-2 στα πέναλτι): Την «αποκαθήλωσε» με «ήρωα» τον Κουέστα και πέρασε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 22:32 Άρης – ΑΕΚ (1-1 και 4-2 στα πέναλτι): Την «αποκαθήλωσε» με «ήρωα» τον Κουέστα και πέρασε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

Μεγάλη πρόκριση για τον Άρη στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας. η ΑΕΚ προηγήθηκε μέσα στο “Βικελίδης”, αλλά οι “κίτρινοι” έστειλαν το ματς στην παράταση και τελικά πήραν το “εισιτήριο” στα προημιτελικά στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Κουέστα -με δυο επεμβάσεις- έστειλε τους Θεσσαλονικείς στα προημιτελικά. Με νίκη Βόλου ή Λεβαδειακό για μια θέση στα ημιτελικά.

Η κάτοχος του θεσμού, ΑΕΚ, πήγε στη Θεσσαλονίκη για να πάρει την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Άρης «επέστρεψε» μετά το 0-1 της Ένωσης, έστειλε το ματς στην παράταση και στα πέναλτι και στη «ρουλέτα» πήρε το πολυπόθητο «εισιτήριο» που τον κρατάει σε… τροχιά κατάκτησης τίτλου μετά από 54 ολόκληρα χρόνια.

Με «ήρωα» τον Κουέστα (πριν το ματς ήταν αμφίβολος, λόγω προβλήματος στη μέση) που έπιασε δυο εκτελέσεις, ο Άρης επικράτησε με 4-2 στα πέναλτι (1-1 είχε έρθει και το ματς στην OPAP Arena) και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ματς…

Μετά από ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο από τις δυο ομάδες, η ΑΕΚ ανέβασε… στροφές και κατάφερε να σκοράρει, με τον Άρη όμως να χαμογελάει, αφού το τέρμα του Βίντα (12’) ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ (ο Κροάτης ήταν εκτεθειμένος στην κεφαλιά πάσα του Μήτογλου).

Ο Άρης έδειξε δυσκολία, στο να βγει στην επίθεση με αξιώσεις,. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 23’, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει εύκολα το σουτ του Σαβέιρο. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν μεγάλη… προτίμηση, στο να ανεβαίνουν από την δεξιά πλευρά, που βρισκόταν ο Σιντιμπέ. Στο 26’ ο Μορόν πέτυχε όμορφο γκολ, αλλά ήταν εκτεθειμένος, στην ασίστ του Νταρίντα.

Η ΑΕΚ πίεσε πολύ ψηλά στη συνέχεια, με τον Βίντα (!) να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών της προσπαθειών, χάνοντας μάλιστα και τετ-α-τετ με τον Κουέστα (32’) και στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή (33’). Πέντε λεπτά μετά, ο Άρης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ρόουζ να περνάει στη θέση του Μπράμπετς.

Η ΑΕΚ έψαχνε περισσότερο το γκολ στο πρώτο μέρος και στις καθυστερήσεις του, έφτασε στο 0-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Γιόνσον έπιασε το σουτ, ο Κουέστα είχε επέμβαση, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Γκατσίνοβιτς με γυριστό από κοντά, άνοιξε το σκορ.

Βλέποντας τον Άρη να μη δείχνει βελτίωση στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Άκης Μάντζιος έριξε στο ματς τους Ζαμόρα και Φετφατζίδη. Το ματς… ξεκίνησε από την αρχή στο 58’, με τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν στο 1-1, στην πρώτη φάση τους στο ματς. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μορόν πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Αθανασιάδη.

Ο Αλμέιδα πέρασε στο ματς τον Πήλιο στη θέση του… επικίνδυνου, Σιντιμπέ , ενώ η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και έβγαλε φάσεις και από τις δυο πτέρυγες. Ο Αργεντινός προπονητής έπαιξε στη συνέχεια… φουλ επίθεση, βάζοντας στο ματς Αραούχο και Πόνσε, στις θέσεις των Ρότα και Τσούμπερ. Στο 85’ πάντως, ο Αθανασιάδης έκανε μεγάλη επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Σουλεϊμάνοφ, με τον παίκτη των γηπεδούχων να ζητάει πέναλτι, στο μαρκάρισμα του Πήλιου. Το ματς κύλησε χωρίς άλλη μεγάλη φάση στο 90′ και στην παράταση!

Η παράταση είχε χαμηλό ρυθμό, με τον Άρη να έχει ελαφρά υπεροχή, κυρίως λόγω της παρουσίας του Γιάννη Φετφατζίδη. Στη λήξη του πρώτου μέρους της παράτασης, η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι, σε σουτ του Πόνσε από τη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή και το VAR να μη δίνει κάτι (ο διαιτητής είδε πως βρήκε στο χέρι στήριξης). Ο Αλμέιδα πέρασε στη συνέχεια και τον Τομ Φαν Φερτ, στη θέση του Γκατσίνοβιτς, γυρίζοντας λίγο πιο πίσω τον Αραούχο. Η ΑΕΚ πίεσε, αλλά το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Κουέστα “έσβησε” την άστοχη εκτέλεση του φατφατζίδη και με δυο επεμβάσεις, έδωσε την πρόκριση στον Άρη.

Η σειρά εκτέλεσης: Φαμπιάνο Λέισμαν (1-0), Βίντα (απόκρουση Κουέστα), Μορόν (2-0), Τομ φαν Βέερτ (2-1), Γιάννης Φετφατζίδης (άουτ), Πόνσε (απόκρουση Κουέστα), Νταρίντα (3-1), Πινέδα (3-2), Βερστράτε (4-2). 

Πλέον, ο Άρης περιμένει στα προημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός στη ρεβάνς του 1-1 στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.

πηγή: Newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση