Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0 και 6-7 στα πέναλτι: Πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας για τους «πράσινους» με μοιραίο τον Καμαρά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 00:17 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0 και 6-7 στα πέναλτι: Πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας για τους «πράσινους» με μοιραίο τον Καμαρά

Μετά από ένα «φτωχό» από φάσεις ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 (το ματς της Λεωφόρου ήρθε 1-1) και έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με το «τριφύλλι» να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στη διαδικασία των πέναλτι με 7-6 και… μοιραίο τον Μαντί Καμαρά. Ακυρώθηκε γκολ του Βέρμπιτς ως οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο. Κόντρα στον Ατρόμητο, για μια θέση στα ημιτελικά οι «πράσινοι».

Η… μπίλια έκατσε στο πράσινο! Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πανηγυρίσει μέσα στο «Καραϊσκάκης» και να παραμείνει στο «δρόμο» του νταμπλ, επικρατώντας του Ολυμπιακού στη διαδικασία των πέναλτι και παίρνοντας την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά το 0-0 της αναμέτρησης και το 1-1 στο πρώτο ματς της λεωφόρου, οι δυο «αιώνιοι» έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με τους Πασχαλάκη και Λοντίγκιν να «βγάζουν» την 5η εκτέλεση (στις προσπάθειες των Μλαντένοβιτς και Καρβάλιο) και τελικά τον Καμαρά να αστοχεί απελπιστικά και να δίνει την πρόκριση στης ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

Το ματς…

Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι στο “Καραϊσκάκης” δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί στο 13ο λεπτό, με τον Πασχαλάκη να “βγάζει” με δυσκολία την κεφαλιά του Σπόραρ.

 

Γενικότερα οι δυο ομάδες προσπαθούσαν κυρίως να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα και να εκμεταλλευτούν κάποιο λάθος της αντίπαλης ομάδας. Η πρώτη καλή στιγμή από πλευράς Ολυμπιακού ήρθε στο 33ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 39΄ο Βέρμπιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «ερυθρόλευκων» ωστόσο ο Σλοβένος ποδοσφαιριστής βρισκόταν εκτεθειμένος, με αποτέλεσμα το γκολ να μην μετρήσει ποτέ.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με πιο επιθετικές διαθέσεις, με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν κοντά στο 1-0 στο 59΄, όταν ο Φορτούνης -μετά από όμορφη προσπάθεια- έκανε ένα δυνατό σουτ, στο οποίο ο Λοντίγκιν είχε απάντηση, αποκρούοντας την μπάλα.

Ο Φατίχ Τερίμ, βλέποντας την εξέλιξη του αγώνα, πέρασε στο γήπεδο τους Ζέκα και Ρουμπέν Πέρεθ, προκειμένου να μπορέσει να ισορροπήσει το ντέρμπι και να «μπλοκάρει» τον Ολυμπιακό. Από την πλευρά του ο Κάρλος Καρβαλιάλ πέρασε στη θέση του Αλεξανδρόπουλου τον Ποντένσε, μετατοπίζοντας τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο. 

Το παιχνίδι απέκτησε «άγριο» ρυθμό, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να πετύχουν το γκολ, κάτι που ωστόσο δεν επιτεύχθηκε για καμία. Μάλιστα στην τελευταία φάση του 90λεπτου, ο Πασχαλάκης είπε όχι στον Βέρμπιτς, σε σουτ του Σλοβένου, ο οποίος πήγε να πετύχει ένα «χρυσό» γκολ.

 

Στην παράταση η εικόνα των δυο ομάδων δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, ωστόσο να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε οπισθοχωρήσει στον αγωνιστικό χώρο. Με αυτό τον τρόπο το ντέρμπι οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, μετά από 120 λεπτά χωρίς ιδιαίτερα «μεγάλες» φάσεις, αλλά αρκετό ενδιαφέρον.

Στην Ρώσικη ρουλέτα η ομάδα που επικράτησε ήταν ο Παναθηναϊκός, έπειτα από 16 εκτελέσεις πέναλτι.

Συγκεκριμένα οι παίκτες των δυο ομάδων είχαν άψογες εκτελέσεις, εκτός από τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος ήταν ο «μοιραίος» της διαδικασίας.

Ο έμπειρος μέσος ήταν ο άνθρωπος που αστόχησε, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη με 7-6 στις εκτελέσεις και να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η διαδικασία των πέναλτι

Αϊτόρ 0-1
Ροντινέι 1-1
Πέρεθ 1-2
Μαρτίνς 2-2
Αράο 2-3
Γιόβετιτς 3-3
Γέντβαϊ 3-4
Ποντένσε 4-4
Μλαντένοβιτς – απόκρουση Πασχαλάκη
Καρβάλιο – απόκρουση Λοντίγκιν
Κώτσιρας 4-5
Βρουσάι 5-5
Βαγιαννίδης 5-6
Ορτέγκα 6-6
Σένκεφελντ 6-7
Καμαρά άουτ

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός(Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Μπιανκόν (115’ Ιμπόρα), Ορτέγκα, Καμαρά, Έσε (100’ Καρβάλιο), Αλεξανδρόπουλος (63’ Ποντένσε), Μασούρας (91’ Γιόβετιτς), Ναβάρο (106’ Ζέλσον Μάρτινς), Φορτούνης (115’ Βρουσάι).

Παναθηναϊκός(Τερίμ): Λοντίγκιν, Βιαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Αράο, Χουάνκαρ (96’ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα (67’ Πέρεθ), Μπερνάρ (67’ Ζέκα), Μαντσίνι (105’ Σένκεφελντ), Σπόραρ (105’ Ακαϊντίν), Βέρμπιτς (98’ Αϊτόρ).

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση