Νικητής ο Ολυμπιακός! Τις εντυπώσεις ο Άρης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 19:07 Νικητής ο Ολυμπιακός! Τις εντυπώσεις ο Άρης

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Άρη στο ΣΕΦ, αλλά εν τέλει κέρδισε τον Άρη με 76-64, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν τις εντυπώσεις αλλά όχι και τους δύο βαθμούς της νίκης, καθώς οι μεγάλες προσωπικότητες των γηπεδούχων "μίλησαν" στο τέλος και "καθάρισαν" την υπόθεση νίκη.

Ο Άρης φρόντισε να αποδείξει σε ακόμα ένα παιχνίδι πως έχει ανέβει επίπεδο και πως η ψαλίδα με τους δύο "μεγάλους" (Παναθηναϊκό - Ολυμπιακό) έχει μειωθεί επικίνδυνα. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έβαλε δύσκολα στους Πειραιώτες, βγάζοντας τους το λάδι από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 19-16 στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά σταδιακά ο Άρης πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, με τους Χάγκινς, Ουότερς και Πελεκάνο να τραβούν το κουπί στην επίθεση και να βάζουν τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 37-34 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι "κιτρινόμαυροι" ξέφυγαν, μάλιστα, με 43-36 στο 22', αλλά οι πρωταθλητές αντέδρασαν άμεσα και με σερί 10-0 προηγήθηκαν με 46-43 στο 24'. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό οριακά μπροστά στο σκορ (56-55).

Στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο, οι "ερυθρόλευκοι" έτρεξαν σερί 8-0 στο ξεκίνημα, ξέφυγαν με 64-55 και έβαλαν τις γερές βάσεις για τη νίκη. Ο Άρης δεν πέταξε λευκή πετσέτα, προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, κατάφερε να μειώσει σε 66-62, αλλά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι έμπειρη και δεν επέτρεψε κάτι παραπάνω στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι, πάντως, κέρδισαν τις εντυπώσεις.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση