Κοντονής: Αφαίρεση βαθμών στους υπεύθυνους από τώρα!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 15:31 Κοντονής: Αφαίρεση βαθμών στους υπεύθυνους από τώρα!
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής με νέες δηλώσεις του εξήγησε ότι η αφαίρεση βαθμών από τις ομάδες, των οποίων οι οπαδοί προκαλούν επεισόδια, δεν είναι ένα μέτρο που θα εφαρμοστεί αργότερα, αλλά από τώρα. Eπίσης, τόνισε ότι συμφωνεί με την προηγούμενη κυβέρνηση σε θέματα που σχετίζονται με την ΕΠΟ.
 
Διαβάστε τι δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84»:

“Οδηγίες ΕΠΟ – Αφαίρεση βαθμών”:

«Η απόφαση της κυβέρνησης οδήγησε χθες σε μια σύσκεψη, στην οποία αποφασίστηκε ένας οδικός χάρτης -ο οποίος δεν ξεκινάει από του χρόνου, ούτε από τον Σεπτέμβριο, ξεκινά από σήμερα-, που είναι οι οδηγίες που θα δώσει η ΕΠΟ στους διαιτητές να διακόπτουν τον αγώνα (σ.σ. σε περίπτωση επεισοδίων), με ό,τι αυτό συνεπάγεται και στην βαθμολογία -διότι θα αφαιρούνται βαθμοί από τις ομάδες, οι οποίες θα κριθούν υπεύθυνες-, μέχρι τα μέτρα που θα πάρουμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος και μέχρι να αρχίσει το καινούργιο».

“Νομοσχέδιο – παρέμβαση στο διοικητικό πλαίσιο”:

«Η κυβέρνηση θα φέρει άμεσα στην Βουλή ένα νομοσχέδιο στο οποίο θα προβλέπεται ότι θα μπορεί να παρεμβαίνει στο διοικητικό πλαίσιο, στο πλαίσιο δηλαδή της άσκησης των διοικητικών υποχρεώσεων και δικαιωμάτων που έχει το κράτος, να επιβάλλει ποινές και να παίρνει διοικητικά μέτρα, τα οποία μέχρι τώρα -μου κάνει εντύπωση που το συνάντησα-, δεν υπήρχαν στο νόμο. Ενώ το κράτος μπορεί να βάλει ένα πρόστιμο σε μια ξενοδοχειακή ανώνυμη εταιρία, σε μια ανώνυμη εταιρία τροφίμων, σε μια οποιαδήποτε ανώνυμη εταιρεία, αυτό δεν το είχε στις ΠΑΕ. Πώς το κρίνετε αυτό; Όλα αυτά τα διορθώσαμε».

“Τακτικοί δικαστές για τις πειθαρχικές παραβάσεις”:

«Αυτοί που θα αποφασίζουν για τις πειθαρχικές παραβάσεις, δεν θα είναι πλέον ούτε δικηγόροι, ούτε συνταξιούχοι δικαστές, αλλά τακτικοί δικαστές, όπως γίνεται και στο επαγγελματικό μπάσκετ».

Για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ:

«Για το εκλογικό σύστημα υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και της ομοσπονδίας. Θα το συζητήσουμε εκ νέου, αφού πρώτα το συζητήσουμε με την UEFA. Τη Δευτέρα θα το συζητήσουμε αναλυτικά με την UEFA και θα καταλήξουμε. Σε κάθε περίπτωση, η κατεύθυνση που έχει η κυβέρνηση -και αυτό το τονίζω-, ταυτίζεται με την άποψη της προηγούμενης κυβέρνησης. Εδώ υπάρχει μια ευρύτατη πλειοψηφία προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού, της αλλαγής του εκλογικού νόμου και της συμμετοχής ενός μεγάλου αριθμού εκλεκτόρων στην διαδικασία εκλογής του διοικητικού συμβουλίου. Όλα αυτά όμως θα τα συζητήσουμε και θα καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή λύση».

Για τα πρόστιμα:

«Άποψή μας είναι ότι αυτά τα πρόστιμα που επιβάλλει η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας, θα πρέπει να καταβάλλονται σε ειδικό λογαριασμό της γενικής γραμματείας Αθλητισμού και τα χρήματα αυτά θα διοχετεύονται αποκλειστικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξέφρασε μια αντίρρηση, ότι δηλαδή αυτά τα χρήματα είναι οξυγόνο για την λειτουργία υπηρεσιών και άλλων θεμάτων της ΕΠΟ. Ζήτησα -διότι δεν προσεγγίζουμε τίποτα με κακή προαίρεση και ούτε με αυταρχικό πνεύμα-, από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, αναλυτικό κατάλογο αυτών των εσόδων των δύο προηγούμενων ετών και των εξόδων, τα οποία καλύπτονται μέσα από αυτή την διαδικασία. Να δω τι έχει εισπραχθεί, τι έχει επιβληθεί κ.λπ. και θα κρίνουμε. Αλλά, η αρχική άποψή μας είναι αυτή και θα το συζητήσουμε και πάλι υπό το φως των στοιχείων που ζήτησα».

“Εναρμόνιση πειθαρχικού δικαίου της ΕΠΟ με αυτό της UEFA”:

«Πήραμε την διαβεβαίωση του προέδρου της ΕΠΟ ότι το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ θα εναρμονιστεί απολύτως με εκείνο της UEFA... Πάνω σε αυτό συμφωνούμε και η ομοσπονδία και η κυβέρνηση. Επίσης, δήλωσα ότι η συζήτηση με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, θα περιστραφεί σε ζητήματα που αναφέραμε, κυρίως όμως θα ζητήσουμε την βοήθειά τους. Εμείς θέλουμε την βοήθεια της UEFA, όχι μόνο σε επίπεδο ιδεών, αλλά και τεχνογνωσίας. Αυτοί έχουν αντιμετωπίσει δεκάδες περιπτώσεις και μπορούν να μας συμβουλεύσουν ποια είναι τα κατάλληλα μέτρα, τα οποία θα τα εξετάσουμε και έχουμε όλη την καλή προαίρεση να τα λάβουμε, για να σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση».
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση