Τι απαντά η ΕΛΑΣ στις καταγγελίες της δικηγόρου της οικογένειας Κωστόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 12:16 Τι απαντά η ΕΛΑΣ στις καταγγελίες της δικηγόρου της οικογένειας Κωστόπουλου

Στο μεταξύ στο μαχαίρι που φέρεται να κρατούσε ο Ζακ Κωστόπουλος, δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων του.

Δύο δικογραφίες σχηματίζονται για τον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου. Η προανάκριση της υπόθεσης έχει χωριστεί σε δύο επίπεδα. Το πρώτο αφορούσε την βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, δηλαδή τις κλωτσιές που δέχθηκε ο άτυχος νεαρός από τον 73χρονο κοσμηματοπώλη και τον 55χρονο ιδιοκτήτη γραφείου, το οποίο ολοκληρώθηκε. Η δεύτερη δικογραφία και έρευνα σχετίζεται με τις συνθήκες θανάτου του 33χρονου.

Οι αστυνομικοί αναζητούν και εξετάζουν οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες και κινητά τηλέφωνα, ερευνούν αν ο Ζακ Κωστόπουλος ξεκίνησε ή όχι από άλλο κατάστημα μέχρι να καταλήξει στο κοσμηματοπωλείο, δηλαδή το δρομολόγιο που ακολούθησε και φυσικά τι επέφερε τον θάνατό του. Σε αυτή την δικογραφία θα συμπεριληφθούν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 20 ημέρες και θα αναδείξουν τα αίτια θανάτου.

Στο μεταξύ στο μαχαίρι που φέρεται να κρατούσε ο Ζακ Κωστόπουλος, δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων του. Έχουν περάσει πέντε ημέρες από τα όσα συνέβησαν στην οδό Γλάδστωνος και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι εξετάσεις ταυτοποίησης DNA και αποτυπωμάτων πάνω στο επίμαχο μαχαίρι.

Απαντώντας στις αναφορές της δικηγόρου της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου για κενά στη δικογραφία, κυρίως για τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στελέχη της αστυνομίας αναφέρουν πως στο διαβιβαστικό της δικογραφίας αναφέρεται πως το βιντεοληπτικό υλικό έχει διασφαλιστεί και η έκθεση αυτοψίας και κατάσχεσης θα κατατεθεί συμπληρωματικά.

πηγή: Thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση