Ο Δαμαβολίτης παραδίδει την έδρα του στους ΑΝΕΛ - Πονοκέφαλος για Καμμένο άλλοι 3 βουλευτές που διαφοροποιούνται

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 20:20 Ο Δαμαβολίτης παραδίδει την έδρα του στους ΑΝΕΛ - Πονοκέφαλος για Καμμένο άλλοι 3 βουλευτές που διαφοροποιούνται

Την παραίτησή του υπέβαλε ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης μετά από αίτημα του Πάνου Καμμένου να παραδώσει τη βουλευτική έδρα του, εφόσον... τάχθηκε υπέρ του "Ναι" του δημοψηφίσματος. Ο Γρηγόρης Μακαρόνας θα πάρει τη θέση του κ. Δαμοβολίτη. Τη διαφοροποίησή τους από τη "γραμμή" τού "Όχι" εξέφρασαν άλλοι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ο Δημήτρης Καμμένος, ο Νίκος Μαυραγάνης και ο Βασίλης Κόκκαλης.

Ο Πάνος Καμμένος, έστειλε σαφές μήνυμα μήνυμα σήμερα: Έχουμε πόλεμο και δεν κάνουμε εκπτώσεις. Όποιος δεν αντέχει στον πόλεμο φεύγει". Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η παραίτηση του Κωνσταντίνου Δαμαβολίτη, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα ψηφίσει "Ναι" την Κυριακή.

H επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Δαμαβολίτη

Εδώ και δύο μήνες έχω εκφράσει στον πρόεδρο του κινήματος κ. Πάνο Καμμένο τις διαφωνίες μου για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Αποκορύφωμα αυτών των διαφωνιών ήταν το διακύβευμα του δημοψηφίσματος που κατά την προσωπική μου άποψη ήταν ευρώ ή δραχμή. Σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός επιλέξει το ΟΧΙ, θεωρώ ότι αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες για μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Προσωπικά δεν μπορώ να συνηγορήσω σε κάτι τέτοιο.
Γνωρίζω ότι τα μέτρα που θα προκύψουν από ένα ΝΑΙ σε μία καινούρια συμφωνία είναι δυσβάσταχτα και δεν ξέρω αν μπορεί η ελληνική κοινωνία να τα σηκώσει. Όμως με το ΟΧΙ έχουμε μία ενέργεια υψηλού ρίσκου, στην οποία αν η Ευρώπη δεν ανταποκριθεί με διαλλακτικότητα, η πατρίδα οδηγείται στο κενό , χωρίς εναλλακτική λύση, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς ευρώ και χωρίς δραχμή, εφόσον δεν έχει γίνει η απαιτούμενη προετοιμασία για την περίπτωση αλλαγής του νομίσματος. Θεωρώ τον πρόεδρο έντιμο άνθρωπο και καθαρό πατριώτη, όμως σε αυτό το σημείο έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη.

Μετά τη σημερινή δημόσια έκφραση των πεποιθήσεών μου και κατόπιν αιτήματος για υποβολή παραίτησης από τον πρόεδρος κ. π. Καμμένο, με την παρούσα επιστολή παραιτούμαι του βουλευτικού μου αξιώματος. Με σεβασμό στο πρόσωπο του αρχηγού εκπληρώνω κάτι για το οποίο εμ πρωτοβουλία μου, είχα δεσμευτεί την πρώτη μέρα της εκλογής μου, όταν δώσαμε τα χέρια για να αγωνιστούμε για το καλό της πατρίδας".

Είχε προαναγγείλει το "ναι"

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο Δημήτρης Δαμαβολίτης, είπε ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσει ΝΑΙ μιλώντας στο «Ράδιο 9,84». «Είμαι υπέρ του ΝΑΙ αν συνεχισθεί το δημοψήφισμα» ανέφερε ο κ. Δαμαβολίτης μιλώντας στο Ράδιο 984, εκφράζοντας την άποψη ότι το δημοψήφισμα είναι «Ναι ή Οχι στο ευρώ».

Όπως είπε ο κ. Δαμοβολίτης «όταν εγώ είδα ότι η συμφωνία θα έχει μέτρα και δεν καταφέραμε να πάμε σε αυτό που υποσχεθήκαμε προεκλογικά, για το τι θα αποφασίσω ‘έπρεπε να πάρω και τη βούληση του κόσμου». Παράλληλα, ανέφερε ότι ξεκίνησε και έκανε διαδρομές πάνω στα προεκλογικά σημεία που είχε επισκεφθεί κατά την προεκλογική περίοδο και ξαναπήγε στη συνέχεια για να πει ότι θα έχουμε «μέτρα η ρήξη».

«Ο κόσμος αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, ζητούσε -με μια ποσόστωση 8 -2, 9-1- να πούμε "Ναι" σε συμφωνία γιατί η ρήξη έχει αχαρτογράφητα νερά και μπορεί να πολύ χειρότερα» υποστήριξε ο Δαμοβολίτης και πρόσθεσε: «Παίρνοντας αυτό ως ιδέα, φθάνω στο δια ταύτα με την προσωπική μου εκτίμηση, που δεν είναι ίδια με τη γραμμή του κινήματος, το δημοψήφισμα είναι ευρώ η δραχμή».

Ανέφερε, ακόμη, ότι η στάση του αυτή δεν σημαίνει ότι νομιμοποιεί τα μνημόνια, τους εκβιασμούς των δανειστών ή την οικονομική πολιτική που επιβλήθηκε από την τρόικα και οδήγησε στην καταστροφή των Ελλήνων θεωρώντας όμως ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρώπης.
Αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε αυτό το περήφανο "όχι" και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με κλειστές τράπεζες, με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά... αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε "όχι", τι ακριβώς θα κάνουμε; κατέληξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση