Έρευνες για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους στα επεισόδια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 23:43 Έρευνες για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους στα επεισόδια ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Η στιγμή των επεισοδίων στα Εξάρχεια

Μετά τα επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου και τις αναφορές για απρόκλητες επιθέσεις, εναντίον δημοσιογράφων, η υπόθεση παίρνει πλέον άλλη τροπή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από αναφορές σε ηλεκτρονικά μέσα για τραυματισμό δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που στιγμάτισαν τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθούν πιθανές ευθύνες αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, 4 δημοσιογράφοι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς.

Μάλιστα, δύο εξ αυτών πήγαν με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς να κληθεί το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η υπόθεση όμως για την αστυνομία κρίνεται αρκετά σοβαρή και για αυτό το λόγο πέρα από την ένορκη διοικητική εξέταση, θα γίνει και προανάκριση από την Ασφάλεια.

Από τα επεισόδια στην επέτειο του Πολυτεχνείου, υπήρξαν 57 προσαγωγές που οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια έγιναν 16 προσαγωγές και 7 συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίστηκαν 5 αστυνομικοί.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση